Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Száraz köhögést kell csillapítani, ha nem zavaró vagy nem? fórum

Száraz köhögést kell csillapítani, ha nem zavaró vagy nem? (tudásbázis)

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Törpilla)
nov. 20. 06:15
Azt sajnos nem "issza" meg akármibe is teszem megérzi!:( Most már csak 1,2-t köhög, kiváncsi leszek elengedi-e az orvos iskolába! Ma megyünk vissza hozzá!
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Egyed Egon)
nov. 20. 06:13
Köszönöm!
nov. 20. 05:37
Sunipret csepp nagyon jó rá
24. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 19. 23:49
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Channa*)
nov. 18. 15:23
Rendben! Köszönöm!
22. Channa* (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 18. 14:58
Tegyél úgy, ahogy a doki mondta. Abból baj nem lehet, főleg, ha javul is a gyerek;)
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Channa*)
nov. 18. 13:01
Köszönöm! Azt mondta az orvos köptetőt ne adjak neki, csak ha átvált hurutosba!
20. Channa* (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 18. 12:43

Nem, nem gyógyul lassabban. A köhögéscsillapító elvileg nem gyógyít!

Tehát, délelőtt köptető kell, ha nem tudja felköhögni, mert annak a cuccnak ki kell jönnie.

Csillapítani csak akkor kell, ha nem tud aludni a köhögéstől, azaz nem tudja kipihenni magát emiatt. Egyéb esetben a köhögést nem szabad elnyomni, mert nem tud tisztulni a tüdő.

A köhögéscsillapító a köhögés ingert elnyomja, és ezért nem köhögünk.

Jobbulást a gyereknek!

nov. 18. 10:56

Érdekes, mert általában a lázzal vannak úgy, hogy nem érdemes csillapítani, hadd dolgozzon a szervezet, majd leküzdi. Ebben is van igazság. Ha a gyerek közérzete jó, nem kell csillapítani. Javítom, szerintem nem kell csillapítani. Nyilván nem 40 fokos lázról beszélek.

Ha máris kevesebbet köhög a gyereked, remélem, hamar meggyógyul teljesen. Legyen úgy!

nov. 18. 10:45
Amúgy jobban van, kevésbé köhög, csak arra voltam kíváncsi, lassabban gyógyul-e ha nem adok neki köhögéscsillapítót vagy hagyjam, hogy "leküzdje"
nov. 18. 10:43

Értem. Most már világos, hogy miért a háziorvoshoz vitted a gyereket.

Lényeg, hogy meggyógyuljon.

nov. 18. 10:41

Semmi baj! Nálunk falun a háziorvos egyben a gyerekorvos is!

Köszönjük!

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Channa*)
nov. 18. 10:38
Voltunk orvosnál azt mondta, hogy a tüdeje tiszta, a torka nem piros, azt mondta hogy egyenlőre c vitamin, nurofen, ha belázasodik hívjam, szerdán kell visszamenni!
nov. 18. 10:32

Bocsánat. Nem figyeltem, hogy a címben benne van, hogy száraz köhögés.

A gyereket én gyerekorvoshoz szoktam vinni, nem a háziorvoshoz.

Azt továbbra is fenntartom, hogy egy köhögés - legyen az bármilyen fajta is - zavaró. Attól, hogy nem levert a gyereked, még bizonyára zavarja. Így gondolom. De a te gyereked, tégy belátásod szerint.

Jobbulást neki, gyógyuljon meg!

nov. 18. 10:26

Ha nem olyan mértékű a köhögése, akkor nem kell csillapítani, mert a köhögés csillapítása miatt, lehetnek komolyabb gondok, ahogy már írta valaki.

Miért köhög a gyerek? Beteg? Vagy száraz a levegő?

nov. 18. 10:12
Nem kifejezetten gyerekorvos hanem háziorvos! A nem zavarót úgy értettem, hogy a gyerek ettől még ugyanúgy vidám, nem levert! A fórum címében benn van, hogy száraz a köhögése! Amúgy eddig még nagyon egyik se használt, de ha kell akkor természetesen veszek neki, de feleslegessen nem adok neki!
11. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 18. 09:46

Miből gondolja a doki, hogy a gyereket nem zavarja?!

Adj neki valamit, nagy a választék!:))

nov. 18. 09:38

Melyik orvosban bízol?

Ha a "saját" gyerekorvosotok köhögéscsillapítást szokott javasolni, és idáig bevált, akkor most miért bizonytalanodtál el?

Nekem furcsa az, hogy egy köhögés "nem zavaró". Szerintem igenis zavaró.

Egyébként milyen köhögése van a gyerekednek? Száraz, vagy hurutos?

A Tussirex Junior szirup mindkét fajta köhögésre ajánlott. Nálunk be is vált.

Fehérmályva kivonatot és mézet tartalmaz, eperízű. A gyerekek szívesen beveszik.

Te milyen köhögéscsillapítót használsz egyébként, amikor nem helyettesítő orvos van? A gyerekorvostok mit szokott ajánlani?

Megingott a bizalmad a gyerekorvosotokban?

nov. 18. 08:53
Köszönjük!
nov. 18. 08:50
Jobbulást neki :)
nov. 18. 08:47
7 éves!
nov. 18. 08:45
Akkor szerintem hagyd, ha amúgy jól elvan. Mennyi idős?
nov. 18. 08:27
Köszönöm! Köptetőt nem javasolta az orvos! Meghallgata és nincs semmi aminek fel kellene szakadnia!
nov. 18. 08:19

Én úgy csinálom, hogy napközben köptető, ha éjjel nem tud aludni tőle, csak akkor csillapítom este.

Ha napközben nem zavarja, én nem csillapítanám, feleslegesnek tartom. Szerintem nem is jó elnyomni, mert a szervezet szeretne tisztulni általa.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Alnisa)
nov. 18. 08:09
Köszönöm! Azt "elfelejtettem" írni, hogy a gyerekem beteg! Voltunk orvosnál, helyettesítés volt a doki mondta, hogy csakk akkor kell csillapítani ha a gyereket zavarja! A mi dokink mindig azt mondja köhögéscsillapítót adjunk!
2. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 18. 08:00

Én csak éjszakára szoktam, hogy tudjak aludni. A legjobb az izlandi zuzmó szirup (nem pasztilla!, nem olyan hatékony).

Felszakításra meg az ACC (fluimucil).

nov. 18. 07:24

Sziasztok!

Kicsit összezavarodtam, kell csillapítani ha nem zavaró vagy nem?

Köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook