Szenzoros integrációs terápia. Vannak valakinek tapasztalatai? (beszélgetés)
Minket ergoterapeutához küldtek a nyár elején, de akit ajánlottak még időpontot sem tudott adni, nem hogy rá nézzen a gyerekre. A finom mozgással van problémája, mivel már iskolás, ezért fontos lenne, hogy mihamarabb csináljunk valamit.
Győr-moson-sopron megyében tudnátok ajánlani fejlesztő pedagógust, aki megnézné és elmondaná milyen gyakorlatokat végezzünk?
Értem!
Mi 3 évesen kezdtük, akkor a beszédindításban sokat segített a kisfiamnak.
Úgy tudom - legalábbis több helyen azt olvastam -, hogy ilyen idős korban mint a Te gyermeked, már jobb az alapozó terápia.
Ha össze tudjuk hangolni az ovival, akkor mi is arra fogunk járni.
Köszi, igazából most jött meg a szakvélemény a pszihológustól ő ajánlotta ezt a terápiát.Tanulási nehézségei vannak meg még sok minden ami nem volt feltünő eddig.A TtIQ:84.
Csornán lakunk és szerencsére van a városban olyan intézmény ahol foglalkoznak ilyennel.Majd most fogom visszavinni,hogy megbeszéljünk mindent.A probléma,hogy már 8 éves és nem biztos,hogy használ.
Szia!
Milyen problémával kapcsolatban szeretnél informálódni?
Nekünk van tapasztalatunk! Mi Bp-re jártunk Lakatos Katalinhoz! A gyakorlatokat itthon csináltuk, csak havonta 1-szer kellett felmennünk Bp-re. Keresd meg a BHRG alapítvány honlapját, ott megtalálod az elérhetőségüket.
Üdv. Timi
További ajánlott fórumok:
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Drakula terápia
- Milyen jó túravezetői, természetjárás, erdő terápia vagy ezzel kapcsolatos tanfolyamok, jó könyvek, egyéb tanulási lehetőségek vannak?
- Önvagdosás és szenzorosság...
- Bp-en milyen terápiás lehetőségek vannak a mozgásfejlődésben elmaradt gyerekeknek?
- Szenzormotoros integrációs zavar