Strand belépő a 65. életévüket betöltő személyekre vonatkozóan (beszélgetős fórum)
Az Erzsébet program keretében lehet igényelni a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál különféle juttatásokat, különböző feltételek mellett. 2015-ben a fürdőjegy igénylés 60.évet betöltött személyhez és max.147ezer Ft bruttó bevételhez kötött volt.
Az elnyert pályázat esetében 2.500.-Ft önrészt kell befizetni.
A jövő évi pályázatra még nem lehet jelentkezni, talán januárban.
Az alapítvány azért jött létre, mert régen évtizedekig sokan fizették a szakszervezeti díjakat, majd a szakszervezeti vagyonokat priatizálták. Részben az onnan befolyó pénz egy részét fordítják szociális dolgokra.
Hát ez elég érdekes lenne!
Remélem, hogy ilyen nem lesz!
A tisztességes jövedelmek híve vagyok, hogy ne legyen szükség alamizsnára...
Lehet, ezzel folytattam volna, és el is értünk az egész rákfenéjéhez.
De ez tényleg hosszú.:))
És vérlázító, de látod; bármit tesznek, nem történik semmi.:((
Elfogadom a kiegészítésed! :) De én bevezetném a sávos adózást is, mert az abszolút igazságtalan, hogy a bruttó 100ezerből is ugyanúgy 16% az szja, meg a bruttó 2,5 millióból is.
Egyetértek veled abban, hogy meg kellene húzni egy határt, hogy ki kapja. Mint ahogyan teszik ezt az egyes segélyek esetében is.
Nem lett volna szabad a gyárakat felszámolni, munkahelyeket megszűntetni. Létbizonytalanságba sodorni sokezer családot.
Arról már nem is beszélve, hogy miből fognak megélni idős korukban, ha fiatalon nincs munkájuk?! Ezzel nemcsak a jelen, de a jövő is elképesztően szomorú. (közben azt látom, hogy óriási herdálás folyik nagyban!)De ebbe most nem mennék bele.
Azt mondtam; a mindenkire vonatkozó......
Ebben a 500 000-es fizetésű, és 200 000- nyugdíjas és e mellett vállalkozásában dolgozót értem.
Nem ellenséges vagyok, és nem az "átlagnyugdíjast" értem.
Amikor az én gyerekem iskolás volt, bejött az "iskolatej" program. Nem tartottam normális dolognak, hogy ő és sok társa kapták a tejet, kakaót, nem is vették el; tanárnők összegyűjtötték a suliban, és tudták, kiknek kell adni. Pedig másik intézménybe kellett vinni, de megoldották.
Ebben az országban ma mindenkinek nagyon nehéz, de betegeskedve, öregen még inkább! De azt, hogy a nyugdíjasok számára igazságtalan egy támogatás, ezt durvának tartom.
Igen, kellenek a munkahelyek, hogy a szülők el tudják tartani a gyerekeiket! Nem segélyekből és ilyen-olyan kedvezményekből, hanem bérből és fizetésből! Ezt kell elérni!
Nem gondolom, hogy igazságtalan lenne. Ha másra nem gondolunk, csak azokra a gyógyszerekre, amiket abban a korban már meg kell vennie, akkor azt mondom: amíg egészséges valaki eszébe sem jut, hogy a gyógyszerek milyen drágák. Gyakran a nyugdíj harmadát viszi el. Az adott esetben már szükséges gyógyászati segédeszközökről már nem is beszélve. Ezeket sem ingyen kapják a rászorulók. A 80 ezres nyugdíj már jónak mondható. Akkor lehet számolni, hogy ha hetente elmegy 1x uszodába az a nyugdíjas, belépő 1200.-/alkalom, de van ahol drágább, akkor ezt ki tudja magának megengedni?! De élni és ruházkodni is kellene, meg persze lakni is a rezsit fizetve.
Nem értem az ellenséges felhangot, hiszen ha az a nyugdíjas végigdolgozta az életét, miért ne járhatna neki ennyi kedvezmény az államtól.
Én nem vagyok nyugdíjas, de látom a környezetemben, hogy nagyon nehezen jönnek ki a nyugdíjukból. Miért lenne igazságtalan a támogatásuk?!
Amilyen hülyék, választás előtt lehet, meglépik.:(
De ugyanolyan igazságtalan lenne, mint a mindenkire vonatkozó rezsicsökkentés, és a 65. évet betöltöttek ingyen utazása.
Nem hallottam róla, de nem is tartom igazságosnak.
Aki betöltött 65 éves, annak még aránylag normális a nyugdíja. Ne érts félre , ha adják el kell fogadni, de én inkább az elhelyezkedni nem tudó szülőnek adnám, vagy a gyerekének, hogy eltudjanak menni kicsit kikapcsolódni.
További ajánlott fórumok:
- Történelmi személyek - ABC-ben
- Ki Ő? /közismert személyek ABC-ben/
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Bibliai személyek /megkötés nélkül
- Meg van az Istenre, mint teremtőre vonatkozó bizonyíték
- Miért van az, hogy ha valaki indít egy fórumot, akkor egyes személyek a fórumindítóra támadnak egyből?