Stoma kihelyezését vállalnátok? (beszélgetős fórum)
Bizonyára nagyon nehéz "megszokni" de nyugi, van két gyereked...
Jó barátom 50 évesen rohant bele és pár hónap után , ma is "vidáman" és energiával dolgozik fizikai munkát
Több félét megmutatnak a kórházban, abból kell választani, és a kezelését is megtanítják.
Muszáj bevállalnod a műtétet? Nekem végbéldaganat miatt helyezték ki - 3 éve, 60 évesen - addig kellett, amíg a sugárterápia tartott. Később visszavarrtak, de... inkább maradt volna a zsák. Mert lett helyette inkontinencia... rosszabb, mint a zsák...
Kívánok neked mihamarabbi és teljes gyógyulást, jó egészséget!
Fel a fejjel, fiatal vagy, rendbe fogsz jönni.
Én multkor lattam egy sracot stomaval.Atlatszo volt a zsak.
Nem tudom elmondani mit ereztem amikor belegondoltam,hogy mi van ha komplikacio lepne fel es en lennek így..borzaszto volt..
Ezek tenyleg atlatszoak??ledöbbentett
Sajnos én pont egy teljes vastagbel eltavoltito mutet elott allok 33evesen.Hála égnek nem vezetik ki mert a végbelemet összekötik a vékonnyal De ha a vegleges kivezetes felmerulne(volt erre is pelda)én igy 33évesen hiaba van 2gyerekem,ha vallalnam is biztos hogy belehalnek kesobb abba,hogy nemtudnam magam igy elfogadni:-(
Amikor az elozo dokim ezt akarta,a gondolattol is csak sirni tudtam:-(
Egyébként nekem apukámnak van stomája, húgyhólyagdaganat miatt, tehát neki vizeletes "zsákja" van. Ő is már évek óta él ezzel együtt, ő is megtanulta kezelni, de az biztos, hogy körülményes neki ha utazik, vagy nem otthon van.
De dolgozik vele. Neki nem volt választása, feltáró műtét volt, és így ébredt. Azért előtte ezt a lehetőséget is mondhatták volna neki...
Életmentő műtétnél nem kérdés, csinálják meg!
De ne kerteljenek a felépülés után, hogy vissza állítható - e az eredeti helyére. ( nem tudok jobb kifejezést, nem a szakterületem )
Elég idős hölgynek kb 4 éve volt ez a műtéte.
Tudtommal nagyon jól megtanulta mit hogyan kell csinálni vele.
Város másik részén lakott, itt volt az orvosa.
Gyerekéhez költözött másik városba...
Addig az ember nem tud kivulallokent nemet mondani ra, amig dontes-kenyszerhelyzetbe nem kerul a sajat eletet illetoen.
Altalanossagban konnyu nemet mondani, amig mas eleterol van szo.
Ismertem orvost.
Hosszu evekig dolgozott stomaval.
Nekem nagyapámnak az volt...
Egyébként nem feltétlen következménye egy béldaganatnak az elzáródás nem? (Teljesen laikus vagyok...) Ha nem műtteti meg magát, elviszi a rák, gondolom nem kis fájdalmak közepette.
Most azt mondom: nem.
Aztán mikor ott van az ember, lehet, hogy máshogy dönt.
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Ti vállalnátok 41 évesen?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?
- Ti vállalnátok gyereket kicsi lakásba?
- Ti vállalnátok 40 felett kisbabát?