Hova érdemes menni? Olaszország vagy Spanyolország? (beszélgetés)
Hát igen, valamit valamiért. :)
Nekem volt szerencsém egyszer májusban menni a középsulimmal, akkor a legjobb. Nem volt tömeg, nem volt meleg, tökéletes volt.
Igaz, van közelebbi hely is. :)
Én azért szeretem Lloret-et, mert onnan pl. Girona is megközelíthető és nekem az a város sokkalta vonzóbb mint Barcelona. Ok sok látnivaló van B-ban is, de pl. melegben nyáron az is csak nyomor.
Én pl. onnan nem is akartam B-ba átmenni, egy nap alatt körbejártuk. Most viszont B-ban szálltunk meg 4 éjszakát, hát olyan fáradt már régen voltam. :D
Szóval minden annak a kérdése, hogy pontosan mit szeretnétek látni. Már a Camp Nou-n kívül. ;)
Érdemes eltervezni napra lebontva mert iszonyú sok a látnivaló.
Güell parkba nem jutottunk be mert a sok ázsiai turista az összes belépőt megvette aznapra, szóval sötétben éjszaka mentünk már, amikor ugyan ingyenes de nem látni semmit.
A tengerpart elég szutykos, de a szörfösöket kimondottan élvezetes nézni.
Ha
Loret de Mar-ból több mint egy óra az út Barcelonába. A közlekedés valóban jó, de szerintem kár elvesztegetni naponta ennyi időt buszozásra. (bár nem tudom mennyi időre mentek)
Ha igazán nyugis és szép helyen szeretnétek megszállni akkor én Blanes-t ajánlom. Közelebb is van Barcelonához, de sokkal nyugisabb és festőibb mint Loret , mert az igazán nyüzsgő üdülőváros.
Ha szeretnéd Barcelonába elvinni, semmiképp se a városban szálljatok meg, mert "túl sok". Viszont tőle 30-40 km-re vannak kellemes üdülővárosok, ahonnan nagyon jó és szerintem jó árú a közlekedés a katalán főváros felé.
Ajánlom Lloret de Mar és Tossa de Mar-t, valamint ennek vonzáskörzetében lévő városokat.
Sokkal nyugisabb mint a tömött, meleg barcelonai belváros. Illetve aki a nyelvet nem beszéli azt szeretik lehúzni is.
Nekem Spanyolország a szerelmem, Olaszországban is voltam, de ott is üdülővárost javasolnék valami olyan helyhez közel, amit megnéznétek. Pl. Velencéhez közel stb.
Bár Rómáról azt beszélik mindenképpen látni kell. :) Ott még nem jártam.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha a párod, aki a gyermeked apja, ütne, és nem tudnál hová menni?
- Horvátországba szeretnék menni nyaralni a párommal...Szerintetek hova érdemes elmenni?/ne legyen marha drága és messze MO.-tól! :)/
- Jártál már Spanyolországban?
- Hová tud menni egy bántalmazott anya gyermekével?
- Hova mennél szívesebben nyaralni, Görögországba vagy Olaszországba?
- Érdemes kimenni Olaszországba dolgozni?