Számítógép függőség gyerek, kiskamasz, kamasz (beszélgetés)
Na, itt egy cikk, aminek az első részét olvastam is (újsában). Egy meglehetősen megengedő hangvételű írás volt.
Ez most a második rész, amiből azért már kiderül, hogy nem piskóta a probléma.
Ha valaki megtalálja az első részt, nagyon megköszönöm. Egyszerűen sehol nem találom a neten. :(
Ami jellemző az én kisfiamra az egész jól le van itt írva:
"A highly sensitive person (HSP) is a person having the innate trait of high sensory processing sensitivity (or innate sensitiveness, as originally coined by Carl Jung[1][2]). Some common signs are sensitivity to loud noises, bright or fluorescent lights, and strong smells."
Na, egyelőre annyi van, hogy délután 4-ig nincs gépezés (a gyerekek 1-2-3 óra magasságában hazaérnek).
Ranna, ti hogy álltok?
Hajrá!
Majd írd meg, hogy megy a váltás. Nem lesz könnyű, kitartást!
Köszönöm neked is.
Igen, tudom.
Sok sikert!
Azt tudod, hogy pontosan mit szoktak csinálni a gépen? Milyen játékot játszanak, milyen oldalakat néznek?
Napirend általi korlátozás van.
A felkeléstől a lefekvésig minden van a napirendjében. :) Persze nem min den napja egyforma, ezért még csak a hétfőt és keddet írta le. Igaz, ma szerda van.
Mindegyik "abbahagyhatatlan " ez a lényegük a küldetést teljesíteni kell :(
De legalább vannak már történelmi jellegűek is ahol nem csak tócsákban folyik a vér hanem némi kultúra is ragad a gyerekre...
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról, ha egy ovis gyerek számítógépezik?
- Óvodás kori dackorszak avagy kiskamaszok? Érezted már hogy nem bírok a gyerekemmel, nem fogad szót, nem hallgat rám? Mit teszel ilyenkor?
- Laptopot, vagy inkább számítógépet gyereknek?
- Mennyit ülhet egy iskolás gyerek a számítógép előtt?
- 5 éves gyereknek számítógépes játék
- Kiskamasz és a számítógép