Spánielnek fülfolyása van. Mit tehetek? (tudásbázis)
Nekünk két spancink van. Az egyik amerikai cocker, a másik springer.
Az amerikainak kölyökkora óta vannak gondok a fülével. Folyik, begyullad, nagyon fáj neki. Folyamatos ápolást igényel igazából csak az egyik füle.
Kiderült, hogy hallójárat szűkülete van, ez okozza a problémát. Műthető, ezzel megszüntethető.
Mi nem műtettük meg, hanem rendszeresen kitisztítjuk és kezeljük Surolan folyadékkal, amit bármelyik állatorvosnál kaphatsz.
Tisztítás után bele kell szinte önteni a fülébe, belemasszírozni és pár perc múlva kitörölni a trutyit, ami kijön vele. Nem fáj neki, sőt, hálás lesz érte meglátod.
Szerintem próbáld ki:)
Sztem is vidd vissza a dokihoz,mondd el neki,hogy nem használ amivel eddig próbálkoztál.
Nekem is volt spánielem,tényleg elég kényes a fülük,nagyon oda kell rá figyelni.
pl elvihetnéd dokihoz....
A spánieleknek egyébként is gyengéjük a fülük. azt állandóan ápolgatni, meg kutyakozmetikáztatni kell. De ennél többe nem tudok, nekem tacsim volt. Igaz az is nagyfülű volt:) Szegény drágám!! 15 éve pusztult el.
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Mit tehetek, ha az anyám nem mondja meg, ki az apám?
- Mit tehetek, hogy ne kelljen gumit használnom?
- Grommet mellett fülfolyás?