Havonta igénylem a családi adókedvezményt, így jogosult vagyok a személyi jövedelemadó visszatérítésre? (tudásbázis)
Sziasztok
Parom nm vette igénybe a családi adokedvezményt. Augusztustol van az uj munkahelyén, előtte közmunkan volt. Igy kap vissza szjat? 31ig be ki töltöttük a papirt.
Irtam be számla számot is, meg címet is, fizetése, családi pótlék, számlára jön, akkor ez is oda fog jönni? Köszönöm a válaszokat
De, csak a befizetett SZJA erejéig jár vissza.
Ezért kedvezmény, különben támogatásnak hívnák.
Arra probaltam celozni, h pl minimalber es 3 gyerek mellett nincs mar, ami visszajarjon.
Ezert kell felmernie a foruminditonak, hogy mennyit keres, mennyi kedvezmenyt vett igenybe. Ha marad ezenfelul, akkoe jar vissza.
Attol fugg, mennyit keresel. Ha maradt még befizetett adod; akkor fogsz kapni visszateritest.
Ha nem magas a jovedelmed, es az adokedvezmennyel mar lenullaztad (pl 2-3 gyerek eseten) akkor mar nem lesz mibol visszakapnod.
Igen.
Automatikusan kapni fogod.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy,én havonta igénylem a családi adókedvezményt és ígyis jogosult vagyok a navtól az SZJA visszatéritésre? Köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- SZJA visszatérítés 2022.
- Családi adókedvezmény, hogyan is működik?
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Van remény rá, hogy visszatér hozzám?
- Befolyásolja az szja-visszatérítést, ha a családi adókedvezményt egyben igénylem, nem havonta?
- Családi adókedvezmény kontra jövedelempótlék.Hogy is van ez?