Szaruhártya gyulladása volt-e már valakinek? Hogy zajlik a baktérium tenyésztés a szem váladékából? (tudásbázis)
szerintem maga a tenyésztés miatt tuti nem kell, vesznek egy kis mintát (szemorvosnak ez 2 másodpercbe telik), aztán azt tenyésztgetik a laborban.
remélhetőleg találnak valami hatékony krémet rá és elmúlik neki hamar!
nekem volt. de nem tenyésztettek semmit... kaptam rá kencét, aztán amikor nem használt akkor másik féle kencét, aztán amikor az sem használt akkor harmadik félét plusz beígértek egy műtétet mert elkezdett sebesedni:( szerencsére harmadjára eltalálták a kencét, és meggyógyult, a mikrohegek (sebek után) meg szerencsére nem a látóteremben vannak.
aztán volt még egyszer, akkor már szerencsére elsőre megvolt a jó kenőcs, és el is múlt.
amúgy nekem - állítólag - a kontaktlencsétől alakult ki.
Mintát vesznek egy kis "vattapálcával".
Volt vmi sérülésed?
Biztos ki lehet kezelni:)
vírusos, bakteriális, és gombás eredetű lehet, vagy ritkán egysejtûek ill. paraziták okozhatják.
ezeket laborban kitenyésztik, hogy tudják, meliyk gyógyszer lesz a hatásos rá
(a laboratóriumi tenyésztés konkrét menete érdekel???)
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Verejtékmirigy gyulladás-hidradenitis supporativa
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Gyermekemnek súlyos szaruhártya gyulladása van meg tudnátok-e mondani hány nap hiányzás után kell osztályt ismételnie?