Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mitől viszkethetek odalent? fórum

Mitől viszkethetek odalent? (tudásbázis)

2020. nov. 10. 12:29
Idős nő vagyok. Többször volt már ilyesféle viszketésem odalenn. Vettem a patikába Bórax-glicerint, kis üvegben van, vattával kenegetni kell és 1-2 napon belül elmúlik a viszketés. Persze, ha nem múlik, el, valóban orvos, vagy patikus is tud segíteni. Nekem szinte mindig elmúlt. Mindig van is itthon. Javulást! orgomari@index.hu
2020. nov. 6. 04:31
Húgyúti fertőzés is lehet.
2020. nov. 4. 09:57
Ja, és szerintem egyáltalán nem ciki ilyen dolgokról beszélgetni, ahogy orvoshoz menni és neki elmondani panaszokat, az sem ciki. Ez van, ez az életünk része. Sajnos természetes dolog, majdnem minden nő él át ilyen/olyan kellemetlenségeket élete során egyszer vagy párszor.
2020. nov. 4. 09:55

2 alkalommal volt gombám eddig életem során, de az nem viszketett a csikló környékén, illetve nem csípte a canesten meg a mosakodó sem.

Lehet, hogy valami allergia, vagy az is lehet, hogy attól kaptál el valami nemibetegséget akivel együtt voltál.

A helyedben én rohannék orvos de mielőbb, mert sose tudni. Nehogy rosszabb legyen, fejezd be a kísérletezgetést, legyél jó magadhoz. És persze ne élj szexuális életet míg ez nem oldódik meg. Bár gondolom kedved sincsen rá most.

15. 5236d12e25 (válaszként erre: 5. - Globus)
2020. nov. 4. 04:38
Én is erre gondoltam.
2020. nov. 3. 23:50

Intim mosakodót sürgősen elfelejteni.

törlőkendőt, színes/illatos betétet az ilyen típusú wc papírokat is.

Baba szappant javasolta nekem a dokim mosakodni vele.

Vírus ide vagy oda, doki...

13. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 3. 23:10
Én személyesen ott voltam, amikor az allergológus azt mondta, hogy ezek a problémák az emésztőrendszerből (gyomorból, belekből) indulnak. Tehát a táplálkozással lehet tartósan visszafordítani ezt a folyamatot. Ez az ember "úttörőnek" számított, mert saját eredményei voltak és könyveket is írt belőle! Főként a lisztes, cukros, élesztős (talán még a savanyított) ételeket kell nagyon kerülni! Rájött, hogy a Lapacho tea rendszeres fogyasztása erősen visszafordítja a folyamatot. Ugyanígy a grapefruit (gyümölcs vagy csepp formájában)! Külsőleg pedig egy bőrgyógyász javasolt, aki helyreállítja a savköpeny egyensúlyát egy hatékony krém segítségével! A tejsav például ilyen tulajdonsággal rendelkezik!
12. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 3. 22:51

A cickafark a NŐK (női bajok) növénye!

Főzz le belőle teát és irrigáld vele magad!

11. katt2 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 3. 22:08

Én úgy szoktam borotválkozni, hogy a szőr nagyját levágom ollóval. Utána borotva. Semmilyen habot nem használok, elég a sima víz is. Esetleg meg lehet próbálni.

De menj el egy bőrgyógyászhoz (is).

2020. nov. 3. 21:36
szappan vagy habfürdő ?
9. Epresturmix (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 3. 21:35
Most pár napig úgy sem használod. Borotvahab vagy gél, esetleg a Borotva krémezőcsîkja nem lehet, hogy valamelyikre allergiás vagy?
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Katt2)
2020. nov. 3. 21:32
Muszáj vagyok szőrteleníteni valahogy :)
7. katt2 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 3. 21:27
Hát én csak egy pasi vagyok, de szerintem hagyd el a borotvát. Nekem nagyon kevés szőr van az arcomon, de a borotva még azt is irritálja. Gondolj a szőrtüszőkre. Lehet, hogy állandó gyulladásban vannak.
2020. nov. 3. 21:12

Pont most fürödtem, persze használtam a mosakodót. Ma, hogy sokat vakartam, a krém is hihetetlenül csípett...

Holnaptól megpróbálom a langyos vizet.

5. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 3. 20:12
Szerintem is hagyd el az intim mosakodót. Bármilyen furcsa, pár napig használj csak tiszta, langyos vizet. Ha allergizálódott a bőröd, felüdülés lesz számára. Lehet, hogy már kiszárította.
2020. nov. 3. 20:05

Sajnos, mi itt nem tudunk neked segíteni, muszáj lesz orvoshoz menned.

Én nem használnék intim mosakodót, nekem attól mindig minden bajom volt. Ha pedig a Canesten krém csíp, azt is abba kellene hagynod.

Évek óta teafaolajat használok mosakodáshoz, még intim együttlét után is. Nekem egyedül az szokott használni, de volt aki írta, hogy allergiás rá. Talán egy próbát neked is megér. Vizes vattára szoktam cseppenteni 2-3 cseppet, azzal lemosakszom, majd sima vízzel lemosom. Gomba és baktériumölő - én esküszöm rá, sokszor húzott már ki a csávából és nem csak nőgyógyászati gondok miatt.

2020. nov. 3. 20:01
Néha a joghurtos tampon is segít. Persze nem szájon át. :D
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. nov. 3. 19:52
Ha ráknál fotót, azzal sem lennénk előbbre, úgyhogy tényleg jobb lenne, ha orvoshoz mennél.
2020. nov. 3. 19:40

Fogékony vagyok sajnos a hüvelygombára, de ez már három hónapon belül a második, legalábbis gyanítom, hogy az. Ciki, nem ciki, leírom a tüneteim, hátha valaki tapasztalta...

A csiklóm és környéke viszket, a hüvelyem annyira nem (míg gombánál ez is jellemzőbb volt). Kenem Canesten krémmel naponta egyszer, csíp, mint az állat, pisiléskor is, mikor törlök :( intim mosakodót használok, de attól is szinte szétégek. Talán a borotva okozza? Különösebben nem fertőtlenítem, csak a szokásos öblítés. Vagy szexuális partner miatt? Egy jó másfél hete voltam először együtt valakivel óvszer nélkül, és egy 2-3 napja kezdődtek ezek a tünetek. Külalakra semmi sem látszik, az első napon fehér váladékot láttam a hüvelyem környékén, de azóta semmi. Nincs különösebb szag sem, ám ez az égés-viszketés megőrjít...

Tudom, menjek orvoshoz. Ha nem múlik, szeretnék is. De miért jön elő ennyiszer? Nincs diabéteszem, antidepresszánst és savlekötőt szedek, talán az hajlamosít? Baromi idegesítő :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook