Szemet szemért? (beszélgetés)
10-15 éve más világ volt.
Most már azért is húzkodják a szájukat, ha bejelentem: a szomszéd utcában egy 20 éves, debil (14 éves gyerek szintjén levő) fiú jogosítvány nélkül, egy forgalmival nem rendelkező, 40 éves FÉK NÉLKÜLI Trabanttal repeszt a környéken.
Az volt a válasz: csak nem gondolom, hogy majd egy járőr 24 órás lesben áll?
Persze, nem is ezt gondoltam. Csak azt kértem: ha neszét veszem, hogy ha az idióta elindult (többnyire az autóba gyűjtve a környék kiskamaszait), akkor várják haza.
Szerencsére ez meg is történt, lekapták a kölköt a 10 körméről, de mivel semmi más bizonyítékuk nem volt, mint hogy a porta előtt álló autónak meleg volt a motorja... :(
Regisztrálnám valami társkeresőre:)
Egy darabig jövés - menés lenne, aztán lenyugodna ... :)))))
De békésen intézné itt mindenki
Ő már megpróbálta, eredmény nélkül
Rendőrség + k.képviselő
Vicceltek
A többedik szólás után négyszemközt meg kell agyalni. Az ilyennek nem használ a szép szó.
Melóztam egy helyen, szomszéd elkezdett düdörögni és fenyegetőzni önkormányzattal és más hasonlóakkal, hogy zavarom őt
Persze a munka nem csendes volt, de egy napos és ez mindenhol zajajl jár, ezt ki szokták bírni.
Az egész család egy stresszben élt, mert mindig valamivel bas***ta őket
Leüvöltöttem a fejét és rögtön csönd lett arra a napra
Igaz, utána ment feljelentgetni, eredmény nélkül, Ősszel biróság is lesz, mert valami marhasággal odáig is elment, bár az egész ház tudja hogy egyfelöl dilis kicsit, másfelöl nincs igaza
Ilyenekkel normálisan megbeszélni bármit?
Viszonoznám...
Nekem van egy kedves szomszédom, aki először az éjszaka közepén csengetett fel hozzám valamiért. Csak nyomta a csengőt, én meg mivel egyedül voltam otthon, rettegve ültem a szobámban. Az eset párszor megismétlődött, igaz napközben. Ha nem akartam beengedni (féltem tőle), félórákat nyomta a csengőt...
Egyszer összekaptam magam, kimentem, és elkezdtem ordibálni vele, hogy ezentúl minden ilyen megmozdulást viszonozni fogok, és menjen a fenébe... Aznap este még lementem, és kb. 20 percig nyomtam a csengőjét.... Azóta nincs gondom vele.
Amúgy füldugó tényleg sokat tompít a zajokon.
Nyugodtan szólhatsz a rendőröknek. Kimennek, figyelmeztetik...ha nem hagyja abba, akkor meg majd beviszik. Nekem is volt jó 10-15 éve egy ilyen szomszédom, még tanultam.
Csak akkor hívd őket, amikor csinálja.
És akkor mennek hozzá, mert bejelentés érkezett..
Semmiképpen! Nem vezet jóra.
Felvenném hangrögzítőre, majd áthívnám egy teára, kávéra, arra, amit szeret, s lejátszanám neki, hogy mit művel. Megkérdezném: ő mit szólna hozzá, ha valaki hasonló módon zavarná a nyugalmát.
Sokkal kevesebbért rá szoktam szólni a szomszédomra. 84 éves, és rendszeresen hétvégén, esete fél kilenckor fűrészel, kalapácsol. Eddig még mindig használt. Egyébként én vagyok az egyetlen, aki tud hatni rá. Ha a felesége, vagy más szomszéd szól neki, mert már majd' megbolondulnak, azokat le se szarja. Engem valamiért respektál. Sejtem is az okát. :)
En igaz Nemetorszagban elek es minalunk nagyon komolyan veszik a csendhaboritast. Az en szomszedom ejfelkor prrszivozott, kihangositott telefonon beszelt az erkelyen este , amikor mar siri csend volt a lakotelepen, szoltam neki 2x.Rögzitettem a telefonommal a tevekenysegeit, az pedig datum ora szerint dokumentalta, igy volt bizonyitekom . Nem ertett a szobol,irtam panaszlevelet a föberlö cegnek, es kihivtam a rendörseget csendhaboritas cimen. Feszolitottak, hogy amennyiben nem alkalmazkodik kilakoltatjak.
Ebböl tanult. Es azota elöre köszön.
Ja, látom, hogy próbáltad már. :(
Nem lehet leülni vele és értelmesen elbeszélgetni?
Ő mikor alszik? Akkor viszonoznám! (ördögfejes smile)
Komolyra fordítva a szót, nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudnának meg rólad a mai szemeted átvizsgálásából?
- Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
- Nem minden szemét, ami annak látszik - avagy legyünk kreatívak!
- Lefogyok és életmódot váltok - a szemetek előtt! Tartsatok velem!
- Miért szemetek a férfiak?
- A "szemet szemért.." gondolat megjelenik-e a Bibliában, és ha igen, akkor hol?