Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Nem sikerült befejeznem..tehát🫣😊
Tamás kedves ,türelmes nagyon jól kezelte a "hisztiket" nálam. 😄Engem "levett a lábamról" A konzultáción már tudtam,hogy itt jó helyen vagyok.😊
Livi itt is köszönöm a kezdetektől a sok támogatást, segítséget, a beszélgetésket.🙏❤️
Készítettem naplót , ahol képekben is látható milyen volt és milyen lett a szemem.
Boldog új évet mindenkinek!🥳🍾🥂
Sziasztok lányok!
Az évnek az utolsó napján szerettem volna összegezni hogyan is alakult a "sorsom" a szemhéjplasztikám.
Még a tavasszal kértem segítséget orvosokkal kapcsolatban.Nagyon sokáig tanácstalan voltam,hogy kihez is kellene mennem. Telt az idő és gondoltam majd jón az érzés. Egyet tudtam,hogy még ebben az évben szeretném ha ez a műtét megtörténne. Az idő csak telt és végül nyár végén kértem 2 orvoshoz is időpontot konzultációra .Végül mind a kettőt lemondtam. Egyszerűen csak azért mert egyik orvos felé sem éreztem semmilyen olyan érzést ami miatt azt mondtam,hogy hozzájuk szeretnék menni.
Ott volt október és elúszni látszott ez az év. Azután jött október közepe amikor az esélytelennek hitt Dr. Tönköl Tamáshoz 3 nap alatt bejutottam konzultációra. Egy héten belül meg is voltam műtve😊
Gyógyulásban voltak hullámvölgyek de amit magam sem gondoltam volna de amit itt is folyamatosan írnak a lányok a türelem mert idő kell a gyógyuláshoz.2 hónapja volt a műtét és nagyon szeretem a végeredményt.
Tamás kedves ,türelmes nagyon jól kezelte a "hisl
Nekem az M&D Hyaluron Super Concentrate-et javasolta a doki a varratszedés után 2 hétig, hidratálókrémmel együtt. Először a hyaluron, aztán a krém. Után meg sima hidratálókrémet.
Én a Clinique Moisture Surge-t és a gyógyszertárban kikevert A-E vitaminos kenőcsöt használtam.
Nekem nagyon húzódott a szemhéjam, főleg amikor felfelé néztem és 2 hónap alatt múlt el teljesen. Akkor lett kényelmes érzés, olyan, mint korábban.
Szia!
Én egy nyugágyban aludtam a varratszedésig, kb. 45 fokos szögben, mert ott nem tudtam véletlenül oldalra fordulni. Utazós nyakpárnával a nyakamon, ami tartotta a fejemet. Első éjszaka semmit sem aludtam, mert normál esetben hason vagy az oldalamon alszom, aztán másnap este már könnyebb lett. Utána meg olyan fáradt voltam, hogy a nyugágyban is végig aludtam a 3-ik éjszakát. :)
A varratszedés után pedig már vízszintesen, az oldalamon aludtam, csak maradt a nyakpárna, hogy ne érjen hozzá a seb a párnához.
Vicces, hogy ahány doki, annyiféle tanács. Mi meg itt a fórumon összehozzuk a tutit. :) A férjem most hétfőn volt a dokimnál felső szemhéjplasztikán, neki is ugyanazt mondta, úgyhogy ő is nyakpárnával alszik. Nekem életmentő volt, mert az én esetemben eléggé kimegy a heg oldalra az egyik oldalon, nem lehetett csak a redőben vinni, úgyhogy én tényleg a seben feküdtem volna.
További jó gyógyulást neked! :)
Hmmm.Nekem meg ilyet nem mondtak.
Na, nekem ebből az következik, hogy ha leszedem a tapaszt, akkor vigyáznom kell éjszaka, hogy alszok, ha fenn hagyom, akkor nem kell a seb gyűrődésétől tartanom.
Szóval, most már tuti leveszem vasárnap, és előveszem a nyakpárnámat.🙂Köszi🙂
Azt mondta, hogy ritkán, de előfordulhat olyan, hogy éjszaka amikor nem figyelünk oda, tehetünk olyan mozdulatokat,megvakarhatjuk stb. amitől szétnyílhat a seb.
Szerintem a doktornő egyszerűen a legkisebb esélyt sem szeretné megadni annak, hogy gond legyen.
Nem titkolom, de nagy dobra sem szeretném verni.Az irodában tudják a lányok,de a munkahelyemre folyamatosan jönnek az ügyfelek, vásárlók és nem szeretném ha erről pletyiznének a rosszmájúak.
