Személyi jövedelemadóval kapcsolatban segítenétek? (tudásbázis)
Szia!
Vissza lehet igényelni. De ha nincs annyi levont adód, amibő érvényesíthetnéd, akkor megoszthatod a pároddal.
Az adójóváírás 2011-ben az adóévben megszerzett bér és az adóalap-kiegészítés együttes összegének 16 százaléka. Jogosultsági hónaponként legfeljebb
12 100 Ft. Éves szinten: 145.200 Ft.
Teljes egészében akkor érvényesíthető, ha nem haladja meg az összes jövedelem a 2 millió 750 ezer forintot. E fölött, a meghaladó rész 12 százalékával csökkenteni kell a rendelkezésre álló éves keretet. Évi 3 millió 960 ezer fölött teljesen megszűnik.
Azt szeretném megtudni, hogy a személyi jövedelemadó adójóváírásánál milyen összegek vannak? Van egy max 12100ft havi adójóváírás, ami igénybevehető. Csak azt nem tudom, hogy mennyi az a max bruttó éves kereset, aminél ez még igényelhető.
Húúúú, remélem, akik értenek hozzá értik, amit írtam, mert ez nekem elég homály... :D
További ajánlott fórumok:
- Kell időpontot foglalni, ha személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyet akarok intézni?
- Minden, ami a Borderline személyiségzavarral kapcsolatos
- Havonta igénylem a családi adókedvezményt, így jogosult vagyok a személyi jövedelemadó visszatérítésre?
- Beszéljünk a jövő évi személyi jövedelem adózásról
- Téves kifizetett bérből levont személyi jövedelemadó sorsa? A téves nettó bért már visszavonták tőlem.
- Javíthatok-e a már beadott személyi jövedelemadó bevalláson?