Szédülés! (beszélgetés)
Sziasztok! Hétfőn este volt egy elájulasom,eszméketvesztes, görcsös hátra vetésem fejem beütöttem .. kedden olyan rosszul létekkel küzdöttem szédülés, hányinger, gyengeség
Elmentem hazi orvoshoz, szerdan labor, ott minden jó volt
Beutalt ct re, ott is jo volt minden , a szedules hanyinger tovabbra fennt áll . Ma kertem neurológiara idopontot es ful orr gegeszetre . Hétfőn este óta a bal oldalamon a szám feljebb van ha mosolygok. Volt így valaki?
Sziasztok.
9. hete szenvedek a BPPV-vel,a gyakorlatokat nem csinálom mert nagyon rosz,félek tőle!!
Elvileg azt olvastam a neten hogy kezeletlen beteg kb 10 hét mulva javul.
Legyenszives ha van valaki aki igy szenvedte végig mint én és tud valamit mondani a gyógyulási időre az kérem irjon.
Előre is köszönöm szépen,mindenkinek jobbulást!!
Sziasztok!
Én még most vagyok itt először ezen a fórumon,s nagyon örülök hogy megtaláltam.
Én is szédülök,az enyém hirtelen jön,aztán fáj a fejem és hányingrem is van.Ezt pár hónapja figyeltem meg,most jött ki rajtam,ezelőtt nem volt ilyen.Viszont több fajta betegségem is van,köztük pánikbetegség,így mikor ez elkap,bepánikolok teljesen hogy nem-e agyvérzés vagy ilyesmi.Bár azt is megfigyeltem hogy mindig melegfront hatásakor tör rám,ilyenkor alig létezek,még a lakáson belül is vezetgetni kell mert a fürdőszobáig sem tudok kimenni.Ha lefekszek forog velem minden,se így se úgy nem jó.
És egy másik is van, de nem kerestem meg most
Előtört nálam is néhány hónapja, aztán csitult, de én már a pánikbetegségre fogom
Volt nyaki UH, semmi változás a korábbi plakkosodáshoz képest
Lehet nekem is ilyen egyensúlyszerv gond lenne?
Sziasztok,megint..:)
Ma ebéd után ledőltem az ágyra, majd innentől kezdve minden fekvő helyzetű oldalra fordulásnál szédülök, kb 5másodpercig. Álló helyzetben kicsit bizonytalan vagyok, amúgy semmi gáz. Nagyon megijedtem.Szerintetek BPPV? A hallásom ok. 1éve zúg a fülem, ezzel kivizsgáltak, és szervi bajt nem találtak.Bár CT, MRI nem volt.Diagnózis: Stressz. Néha alig zúg, ha ki vagyok erősebb.
Ez nem zavar. De a szédülés igen. Olvastam a tornákat. Az a baj, hogy gerincműtétem volt 5 hete, így az Epley manővert hanyagolnom kell.:( Csak a sima fekvős torna megy. Kedves veterán sorstársaim. Mit tegyek. Menjek orvoshoz? Szedjek valamit, vagy csak tornázzak és bízzak? Mennyi idő alatt javult nektek? Köszi a válaszokat.
Üdv:Zsolt
Szia, sziasztok,
Körülbelül 10éve volt ilyenem, a pánikbetegségemmel jött. Neurológus - pszichiáter pakolt össze gyógyszeres kúrával. Fevarin, memoril, rivotril nem nagy dózisban. remélem ez nem reklám. Mellette mozgás, meditáció.
3 hét után elmúlott a szédülés! A fülzúgás még megvan, de legalább nincs a szédülési roham. Csináltam az Epley manővert, vagy attól, vagy nem de másnapra nem volt.El sem akartam hinni. És napról napra egyre jobban vagyok, már nem kóvályog napközben sem annyira a fejem.
Kitartást mindenkinek aki küzd még a bppv-vel.
A benignus paroxizmális pozicionális vertigo (jóindulatú helyzeti szédülés) BPPV gyakori betegség. Ilyenkor a vertigót fej helyzetének a megváltozása váltja ki. Jellegzetes módon lefekvéskor, felkeléskor, ágyban forgolódáskor, illetve a fej hátrahajtásakor, például feltekintéskor következik be. Akkor jelentkezik a betegség, amikor a belső fülben található kálcium-karbonát kristályok egy része leszakad és a belső fül kis félkörös ívjárataiba (csatornáiba) bejut. Ezek a kis darabkák mozogásuk során, ingerlik a belső fül érzékelőit, ezáltal heves forgó jellegű szédülést hoznak létre. A vertigónak ez a típusa ijesztő lehet, de ártalmatlan jelenség. Egy-egy szédülésroham öt-tíz másodperccel a fej helyzetváltoztatása után kezdődik, és egy percen belül megszűnik, a vertigóval járó időszak pedig rendszerint heteken belül magától rendeződik. Az Epley manőver ezeket a köveket hivatott visszamozdítani a megszokott helyükre és a szédülést megszüntetni. Az érintettek kilencven százalékánál ezzel a manőverrel azonnali javulás érhető el gyógyszerek nélkül is.
