Száraz köhögést kell csillapítani, ha nem zavaró vagy nem? (tudásbázis)
Nem, nem gyógyul lassabban. A köhögéscsillapító elvileg nem gyógyít!
Tehát, délelőtt köptető kell, ha nem tudja felköhögni, mert annak a cuccnak ki kell jönnie.
Csillapítani csak akkor kell, ha nem tud aludni a köhögéstől, azaz nem tudja kipihenni magát emiatt. Egyéb esetben a köhögést nem szabad elnyomni, mert nem tud tisztulni a tüdő.
A köhögéscsillapító a köhögés ingert elnyomja, és ezért nem köhögünk.
Jobbulást a gyereknek!
Érdekes, mert általában a lázzal vannak úgy, hogy nem érdemes csillapítani, hadd dolgozzon a szervezet, majd leküzdi. Ebben is van igazság. Ha a gyerek közérzete jó, nem kell csillapítani. Javítom, szerintem nem kell csillapítani. Nyilván nem 40 fokos lázról beszélek.
Ha máris kevesebbet köhög a gyereked, remélem, hamar meggyógyul teljesen. Legyen úgy!
Értem. Most már világos, hogy miért a háziorvoshoz vitted a gyereket.
Lényeg, hogy meggyógyuljon.
Semmi baj! Nálunk falun a háziorvos egyben a gyerekorvos is!
Köszönjük!
Bocsánat. Nem figyeltem, hogy a címben benne van, hogy száraz köhögés.
A gyereket én gyerekorvoshoz szoktam vinni, nem a háziorvoshoz.
Azt továbbra is fenntartom, hogy egy köhögés - legyen az bármilyen fajta is - zavaró. Attól, hogy nem levert a gyereked, még bizonyára zavarja. Így gondolom. De a te gyereked, tégy belátásod szerint.
Jobbulást neki, gyógyuljon meg!
Ha nem olyan mértékű a köhögése, akkor nem kell csillapítani, mert a köhögés csillapítása miatt, lehetnek komolyabb gondok, ahogy már írta valaki.
Miért köhög a gyerek? Beteg? Vagy száraz a levegő?
Miből gondolja a doki, hogy a gyereket nem zavarja?!
Adj neki valamit, nagy a választék!:))
Melyik orvosban bízol?
Ha a "saját" gyerekorvosotok köhögéscsillapítást szokott javasolni, és idáig bevált, akkor most miért bizonytalanodtál el?
Nekem furcsa az, hogy egy köhögés "nem zavaró". Szerintem igenis zavaró.
Egyébként milyen köhögése van a gyerekednek? Száraz, vagy hurutos?
A Tussirex Junior szirup mindkét fajta köhögésre ajánlott. Nálunk be is vált.
Fehérmályva kivonatot és mézet tartalmaz, eperízű. A gyerekek szívesen beveszik.
Te milyen köhögéscsillapítót használsz egyébként, amikor nem helyettesítő orvos van? A gyerekorvostok mit szokott ajánlani?
Megingott a bizalmad a gyerekorvosotokban?
Én úgy csinálom, hogy napközben köptető, ha éjjel nem tud aludni tőle, csak akkor csillapítom este.
Ha napközben nem zavarja, én nem csillapítanám, feleslegesnek tartom. Szerintem nem is jó elnyomni, mert a szervezet szeretne tisztulni általa.
Én csak éjszakára szoktam, hogy tudjak aludni. A legjobb az izlandi zuzmó szirup (nem pasztilla!, nem olyan hatékony).
Felszakításra meg az ACC (fluimucil).
Sziasztok!
Kicsit összezavarodtam, kell csillapítani ha nem zavaró vagy nem?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Ovódás kislányomnak mit adhatnék immunerősitőként, és száraz köhögésre mit javasoltok?
- Erős száraz köhögésem van.Tudtok valamit ajánlani a gyógyszereken kívül?
- Száraz köhögésre gyógymód?
- Száraz köhögésre tudtok valami jó gyógymódot?
- Száraz köhögésre milyen köptetőt ajánlotok ami hatásos is?
- Mit teszel, ha váratlanul rádjön a száraz köhögés, mintha egy tüskét nyeltél volna le?pl.az utcán