Ha nem lenne tapasz, akkor szerintem kevésbé lenne észrevehető. Egyébként azt mondta a doki,hogy 2 hetesen szokott a legtöbb embernek így kinézni mint most az enyém.Ezért gondoltam,hogy hétfő reggel leszedhetem a ragasztót.
Nekem nem kellett tapasz a varratszedés után, de mindenki másképp gyógyul és érdemes az orvosodra hallgatnod. A kollégák úgyis látják a heget, akkor is, ha nincs rajta tapasz. Egy friss heget szerintem nem lehet eltitkolni. A varratszedés után még messze nincs végleges, gyógyult állapot. Nekem a sebgyógyulás fontosabb volt, mint hogy ki mit gondol. Ha meg nem mondtad el a munkahelyeden és rákérdeznek, azt is mondhatod, hogy szemölcsöt kellett leszedni a szemhéjadról és kész. Nem mintha bármi közük lenne hozzá.
Én büszkén, a bátorságom jeleként viselem a heget, amíg látszik. :)
Sziasztok!
1 hete feküdtem kés alá ( felső szemhéj), az orvosom szerint gyönyörűen gyógyul, ma szedte ki a varratokat.Eddig nagyon le volt ragasztva a szemem, csak egy kis csíkban láttam ki. Most a varratszedés után is kaptam egy vékony tapaszt, mint amilyet sokan a műtét után kapnak. Azt mondta ezt is 1 hétig kell hordanom. Tudom, hogy tutira akar menni a doktornő,azért kéri ezt, csak érdekelne, hogy másoknál ez hogy van, illetve, hogy akinek minden tapasz lekerült a szeméről 1 hét után annak lett-e ebből bármi problémája. Seb szétnyílás vagy ilyesmi. Nem szeretnék tapaszokkal emberek közé menni, de 4 nap múlva már muszáj lesz bemennem dolgozni.
Sziasztok,
alsó szemhéjplasztikám volt Dr. Bálint Beáta doktornőnél 2024.09.05 én. Én csak ajánlani tudom, nagyon szép lett a szemem alatt, nagyon féltem de igazából korábban is bevállalhattam volna. Nagyon kedves a doktornő.
Igyekszem majd, kepekkel biztos hitelesebb :)
Ma kiszedtek a varratokat, nem kellemes, de ki lehet birni. Es brutal joooo! 😃 Nyilvan meg piros kicsit a heg, meg picit erzekeny, de semmi odema, semmi veralafutas, es vegre kaptam tukrot: a valtozas elkepeszto, komolyan, szoval tuti nem bantam meg.
Kaptam meg ragasztot, de mar csak a vagas helyerrle, igy vegre latok normalisan.
Es mar csak varni kell, higy szepen begyogyoluljon, halvanyodjon.
Szoval aki meg elotte van, ne hezitaljon, a doktorurat is jo szivvel ajanlom, tenyleg profi.
Van tippetek esetleg tuti hegkezelo gelre? En a Rejuvasill-t neztem ki, de megkoszonom ha irtok tapasztalatokat. En amugy is jol es gyorsan gyogyulok, de biztosra akarok menni.
Koszonom 🙏
En is az 5. napon jarok :)
En nem lattam a mutet utan, le lett ragasztva, es azota is, csak majd hetfon lesz varratszedes. Mar annyira nagyon kivacsi vagyok 😃
Info: azota sem fajt 1x sem, a ranckitolto odema sajnos felszivodott a szemem alol :D , lilas veralafutas egyaltalan nem lett, jobb szememet a Tobradex 1 nap alatt rendbetette, a halantekom fele eso reszen a jobb szemem mellett kicsit sargas monokli van, de nem feltuno. Szoval valojaban eddig eleg sima ugy. Meglatjuk mi lapul a ragaszto alatt 😄
Műtét után vagyok 5 nappal.
Úgy látom mintha megereszkedett volna kicsit, nem olyan egyáltalán mikor kijöttem a mutobol.
Így is jobb, mint volt, de nem vmi látványos.
Örülök, hogy minden oké! :)
Én az asztalon fekve arra gondoltam, hogy annál csak jobb lehet, mint volt, úgyhogy nincs mit veszítenem. Nyilván csak akkor, ha nincs komplikáció, de nem volt semmi, ahogy az esetek 99,9%-ban nincs semmi. :) Főleg azzal a gondolattal öntöttem bátorságot magamba, hogy a kiindulópont totális katasztrófa (nem túlzok) és idővel még rosszabb lesz, úgyhogy a 24-ik órában vagyok, hogy egy kicsit visszaforgassam az idő kerekét. Tehát, bele kell ugrani a mély vízbe, nincs mese.:) Én nagyon örülök hogy megcsináltattam, 10 évvel ezelőtt kellett volna, de jobb későn, mint soha. :) Vétek lett volna kihagyni.