Bocsi, ha hosszúra sikerült...:) De elég sokan szenvednek ettől, velem együtt.
Tegnap voltam fül- orr- gégésznél, aki megállapította, hogy tényleg bppv-m van. Betaserc-et írt fel, valamint speciális gyakorlatokat mutatott, amivel enyhíteni, illetve megszüntetni is lehet ezt a betegséget. A gyakorlatok kiváltják ezt a szédülésrohamot, ezzel elvileg a mészkristályok hamarabb visszakerülnek a helyükre.
Így legyen! :)
Ma elkezdtem szedni a Bilobil fortét, egy fórumban olvastam, hogy elvileg jó lehet, mind a szédülésre, mind a fülzúgásra.
Majd beszámolok, milyen hatása volt, bár azt írja a tájékoztató, hogy kb 30 nap után hat.
Szegény,remélem vmivel csak tudják kezelni.
Látod Te erről már hallottál Én meg nem:-)))
Én is szokta szédülni de Én sajna pszichésen:-((((
Sziasztok!
Érdekes dolgot találtam nektek!
A neurológusok rájöttek,h a hirtelen jött szédülés mögött nem feltétlenül agyi keringési zavar v súlyosabb esetben tumoros elváltozás húzódik meg.A jelenség oka gyakran a belső fül félkörös ívjárataiban keresendő,és kiváltható helyzetváltoztatással,a fej elfordításával,de mivel a szédülés csak 1-2 másodperc múlva jelentkezik nem jövünk rá az ok-okozati összefüggésre.
Egyenlőre nem tudjuk,h mi okozza,de előfordul,h a fül egyensúlyszervében lévő folyadékból apró mikroszkopikus üledék csapódik ki,ami lerakódva felborítja a normális egyensúly-érzékelést.Ez okozza a szédülést és a többnyire vele járó erős hányingert.
Atz,h valóban ez a tünet oka könnyen ellenőrizhetjük.Üljünk le az ágy szélére ölbe tett kézzel,és tehetetlenül dőljünk oldalra,felváltva jobbra és balra is és maradjunk pár másodpercig úgy.Ha szédülni kezdünk akkor nem olyan nagy a baj,mint amennyire kellemetlen.
Szédüléssel,hányingerrel feltétlenül forduljunk orvoshoz,hiszen Ő zárhatja ki a veszélyesebb okokat.De ha kiderül,h csak ezek a pirinyó lerakodások okozzák a bajt,nincs szükség gyógyszerre.A cél,h a lesodródjanak az egyensúlyérző szőrsejtekről.Ehhez naponta többször végezzük el már a fent leírt oldalra dőlést abban az irányban amerre a szédülés kiváltható.Lehet,h 1-2 nap esetleg pár hét fogja csak meghozni a sikert,de a kitartás elnyeri a jutalmát.
Fogalmam nincs... De ezer százalék, hogy a stressztől, az most van bőven, más bajom meg elvileg nincs.
Ismerős, ez a "lustaság":) Bár azt tudom, hogy csak elkezdeni nehéz, utána jó érzés, de az első lépés olyan nehéz, pedig itt csábítgat a szobabicikli...:)
Azt írtam? Nem írtam? passz, hogy most ez a hülye időjárásváltozás is lehet oka a szédülésnek, meg a "depinek".
Viszont, ha szervi oka nincs a szédülésnek, akkor a doki széttárja a kezeit, nem mond semmit.
Én már 1-2 hónapja szedem a magnéziumot, de semmi. Nem vagyok energikusabb sajnos.
A stresszt nem tudom megszüntetni... A vérnyomásom rendben van. Először azt hittem, attól szédülök, mert alacsony, de normális.
Hát... keveset iszom sajnos... próbálok többet inni, de sokszor elfelejtkezem róla. Meg mindig eltelik az idő, annyi a dolog.
Tornázni? Nincs erőm... olyan fáradt vagyok... aludni akarok.
A fülzsibbadás mitől lehet?
A magnézium csak lassan szívódik fel...:(
A szédülés nagyon gyakran a stressztől van, plusz az alacsony vérnyomástól is, vagy az is lehet az oka, ha keveset isztok. (Engem az ügyeletes doki "okosított" ki)
A neten mindenhol azt olvastam, hogy tornázni kell, emeli a vérnyomást, csökkenti a pulzust, és edzi a szivet is.
Passz.
Én is szédülős vagyok, meg mostanában zsibbad a bal fülem.:( De nem folyamatosan, viszont mindennap.
További ajánlott fórumok:
- Nagyon félek a fogászaton. Szédülés, sírógörcs..stb. Mit csináljak? Ideje lenne elmennem fogat húzatni.
- Mik lehetnek a szédülés okai?
- 50-es pulzus, szédülés, szerintetek igényel kivizsgálást?
- A terhesség első feleben normális a szédülés és erőtlenség?
- Reggel óta tartó szédülés...
- Rosszullét, erős szédülés, fejfájás, látászavar. Mitől lehet?