Sötétség meditáció! (beszélgetős fórum)
Ez a következő képen működik: keresel a lakásba egy teljesen sötét helyet, kinyitod a szemed és azt mondod: Sötétség hatolj bele a szememen keresztül és átadod magad neki.
Arra való, hogy a negatív gondolatokat eltud fogadni, a sötét énedet eltud fogadni, nem harcolni a rossz gondolatok ellene csak elfogadni, hogy vannak és azt képzelni hogy a jelenlegi helyzetemből ahol érzem magam, pincébe... úgy haladok felfelé lépcsőn, egészen az 5. szintig ami rezgés szint.
Hogy nem úgy kell elképzelni mint rossz hiszen minden a sötétségből indult és nem rossz. Nem volt rossz maga a gyakorlat csak kirázott tőle a hideg, furi volt :-) Próbáltam többet találni erről de egyelőre nem túl sok sikerrel. Egy nagyon jó barátom ajánlotta ki már kipróbált pár meditációt és nagyon benne van az ezotériába.
Annak nem sok értelmét látom, mert így az ember szeme keresgél a sötétben, és ez elvonja a figyelmét az eredeti céltól, hogy a szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak.
De lehet hogy meg lehet tanulni így is, idővel.
A meditáció lényege a befelé fordulás. Abban biztos segít, hiszen a külvilág fényei nem vonják el a figyelmet.
Ki lehetne egészíteni még egy pár füldugóval.
Valaki alkalmazta már? Valóban hatásos?
Kipróbáltam de ahogy ott álltam nyitott szemmel a sötétben, hát... kirázott a hideg :-)
További ajánlott fórumok:
- Jóga és meditáció
- A meditáció maga a csoda, mely meggyógyít téged és a világot.
- Szeptembertől kötelező meditáció és relaxáció oktatás
- Imádok főzni. Számomra a főzés olyan, mint egy meditáció.
- Fényképezéssel valóban "ellopható" a személy lelkének egy része? Valóban lehet segíteni, vagy éppen zavarni a meditációját fényképpel?
- Mi okozhatja ezt az érzést meditáció közben?