SOS!! Megmenthető a lekvárom?! (beszélgetős fórum)
A cukor valószínűleg sajnos nem fog segíteni.
Próbáljad meg 1 üveggel, hogy ha több cukrot teszel bele mi történik ? Ha megkóstoltad és még mindig vacak - sajnos kuka. Mert túl édesen sem jó.
A nátrium benzoátot csak a szörpökhöz használom, nagyon óvatosan, a többihez a befőtt - és vagy dzsem tartósítót, megéri.
Mit csináljak a sárgabarack lekvárral és a megybeföttel? Nagyon érződik a tartositószer ize ( nátrium benzoát) Ezek szerint tul sokat sikerült beletennem :( és ehetetlen
Esetleg ha cukrot adnék hozzá segitene???
:((((
Hosszasan szemezgettem a lekvárral. Felvittem, leszedtem a tetejét, kiöntöttem a maradékot egy egydébe, az íze nem fura, de a szaga igen.
Kuka.
:((
Amibe beleevett, azt persze nem akarom felhasználni, még a cefrébe se tesszük bele, legfeljebb a kukába.
De van pár lekvár, ahol csak az üveg pereménél kicakkozták a celofánt. Nem tudom, hogy nemes, vagy nem nemespenész, de utóbbiból van bőven a pincében.
Eddig minden olyan szépen elállt lent, még az almák is: tavasszal is üde volt, lédús, és nem száradt ki.
A kis ..........ok most költöztek le a pincébe.
Egérfogót már raktam le. Eddig is le tudtak menni a macskák egerészni, de úgy látom, nem mindegyik esett áldozatul. Remélem, most nem akarják az orruk beledugni az egérfogóba. Csak nem akarják a diót megenni.
Ha valóban valami rágcsálóféle kezdte meg.....én nem ennék belőle az biztos.
A penész meg nyilván valóan nem nemes penész.....nagyon káros lehet az egészségre!!!!!!
Szia!
A penészest a tetejéről sok jó lekvárral leveszed, majd újrafőzöd a jó részt. Üvegbe rakod, így menthető!
Most jöttem a pincéből, és borzalom!! A télre befőzött körtelekváromat tönkretették az egerek!! Most néztem, hogy a celofánt a befőttes üveg tetején megrágták, és elkezdett penészesedni a lekvárom. :(
Nincs valakinek valami jól bevált házi praktikája? Megmenthető a lekvár valahogy, vagy az egész mehet a kukába?
Olyan sokat dolgoztam vele, és az a lekvár, aminek jutott rendes fémtető: nagyon szépen megmaradt, semmi baja nincs.
Ennek se látni a belsejében semmit, a színe is szép, csak penészes a teteje, mert levegő jutott bele.
Segítség!
Előre is köszönöm!
Küllikki
További ajánlott fórumok:
- 12 napos kiskutyát tegnap megnyomta az anyja, azóta nem mászik, viszont eszik rendesen. Szerintetek megmenthető?
- Miért mentek tönkre az erkélyládában az álló muskátliim. A szára megpuhult, a levelei elsárgultak. Még megmenthetők?
- Letört egy nagy hajtás a futómuskátlimról, ami tele volt új bimbókkal. Megmenthető v. hogy, le lehet gyökereztetni?
- Mit tegyek, ha a kimosott tollkabátomban helyenként összeállt a toll? Kidobjam vagy megmenthető?
- Túl csípős étel megmenthető még?
- Beázott elemes játék megmenthető még?