Szed valaki Stimulotont? És mellé egyeb gyógyszert? (beszélgetés)
Anyumnak csak az egyik a xanax, ezt tulajdonképpen csak a példa kedvéért írtam, hogy milyen konfliktuskezelési és megoldási stratégiái maradtak. :( Ő is szedett stimulotont, coaxilt, rivotrilt és még sorolhatnám. Azt már nem is tudom, most miket szed.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy csak magánúton lehet sok-sok anyagi ráfordítással meggyógyulni ezekből az álllapotokból. De van pozitív példám is: az egyik középiskolás barátnőm ugyanilyen súlyos depressziós, szorongásos állapotban volt sokáig. A középiskola befejezése után 1-2 évvel kezdődött nála, de olyan szinten, hogy a munkahelyét is elveszítette. Gyógyszerek seregét szedte ő is vagy 10 évig, nehezebb lett 30 kilóval, aztán 3 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy megpróbál új módszert. Minden megtakarítását pszichológusra költötte. (Pedig átlagos fizetésből élt...) Szerencsére talált egy olyat, akit nem kellett leváltani, és járt hozzá 1 évig, kb. 2 hetente. Olyan szinten meg tudta változtatni a gondolkodásmódját, hogy már van egy kisfia, azóta sajnos az anyukája meghalt, de ezt is fel tudta dolgozni. Vállalkozásba fogott, és bár most sem teljesen egészséges mentálisan, az életminősége ég és föld ahhoz képest, amikor még bene csücsült a depressziója és lelki válsága közepén.
A xanaxtól sajnos meg is változnak az agyi képességek amúgyis, mivel az az agyi idegekre hat.. és xanaxot kb két hétig szedtem elég is volt belőle soha többé...
Hát igen, én is mindent megtettem azért, hogy normális orvost találjak, de úgy látszik senkit nem érdekel mi van velem.
Igen, valóban ilyesmire gondoltam, amit baromijókedv írt az előbb. Tudom, hogy nem könnyű, én is voltam ilyen életszakaszban, csak még időben észbe kaptam. Sajnos Anyukám már ott tart, hogy folyamatosan szedi ezeket a szereket (Isten tudja, hány félét), és már nem hagyhatja abba, nem szabadulhat meg tőlük soha. A baj az, hogy ő is csak eggyel, aztán még eggyel kezdte, de aztán mindig kellett erősebb és több, és mindez az egész életére komoly befolyással bírt. Ő magától már nem tud megbírkózni semmivel, a megoldás mindig egy újabb Xanax... Az egész gondolkodás, agyi képességei is olyan szinten megváltoztak, hogy el sem hinnéd.
És Te még olyan fiatal vagy, más megoldást is kell találnod. Sajnos az orvosoknak ez a legegyszerűbb megoldás, kevés az, aki lelkiismeretesen megpróbál más útra terelni.
Én biztos, hogy minden energiámat arra fordítanám, hogy ha kell, egy szakemberrel (pszichológussal) megoldjam, vagy legalábbis ebbe az irányba tereljem az életem!
Gondolom az életvitelre gondolt, mert valami biztosan nem jó...
Párkapcsolat, család, munkahely?
gsilver szerintem erre gondolt. Meg kell találni a probléma gyökerét, és változtatni...hja...ha az olyan könnyen menne...
Talán a vérnyomáscsökkentőt ki kellene hagyni..egyébként a stimuloton is leviszi a vérnyomást, és a rivotril is. Előfordulhat, hogy ettől vannak a panaszaid.
Kísérleti nyúl voltál? Vagy mi?:):)5 fajtából semmi nem jött be? Mondjuk ez nem meglepő. Sokat kell lobbizni, mire eltalálják, mi jó a szervezetnek. Mindenki másként reagál.
További ajánlott fórumok:
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Ötletek a tüdőbe inhalálás/porlasztás útján bejuttatható regenerálókról és azok hatásairól ( gyógyszerek, illóolajok és egyéb csodaszerek )
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- A gyógyszerszedéstől jött már ki valami mellékhatás rajtad?
- Norcolut gyógyszerrel kapcsolatos vélemények, mellékhatások és alkalmazása
- Tanácsot kérek, lányomnak mensi után 1 héttel gyógyszerszedés mellett újra megjött. ömlik, fáj 4. napja, mit tegyünk?