Szeptember 1-én lesz a fiam 3 éves! Mikor mehetek utána dolgozni? Mi lesz a szabadsággal? (tudásbázis)
Hány éves vagy? Mennyi az éves szabid?
Mert 1,5 év szabi jár mielőtt munkába állsz. Vagyis, ha szeptemberben lesz 3 éves, akkor utána kiadják a 1,5 év szabit, és csak utána állsz munkába. Szabadság ideje alatt pedig a garantált pótlékok nélküli nettó fizudat kapod, ami már olyan, mintha dolgoznál:)
Mikor ez lejár, akkor kezdesz el dolgozni:)
Persze az 28 hét, ami kb. 6 hónap.
Nekem október 26-án született a kicsi, és köv. év április 11-ig voltam szülésin.
Mi? Az alapfizetésed?
Én azt nem tudom, pótlékok nélküli munkabér.
Már a Gyes mellett is dolgozhattál volna. Én is így tettem. (persze bölcsöde ha nincs ezt nem tudtad megtenni)
A gyes alatt kérned kellett a munkáltatódat, hogy fizetésnélküli szabit engedélyezzen, ez a gyes végéi, a kicsid 3 éves koráig járt.
Utána a szülési szabira (ami 6 hónap) és a GYED 1. évére járó szabadságot ki kell adják. Kifizetni nem nagyon szokták. Kiadják, az eltart egy darabig, addig kapod a fizut, majd beállsz dolgozni.
Szeptember 1-én lesz a fiam 3 éves!Mikor mehetek utána dolgozni?(Még munkaviszonyban állok)!!Mindenkinek ki kell venni a 3 év alatt összegyűlt szabadságot?
A szabadságot azt fizetik?
További ajánlott fórumok:
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Gyesről visszamennék dolgozni, de előtte fizetésnélküli szabadságra mennék. Van ennek akadálya?
- Kisfiam dec. 2-án tölti a 3. életévét, de szeptembertől mennék vissza dolgozni, ha felveszik bölcsibe akkor decemberben átkerülhet az oviba?
- Munkajogban járatos valaki? Ha visszamegyek dolgozni a GYED lejárta után, mi a sorsa a GYED alatt összegyült szabadságomnak?
- Ha gyesről megyek vissza dolgozni, hány évre visszamenőleg adják ki a szabadságot?
- Ha júliusba lejár a gyes és a kisfiam csak szeptemberbe kezdi az ovit, mikor kell visszamenni dolgozni? Maradhatok vele addig?