Spanyol után olasz vagy francia? (tudásbázis)
természetesen írok majd :)
gota egyébként pesti vagy?
Hát, akkor sok sikert! :)
Majd ha eldöntötted, értesítesz minket? Engem érdekel, hogy haladsz majd a választott nyelvvel. :)
Köszönöm a hozzászólásokat:)
Spanyolul középszinten beszélek, most megyek majd nyelvvizsgára, és tavaly nyáron voltam kint Olaszországban dolgozni. És nekem is az volt a tapasztalatom, hogy megértettem szinte mindent, pedig sosem tanultam olaszul , de ez tényleg csak passzív nyelvtudás volt, mert vagy spanyolul vagy angolul válaszoltam. És valóban nagyon sok a hasonlóság a két nyelvben, a francia viszont tényleg ritkábban beszélt. Nekem azért lenne fontos, mert mindenképpen külföldön szeretnék majd elhelyezkedni, és ehhez kell egy harmadik nyelv, amit szeretnék középszintre fejleszteni. Próbálkoztam egyébként az orosszal is, mert mostanában megint nagyon felkapott lett, és egyre jobban keresett ez a nyelvtudás is a gazdasági kapcsolatok miatt, azonban nem jutottam valami messzire, és már azt a keveset is elfelejtettem...
Igen, ez szerintem is így van. Valahogy én is úgy érzem, hogy a franciának több hasznát láttam.
Viszont az is igaz, hogy az egyik munkahelyem volt egy nagy olasz beszállító cég, ahol nem igazán beszéltek más nyelvet, csak az olaszt. Hát ott pont azért vettek fel, mert tudok olaszul. Sőt! Az új kollégáim, mikor megtudták, h beszélek olaszul, kitörő örömmel fogadtk. (Igaz, ez sem mostanában volt. Potom 12 év telt el azóta! :))
olaszban sok a ragozás, de tény, hogy könnyebbnek mondják sokan, akik beszélik. Én felsőfokon beszélek franciául, középfokon portugálul, és így nagyjából olaszt és spanyolt is megértem, de válaszolni nem tudok. És ez addig is így volt, míg csak franciául beszéltem.
Franciát akkor ajánlom, ha középfokra szeretnél egy nyelvet megtanulni, önéletrajzban hasznosítani. Középfokig könnyebb eljutni, mint tovább, és sokat számít mMagyarországon munkahelyi kérdésben a francia. Tudom, mert az én munkahelyemen már vadásszák a franciául tudókat, mert alig van most bővüléskor olyan akit fel tudnának venni.
Szerintem nem lehet osszekeverni... sok hasonlosag van, de alapvetoen azert mas.. spanyol utan par honap alatt el lehet sajatitani az olasz nyelvet. Csak nehezebb joval, es gyorsabban is beszelnek az olaszok.
A francia sokkal nehezebb, es nem hasonlit a spanyolra!!
További ajánlott fórumok:
- Francia vagy olasz? Részletek lenn...
- Olasz vagy spanyol nyelvet könnyebb tanulni?
- Az angol (amiből felsőfokúm van) mellé melyik nyelvet célszerűbb/könnyebb tanulni a spanyol és olasz közül?
- Tengerpart Francia vagy Olasz?
- Hova érdemes menni? Olaszország vagy Spanyolország?
- Mi a címe annak a francia (vagy spanyol) filmnek, ami egy szobában játszódik?