Spórolás, praktikák, miért élnek sokan nagy lábon? (beszélgetés)
nekem van két sógórnőm, az egyik elkölti az összes pénzét, semmit nem hagy (pedig jól keres), a másik viszont megveszi, ami tényleg kell a napi megélhetéshez és nem szórja el tárgyakra, bazarakra, felesleges, divatos kütyükre, nincs is rá igénye, de, ami kell így is megvan neki.
szerintem sokszor az emberek azért költenek annyit, mert fel akarnak zárkózni vagy csak, hogy le ne maradjanak.
lattam mar 1-2 olyan emberket, aki havi 6 millat kaszalt be havonta, de hozatott etelhordobol ette meg az ebedet a viaszossal leteritett asztalon;
a vasarlasaiban igazi @rago volt!
A kérdés, miért élnek sokan nagy lábon?
Ez az egész viszonyítás kérdése: aki 100-150-ből él, annak a havi 600, kész vagyon, őszerinte abból akár dőzsölni is leht...
Aki 600-ból él, szeretne inkább havi 800-at, mert úgy érzi, sok mindent nem tud megvenni a családjának
Aki havi 800-ból él, az szeretne havi 1 miiliót,...
Szóval ezért mondják, mondjuk: nincs az a pénz, amit el ne tudnánk költeni, de ha csak havi 80-100 ezer van, nézd meg, hányan élnek még ennél is kevesebből, és rögtön gazdagnak fogok marad érezni.
Ez mindig attól függ, melyik oldalról nézed!
na ez így már konkrétan penztarcaban turkalas . ha nem kérték a tanácsot nem túl jolnevelt dolog sporolasi ötleteket adni. ráadásul nem is biztos hogy ismered az ő fontossági sorrendjeiket . így értelmetlen is.
tudod a nénike csomagját is csak akkor viszi az ember a buszig ha a segíthetek kérdésre igennel válaszolt előtte. nem mész oda és téped ki a kezéből hogy viszed és kész
A hatszázezer egy nagyon jó magyar fizetés.
Aki 25 ezerből él havonta, annak egy vagyon, aki 3 milliót visz haza, annak semmi. Relatív,mint minden.
Engem baromira felhuzna,ha egy baratnom elkezdene osztani az eszt,hogyan eljunk,hogyan sporoljunk. Hat,mi koze hozza?! Majd a parom meg en eldontjuk,hogy etteremben eszunk-e,hazhoz hozatjuk vagy megfozom a vacsorat!
Amugy 600ezer nem olyan sok! Rezsi,kocsik,hitel,es ott is vagy,hogy keves is! Persze,akinek nincs kocsija,nem tudja,mennyibe kerul a biztositas,az adok es a benzin,aki regi epitesu berhazban lakik,nem tudja,mennyi a futes a panelban,es sorolhatnam,mi minden befolyasolja,higy mennyi is 600ezer!
Szia Ildikó!
A világ, amióta világ a pénzről szól, ha nem is a klasszikusról, hanem cserepénzről, de akörül forog.
Van aki megtudja becsülni, van aki nem, van akinek könnyen jön, van akinek keményen meg kell érte dolgozni, és van olyan is, hogy keményen dolgozik, de mégis kevés jut belőle neki.
Általában az emberek nem szokták jó néven venni a tanácsokat. Van is egy mondás, ha nem tudsz adni kalácsot, tanácsot se adjál.
Ha kimondottan kérik a véleményed, oszd meg velük, de kéretlenül irigységnek tűnik.
Sziasztok!
Az a baj ,hogy manapság minden csak a pénzről szól, azt kergetjük egy életen át! Azért szerettem volna elindítani ezt a témát, hogy lássuk meg lehet másképpen is! Sokan feladják az életüket,a jelleműket néhány forint kedvéért, lopnak csalnak hazudnak ha úgy hozza a szükség.
Lehet másképpen is élni, és szerintem így érdemes csak. Próbálok minden nap segíteni másoknak, vagy csak kedves vagyok a szomszéd nénivel, minegy csak valami jót tegyek. Rajtunk is sokan segítettek mikor szükségünk volt rá, ezt szerintem így lehet meghálálni. Egy kis kedvességgel.Sok ember van aki elveszett, ezért nem mosolyog senki a metrón, csak nézzétek meg milyen élettelenül bámulnak maguk elé.
Szerintem az a barátság ,ha valaki bajban van akkor segítünk neki, szóval én csak így tudok egyszerűen ötletekkel.
ezt én se egész értem... topikindito mít szeretnél? összeállítani nekik sporolasi tanácsokat mert megkertek rá ?
az hogy erted vagy nem az nekik nyilván tokmindegy. de hogy ők hogy nem jonnek ki azt tőlük tudhatod csak meg. itt max tippelhet mindenki.
Mit akarsz kihozni a fórumból? Szidni kellene őket, vagy irigykedni rájuk?
Nem kell foglalkozni velük, az ő dolguk, az ő problémájuk. Azt szokták mondani, ki mit főzött, egye meg!
pont hogy rengeteg segítségük van és hitelük nincs.
De mindegy is, mondom, meguntam hallgatni :)
ne állj szóba velük ha nem tetszik. majd panaszkodnak másnak.
amúgy nyilván azért élnek nagylabon mert megtehetik. törődj a saját eleteddel egyből nem fog zavarni ki mennyit költ . nem is lesz rá időd hogy zavarjon.
amúgy én megfigyeltem hogy sokan panaszkodasnak vesznek olyat is ami nem is az. amúgy simán nem jön ki valaki 3 gyerekkel. elég egy hitel és máris nem olyan sok az vagy ha nincs segitseguk és mindenért fizetni kell.
Az rengeteg pénz tényleg, nem is értem...
:( nekem is sokan panaszkodnak, saját házzal, autóval, három gyerekkel, a többszörösét megkeresve. Unom már hallgatni, elkezdtem kerülni őket.
Ez van!
Az sír, akinek van.
De téged ez miért izgat?
Amúgy vazz" ha tehetném, én is nagy lábon élnék. ;)
Sziasztok!
Én egy álagos Anyuka vagyok átlagos keresettel, aki neveli az első gyermekét.Sok barátunk panaszkodott akik hasonló helyzetben vannak,viszont jóval többet keresnek mégsem jönnek ki a pénzükből! Már némelyik ott tart hogy beadják bölcsibe a gyereket,mert nincsen pénzük.
Rengeteg dologra költenek tényleg ész nélkül.Én nem hiszem el hogy havi 600ezer nem elég egy három fős családnak!
üdv :Ildi
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Miért félnek sokan kilépni egy rossz kapcsolatból?
- Miért félnek sokan a változástól? Miért félnek sokan feladni a biztos rosszat a bizonytalan jóért?
- Házi praktikák érdekelnek - hogyan keletkezzen kevesebb hulladék?
- Miért félnek sokan a kiropraktőrtől?