Ki volt Küsmödi a Kincskereső kisködmönben? (tudásbázis kérdés)
Ha gondolod...
Nekünk még a gimiben volt (alternatív) háziolvasmány. (Vagy ez, vagy az Anna Karenyina.) Meg (ugyanígy, választhatóan) a Varázshegy és a Mario és a varázsló.
Így utólag az a véleményem, hogy vétek tinédzserekkel olvastatni ezeket a könyveket.
Egészen biztos, hogy úgy lesz.
Én konkrétan Tolsztojjal voltam így.
Engem A legyek ura viselt meg, pedig azt még a kötelezővé válása előtt olvastam.
Az most menő és bárki által olvasható?
Van.
Örülök, hogy ketten már vagyunk, akik értékelik!
Szerintem is az.
Megrázóan emberi.
Persze, nem mindegy, mikor kerül a gyerek kezébe.
Én mikor olvastam, nagyon megrendültem, majd többször is elolvastam. (Nem hiszem, hogy visszamaradtam a fejlődésben, inkább úgy mondom, hogy katartikus élmény volt.)
Ahogy varrta a szűcs a ködmönt, és útravalóul adta, ahogy szembesültek a gyerekek a fogyatékkal, és mindenki ebédet vitt a kis Bicebócának, ahogy rájön a kisfiú, milyen, mikor "szorít" a ködmön ... Stb. Stb.
Van min elgondolkodni olvasás közben.
Távol áll tőlük az a világ, nem is igen értik, hogy mi a pláne egy körtemuzsikában.
Egyébként pedig: sajnálom, hogy borzalmasnak tartod; szerintem színtiszta humanizmus.
Én szeretem/szerettem a szépirodalmat, de ez a mű a legmélyebb szorongásaimat hozta elő. És sajnálat helyett is többször éreztem dühöt, miközben olvastam.
Kb. mint mesében a Varjúdombi mesék, kész horror.
Küsmödi Kelemen.
Kincskeresőben.
olvasd el, nem túl hosszú.
Különben K. Bácsi a kis bicebóca nagyapja
További ajánlott fórumok:
- Milyen volt a napod?
- Meddig voltál fent az éjjel?
- Ma már voltál valahol?
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Milyen ötleteket, tippeket ajánlotok egy kis szerelmi játékhoz, kincskereséshez?