Stresszoldás (beszélgetés)
Tegnap edzettem, mosolyogtam, nevettem és egyre jobban éreztem magam(: Valahogy egyre felhőtlenebb lett minden, mert eszembe sem jutott a sok stresszforrás.
Persze, a mosolygást erőltetni nem tudnám én sem, de ha olyan emberrel vagyok, aki jó kedvre tud deríteni az ugye segít.
Meditálás
Gondok kibeszélése
Napló írás - sokkal könnyebb rájönni a problémák valódi okára
Olyan dolgokat tenni, amik feltöltenek
Vidám filmek
Jó könyvek
Szabad levegőn séta, mozgás vagy épp csak a természetben gyönyörködés
De megfőzheted magadnak előre, másnapra, és elviheted magaddal. Egyébként én is a teára voksolok első helyen, a citromfű, orbáncfű remek feszültségoldó és kedélyjavító.
A mosollyal kapcsolatos hozzászólásban van igazság, felidézi a kellemes érzéseket, akkor is, ha épp vacakul van az ember, csak ugye nehéz erőt venni magadon, mikor halálra vagy hajszolva, és folyton jár az agyad...
"Ha mosolyra húzod a szádat, abban a pillanatban beindul a szervezetedben az endorfin és szerotonin hormonok termelődése. Pár perces nevetés után pedig még a stresszhormonok mennyisége is csökken.
A nyugalom titka tehát: sok mosolygás és önfeledt nevetés."
Magadnak és magadért mosolyogj.
Ezt megteheted mosogatás közben is.
Érdekes amúgy, ha stresszes időszakom van, akkor az lefáraszt, ergó nincs se kedvem se erőm elmenni pl sétálni - még akkor sem, ha tudom, hogy utána lehet, hogy jobban érezném magam.
Van egy tea, ami segíteni szokott: Naturland - Nyugtató teakeverék (csak ugye a nap folyamán nem főzhetek le bármikor egy adag teát :D ...)
Nyugtatót pedig nem akarok szedni.
Sétálással,biciklizéssel,aerobikkal.
Én sem tudok,és nem is akarok erőből mosolyogni,csak azért,hogy jobban nézzek ki,és úgy látsszon,mintha minden oké volna.
Mindenkinek vannak olyan napjai/hetei/hónapjai, amikor többet stresszel, feszültebb, sok minden nyomja a vállát. Összegyűjthetnénk a jól bevált, relaxáló, nyugtató módszereket.
Ki hogyan oldja a stresszt?
További ajánlott fórumok:
- Vannak tapasztalataid a SEDATIF PC nevű homeopátiás stresszoldóról?
- Tudnátok nekem kifejezetten stresszoldásra gyereknek szedhető vitamin készítményeket? 8 éves gyereknek
- Hatékony stresszoldás, kinek mi vált be?
- Természetes stresszoldót keresek, kinek mi vált be?
- Természetes stresszoldók és nyugtatók
- Kamaszoknak melyik a legjobb stresszoldó teakeverék?