Szemműtéttel közel és távollátást is lehet korrigálni? (tudásbázis kérdés)
Barátnőmnek rövidlátása volt (nekem továbbra is az van). Azaz távolra nem látott. Azt helyre is hozták, de pár év múlva kellett már az olvasószemüveg.
Rövidlátást fiatalon célszerű korrigálni, persze csak ha már beállt a szem, azaz legalább 1 éve nem romlott tovább.
Az olvasószemüveg a távollátóknak kell.
De egyszerre a kettő problémát? Mármint közel- és távollátási problémái is voltak?
A rövidlátást ahogy beáll a szem célszerű minél fiatalabb korban megcsináltatni, mert előrehozza a későbbiekben a közelre látás problémáit. Ezt ugye nem szokták elmondani, de logikus. Nekem 30 évesen pl a szemész barátnő már emiatt nem javasolta. Azért hogy letegyem a kontaktlencsét és aztán olvasószemüveggel bohóckodjak? Én gép előtt dolgozok, sokat olvasok. Másik barátnőm így járt hiába mondtuk neki, 30 évesen megműtette a rövidlátását, 2 éve azaz 35 éves korától olvasó szemüveget használ pedig ő nem olvas annyit mint én. Nincsenek csodák. Ő is sasszemnél műttette magát. Ami mondjuk nem is a legmodernebb. Állítólag Győrött van valami szemes csodaklinika.
Persze , mert a veztéshez is a távollátás kell.
Hát nem tudom, kontaktlencséről még nem érdeklődtem.
Szerintem van pluszos kontaktlencse is. De sosem néztem.
Főnöknek az a vezetéshez kellett
Háát elég cudarul nézett volna ki. :) kontaklencsét csak távollátásra adnak nem?
Na hát akkor lehet én elvetem ezt a lehetőséget, mert szemüveg nélkül semmit se olvasok el.
Ő nem tudott már olvasni, de nem használt szemüveget.
Hogy nézett az volna ki? Ő már 50 fele járt az új új asszony meg 25 felé 😂
Szóval nem tudom milyen szemüveg kellett volna neki, pláne hogy a rövidlátást kontaktlencsével korrigálta. Az rontja a közellátás élességét.
Nem semmi miket kitalálnak
Honnan tudod, hogy visszaromlik? Mennyi idő múlva?
50 felett egy műtéttel korrigálják a közel- és távollátást is. Sajnos nem végleges megoldás, visszaromlik. Ha jól emlékszem 500ezer. De lehet, hogy szemenként.
Beszéltem aggokkal, szürkehályog műtétet már úgy is végeznek, hogy az egyik szemlencsét közelre, a másikat távolra lövik be, az agy meg összehozza a képet és egyáltalán nem kell szemüveg. Az ismerős aggok (80 felettiek) úgy felgyorsultak tőle mint a szélvész. De ehhez meg kell várni egy jó kis érett szürkehályogot. :/
További ajánlott fórumok:
- Lézeres szemműtét
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Látásjavító szemműtét - esély egy "új életre"
- Segítség! A metszőfogaim éleinek töredezését mivel lehet korrigálni?
- Lézeres szemműtétnél a távollátást leszámítva, a közellátás a Prk-nál vagy az IL-nél lesz jobb?
- Lézeres szemműtétet hol végeznek Borsod megyében, vagy ahhoz közel?