Spanyol csokoládéital recept
A Spanyol csokoládéital hozzávalói:6 dl tej,
4 dl tejszín,
15 dkg keserû (ét) csokoládé,
késhegynyi õrölt szegfûszeg,
késhegynyi õrölt fahéj,
csipet só,
1-2 evõkanál porcukor.
A Spanyol csokoládéital elkészítési módja:
A csokoládét darabokra tördeljük, majd beletesszük a tejszínnel elkevert tejbe. Gyenge tûzre állítjuk, beleszórjuk a fûszereket és folytonosan kevergetve felforraljuk. Ezután habverõvel pár percig kevergetjük, végül a tûzrõl lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg az egész krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés õrölt fahéjjal és szegfûszeggel feldíszítjük, ezután hagyjuk kihûlni, majd a hûtõszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás elõtt kevés tejszínhabbal megspriccelhetjük.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:18
A spanyol csokoládéital elkészítési módja és hozzávalói.