Számítógépes segítséget kérnék! (beszélgetés)
Olvasgatom a technline-t, tényleg nagyon jó dolgok vannak rajta.
De lenne még egy kérdésem (meg ha eszembe jut, még lesz is): mi a csoda az az URL-ami alapján azonosítanak? De mit?
amikor elindul a letöltés akkor kijön egy kis ablak...
Ott nyitod meg a letöltést igaz?
Van skyp-od? ott könyebb lenne
Vegyél fel: cukormeister
A beállításokban tudod megadni a mentési helyeit a dolgoknak.Oda rakja ,ahová te megadod neki;)
PL: D meghajtó Letöltött dolgok.Akármilyen nevet adhatsz a mappának.
Nem tudod felülírni mert mindig "egymás mellé" teszi a mentet dolgokat./addig amíg elfér a vinyón /
Felülírni csak külön tudod.
Csinálhatsz Képek mappát,vagy zene mappát amit akarsz.
A mentéseknél van olyan opció:hogy mindíg kérdezzen rá a letöltési helyre ;)
Ekkor te tudod neki megadni a helyet,hogy melyik mappába tegye;)
igen vannak cégek,de az egyszerű felhasználó is megtudja csinálni megfelelő programmal.
s miért kéne töredezést mentesítést csinálnia szerinted? azzal a régi dolgai nem jönnek vissza, s mást most nem szeretne?:P
Na, épp most olvastam, hogy formázással nem tűnik el semmi :( akkor mégsem jól tudtam. De akkor mivel tűnik el? Azzal, hogy felülírom bármivel is? És a számítógép mi alapján "dönti" el, hogy oda rak egy bizonyos adatot ennek a helyére? És ha odarakta, akkor az előzőt már semmivel sem lehet visszahozni?
Lehet, hogy tök hülyéket kérdezek, de nekem ezek nem egyértelműek!
Szia!
Először a lomtárba kerül,ha esetleg nem fér el bene ,akkor a gép rákérdez,hogy: "Az adat nem fér el a lomtárban.Biztosan törli?"
Akkor OK-ézod ,és kész.
Akkor már azt az anyagot ott nem fogod látni.
Amik a lomtárban vannak azokat a "lomtár kiürítése"-vel tudod véglegesen törölni.
Ezeket a végleg törölt adatokat program segítségével vissza lehet hozni,erre van MO-n egy cég aki ezekkel foglalkozik!
A nevét nem tudom.
Talán 6x-os formázás után is tudnak vissza hozni adatokat amik a vinyón voltak!!!!
A következőt végezd el:
C meghajtó---jobb klikk---tulajdonságok---eszközök /fennt/ ---törödezettség mentesítés.
Ez összerakja neked a fájlokat,és felszabadít helyeket.
Nem fog törölni semmi programot nyugi ;)
Nem vagyok rendszergazda,de talán többet tudtam segíteni;)
Hú, te kellesz nekem!!!!!!!!!!! Ha nem nagy gond, szívesen elolvasom még részletesebben is!
Amúgy foglaljuk csak össze az eddig tanultakat :)
Vannak bizonyos programok, amikkel minden törölt elemet vissza lehet hozni a gép memóriájából? Kivéve, ha formattálom, igaz?
(mellesleg a formázást ott találom, hogy: Sajátgép - kiadja a meghajtókat - és rákattintok pl. a C-re jobb egérgombbal, lenyílnak a választások és azon belül van az is, hogy formázás. Ha arra rámegyek, akkor tényleg minden eltűnik és nem hozható már vissza még ezekkel a programokkal sem, amiket írtál?
Egyszer bekaptunk egy vírust, már nem tudom milyet, na akkor is hasonló dolog történt...)
Az alatt, hogy a gép folyamatosan törli, azt jelenti, hogy ahonnan utasítást adtam neki, hogy töröljön, ott töröl, s oda más anyagokat tölthetek le legközelebb? De hova kerülnek a törölt anyagok?
Ez a program, ami visszahozza a törölt anyagokat, csak nektek, rendszergazdáknak van meg?
Köszi még egyszer, ha bővebben is segítesz.
ha vmit a lomtárból kitörőltöl vissza lehet hozni bizonyos százalékát bizonyos programokkal, a netről lehet letölteni pl. most nem jut eszembe név szerint,de du. megkersem,ha addig ráér:) a formázáskor midnen eltünik, s mindent újra kell tenni. amiket töröltél a lomtárból azokat nem kell neked véglegesen törölni, azokat a gép folyamatosan törli, mikor új dolgot teszel fel. ha akarod részletesen elmagyarázom:)
de a lényeg, van program ami visszahozza a törölt dolgok x.százalékát. a törléssel ne foglalkozz, hacsak nem formázni akarsz, mert a gép elvégzi:)
huh remélem érthető voltam:)(amúgy rendszeregazda vagyok;) szóval ha kell segítek még:))
amúgy nem tudom mivel lehet :D
ha ír rá újra, akkor talán már nem olvasható az előző, de fejlődik a technika (technológia)
Sziasztok! Vannak köztünk informatikusok, akik egy laikusnak el tudnak magyarázni dolgokat a számítógép kezelésével kapcsolatban?
Az első kérdésem az lenne, hogy hol van az a hely a számítógépen, ahová az anyagok/képek/írományok/vagyis akármilyen törölt (pl. lomtárból kiürített, vagy netről letöltött, de törölt) dolgok kerülnek és azt mondják, hogy azokat még egy informatikus elő tudja varázsolni? Lépésenként leírva hol van ez a hely?
S ha megnéztem, hogy kell-e még ez vagy az, akkor véglegesen letakarítani a gépem hogy lehet??? (mert én azt hallottam, hogy csak formattálással lehet. De ha nekem minden adat pl. a C-meghajtón van, tehát a windows, a tűzfal, meg mit tudom én még milyen fontos programok, amik manapság már nélkülözhetetlenek, akkor azok is eltűnnek, nem?? S akkor újra kell telepíteni...).
Szóval légyszi segítsetek, hogy hogy kell anélkül véglegesen törölni lépésenként valamit a gépünkről, hogy közben a létfontosságú programok megmaradjanak?
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Létezik olyan program, vagy hogyan lehet megnézni a számítógépben az aznapi msn beszélgetéseket?
- Miért nem törlődött teljesen a számítógépemről a Microsoft Security Essentials?
- Mi a véleményed arról, ha egy ovis gyerek számítógépezik?
- Gyors segítséget szeretnék. Romlik el a számítógépem. Mitől lehet?