Szabad-e hajat daueroltatni a terhesség alatt? (tudásbázis)
Anno, amikor terhes lettem, és mentem a fordászomhoz daueroltatni, egyszerűen azt mondta: kár beléd... :-)
Állítólag nem marad meg rendesen a hajban.
Elképzelhető, hogy ez csak egy tévhit, de csinos frizurát talán enélkül is csináltathatsz.
Gratula a babához!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy lehet e hajat daueroltatni terhesen (4 hetes), tegnap elfelejtettem a dokit megkérdezni :)
Köszönöm
Sajnos nincs igazad!Az a termékcsalád amivel én dolgozom,nem okoz semmilyen problémát!!független minőségvizsgáló intézeti vizsgálat is tanúsítja ezt!
Ez a hülye dolog onnan ered,h pár éve angliában festés közben meghalt vki.A boncolás nem mutatta ki az összefüggést!!!!És azóta még szigorúbbak az előírások a festékek minőségével kapcsolatban!Tehát felesleges ezen parázni,mert nincs alapja!!!!
A dauer, a hajfestés káros a babának!!!!!
Nem csak a terhes,de mindannyiónkra veszélyes!!
Több cikket is olvastam már róla,higgyetek nekem!!
Ne aggodjatok,én is festetem a hajam,de nem vagyok kismama.
Hangsúlyozom:nem káros a magzatra sem a dauer sem a festés!!!
Szerintem pont fordítva lenne logikus,mint ahogy írtad mert a terhesség elején sokkal károsabb lehet a babára nézve minden,mert a szervek akkor alakulnak ki...
Ehhez annyit, hogy az első és második gyereknél nem festettem és dajeroltattam ,a hajam mert,hogy "káros " lehet.
Hozzáteszem e nélkül tragikus ahogy a hajam kinéz,
és nem éreztem magam jól a bőrömben tudjátok kövér vagyok csúnya vagyok STB..)))))
A harmadik terhességem alatt hetente jártam fodrászhoz és persze volt festés ,dauer minden .
És szuperul éreztem magam , mindenki dícsért, hogy milyen jól nézek ki ,pedig nagyon sokat híztam.:)))
És mind a három gyermekem teljesen egészséges !!!!
Lehet,hogy sokaknak ez rossz hír,de a dauer most újra divat....cak új technikával és igen nagyon kímélő anyagokkal!!
Úgyhogy kedves kismamák,ne aggódjatok,nem okoz magzati károsodást!!
Szerintem a dauer soha nem megy ki a divatból; legfeljebb a régi nagyanyáink korában volt kis apró fadarabkás csavarok cserélődtek már fel.
Pl. szög egyenes hajból amiből semmi formát/fazont nem lehet kihozni, a dauer segitsége némely nőnek nagy segítség.
Szerintem a zsíros, ápolatlan haj nem volt soha divat; mégis mennyi nő szaladgál ilyen fejszerkezettel > dehát ők igy érzik jól magukat.
Ha most vicces lennék, megkérdezném: ezeknek a nőknek esetleg túlsúlyos lesz a babájuk?, az is beszívódik a babába?
Ehhez a témához csak annyit szeretnék írni, hogy a dauer kiment a divatból...
De mindenkinek a szíve joga a dauerhoz.
Köszi figarina a hozzászólásodat! amivel elsősorban nem engem kellett megnyugtatni hanem a sok valóban túl aggodó kismamát.
Előző hsz-om igy zártam: 40 táján vagyok, 20 éve rendszeresen (3-4 havonta) dauer/festés, közben 2 gyermeket szültem aki egészségesek és főiskolára járnak.
(Megjegyzem: tegnap este még egy hülyeséget hallottam. Spar-ban állok sorba a pénztárnál, 2 kismama beszélget mögöttem, hogy a terhesség alatt a kozmetikus se ajánlott, mert a kenceficék is felszívódnak és ... bla-bla. Kijövünk a boltból, erre látom, hogy az "okos" pocakos lazán rágyújt.)
Kedves Magdala!
a dauerviz -ha helyesen használjuk-nem igazán érinti a fejbőrt,a hajszálról pedig nem szívódik fela szervzetedbe!1'szál a környezetedben elszívott cigi sokkal károsabb!!!
azthiszem sokan már kissé túlreagálják a dolgokat babavárás alatt...és az orvosok sem haladnak akorral eme témakörben!
Azt tudni kell,h az allergia genetikailag kódolva van a babákban,nem attól alakul ki,h pl dauerolták a hajad terhsség alatt!Ne aggódj,és nyugodtan csináltasd meg,ha úgy érzed jól magad!!!
Üdv:figarina
Segitsetek fodrászok!
Tehát ha terhesség alatt bedaueroltatom a hajam, esetlegese a babámnak is lehet valami problémája, mert mint irjátok: felszívodik a baba szervezetébe. De ahoz, hogy a baba szervezetébe fel szívodjon, először úgyebár az én szervezetembe kell, hogy felszívodjon.
Na már most! Ha az a dauervíz ennyire káros a szervezetre, akkor az mikorra fejti ki káros hatásait?
Van olyan nő, aki szinte egész életébe göndöríti/bodorítja a haját és egészséges.
Legalábbis eddig én is ezt gondoltam magamról!
40 táján vagyok, 20 éve rendszeresen (3-4 havonta) dauer/festés, közben 2 gyermeket szültem aki egészségesek és főiskolára járnak.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Ti festettétek a hajatokat terhesség alatt? Lehet, illetve nem árt a babának?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Szabad hajat festeni terhesség ideje alatt vagy nem?
- Terhesség alatt érdemes hajat festeni?
- Lehet hajat festeni a terhesség első 3 hónapjában?