A lelki-szellemi vonatkozásairól már nem is beszélek! Nagyon kemény sablon, ami bármibe behelyettesíthető! Küzdelem a tudással, az emlékekkel, amihez belülről kell felnőni! Ha valaki egy kicsit is átéli, az érzi hogy miről is van itt szó! (Komoly dolgokról!)
Jaja, háborús filmet én is tudok. Mondjuk nem sokat de a Jakob lajtorjája filmet azt idevenném. Elég beteg film egyébként, de egyszer érdemes mindenképp megnézni. Scifi-ben viszont nekem semmi ilyesmi nem jut eszembe. De azért még gondolkodok rajta...ez a feladat úgy tetszik nekem. :D
Érdekes dolog, mert én a háborús filmek és a sci-fik közül is egy párat idesorolnék. Benne van a nevében, hogy "Transzcendens"! Már csak az a kérdés, hogy miért pont ide? Szerintem minden, ami a tudatban mély változást idéz elő, legyen az "jó" vagy "rossz", az már bizonyos értelemben "spirituális" jellegű. Mindegy hogy tévúton jár vagy katartikus. Szerintem egy nagyon jól koncepcionált film, ha rájövünk hogy mit akar mondani! Két táborra szakítja a nézőket, pro és kontra! Sokszor a mi tudatosságunktól is függ, hogy mennyire érezzük "spirituálisnak", még ha más nem is érzékeli. Nem egyszerű dolog! Van egy kis szubjektív-objektív fennhangja.
Ennek köze nincs a spiritualizmushoz. Vagy hogy nevezik ezt. :D Ez 100 % sci-fi. Spirituális film szerintem a Hét élet. Vagy a Pillangóhatás. Ez biztos nem. :D
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.