Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » SOS!! Megmenthető a lekvárom?! fórum

SOS!! Megmenthető a lekvárom?! (beszélgetés)


14. Böbe071 (válaszként erre: 12. - Mobilka)
2011. júl. 25. 05:18
Vegyél almát reszeld le főzd fel vele!! Irj ha segitsek vamiben
13. Borzoska3 (válaszként erre: 12. - Mobilka)
2011. júl. 24. 00:08

A cukor valószínűleg sajnos nem fog segíteni.

Próbáljad meg 1 üveggel, hogy ha több cukrot teszel bele mi történik ? Ha megkóstoltad és még mindig vacak - sajnos kuka. Mert túl édesen sem jó.

A nátrium benzoátot csak a szörpökhöz használom, nagyon óvatosan, a többihez a befőtt - és vagy dzsem tartósítót, megéri.

2011. júl. 21. 09:55

Mit csináljak a sárgabarack lekvárral és a megybeföttel? Nagyon érződik a tartositószer ize ( nátrium benzoát) Ezek szerint tul sokat sikerült beletennem :( és ehetetlen


Esetleg ha cukrot adnék hozzá segitene???

11. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 10. - Drnéni)
2010. márc. 8. 19:12
max ha néhány kanál citrom levével újra főzöd.A dzsemfixhez kell,hogy sűrű legyen.
2010. márc. 5. 14:08
Nekem is lekvármentési problémám van: van 25 üveg tavalyi baracklekvárom, amit dzsemfixszel, annak hátoldalán lévő utasítás szerint tettem el. Most bontottam az elsőt, mert eddig volt tavalyelőtti, és folyik, mint a víz!! Ilyen formában teljesen használhatatlan, még tésztára sem jó. Arra emlékszem, hogy elég kevés cukorral kellett főzni. Szerintetek lehet ezzel valamit csinálni?
2010. jan. 22. 21:58
Az nem valószínű, hogy nemespenész, hanem a cukor csapódott ki belőle.
2009. okt. 18. 15:52
Ettől függetelnül köszönöm mindenkinek a hozzászólást, de így nem merem felhasználni.
2009. okt. 18. 15:51

:((((

Hosszasan szemezgettem a lekvárral. Felvittem, leszedtem a tetejét, kiöntöttem a maradékot egy egydébe, az íze nem fura, de a szaga igen.

Kuka.

:((

6. hpkati (válaszként erre: 5. - Ad65f28ec1)
2009. okt. 18. 14:20
Tegyél nekik egy kis lekvárt, vagy celofánt, mert az ízlett..hi-hi
2009. okt. 18. 13:46

Amibe beleevett, azt persze nem akarom felhasználni, még a cefrébe se tesszük bele, legfeljebb a kukába.

De van pár lekvár, ahol csak az üveg pereménél kicakkozták a celofánt. Nem tudom, hogy nemes, vagy nem nemespenész, de utóbbiból van bőven a pincében.

Eddig minden olyan szépen elállt lent, még az almák is: tavasszal is üde volt, lédús, és nem száradt ki.


A kis ..........ok most költöztek le a pincébe.


Egérfogót már raktam le. Eddig is le tudtak menni a macskák egerészni, de úgy látom, nem mindegyik esett áldozatul. Remélem, most nem akarják az orruk beledugni az egérfogóba. Csak nem akarják a diót megenni.

2009. okt. 18. 13:41
Az idősebbek azt mondják,hogy a lekvárnak a tetejét (bőven) leszeded és újra forralod,majd ismét tartósító a tetejére és lezárni,száraz dunszt.Bár nekem szerencse nem volt ilyen,de hátha sikerül.
2009. okt. 18. 13:40

Ha valóban valami rágcsálóféle kezdte meg.....én nem ennék belőle az biztos.

A penész meg nyilván valóan nem nemes penész.....nagyon káros lehet az egészségre!!!!!!

2. hpkati (válaszként erre: 1. - Ad65f28ec1)
2009. okt. 18. 13:39

Szia!

A penészest a tetejéről sok jó lekvárral leveszed, majd újrafőzöd a jó részt. Üvegbe rakod, így menthető!

2009. okt. 18. 13:37

Most jöttem a pincéből, és borzalom!! A télre befőzött körtelekváromat tönkretették az egerek!! Most néztem, hogy a celofánt a befőttes üveg tetején megrágták, és elkezdett penészesedni a lekvárom. :(

Nincs valakinek valami jól bevált házi praktikája? Megmenthető a lekvár valahogy, vagy az egész mehet a kukába?

Olyan sokat dolgoztam vele, és az a lekvár, aminek jutott rendes fémtető: nagyon szépen megmaradt, semmi baja nincs.

Ennek se látni a belsejében semmit, a színe is szép, csak penészes a teteje, mert levegő jutott bele.

Segítség!


Előre is köszönöm!


Küllikki

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook