S.O.S. - Adószámos magánszemély mit, hol, hogyan? (tudásbázis)
Én is kérdeznék, hátha valaki képben van a jelenlegi tennivalókkal kapcsolatban. Kértem két éve adószámot magamnak, de csak most adnék el valamit. Van szálatömböm, meg nyilvántartó lapom, és egy bélyegzőm a nevemmel,címemmel adószámommal. Mit kell a számára írni? Bementem ma az APEH.be, sorbaálltam, majd közölte a hölgy, hogy másik ablaknál tudnának segíteni... Fancsali képemet meglátva azért megpróbálta magát összeszedni, azt mondta, hogy áfát, nem csak azt kell ráírni, hogy 15% szja.
Segítsetek! (saját festmányemet adom el)
szia Ancsuri,
Vagy még ezen a topikon? Lenne hozzád pár kérdésem. :) Lakáskiadással kapcsolatban, számlásan szeretném én is kiadni. Okosítom magamat - már a formanyomtatványt is letöltöttem az APEH oldaláról a 11T101-et, csak kitöltési útm.nem volt hozzá, és pár dolgot nem értek. Na meg azt sem, hogy, mm. mindegy először várok, hogy jössz-e még ide fel.. ha igen, akkor megkérdezlek. :)
Kiadás lehet a bérleti díj, a ruha, cipő, minden eszköz, ami ehhez kell, esetleges tanfolyam, ha van a neveden autó 500 km/hó + 9 Ft/km bizonylat nélkül elszámolható stb...
De ennyi marad, abból 9.347,- a havi adó, amit éventa egyszer, a bevalláskor kell befizetni.
Kb így számolj. Sztem költségeket is tudsz összeszedni még...
Hát jó lenne ha mondjuk heti 2 edzést tudnék tartani 15 (2x15) embernek. 650ft/fő
4000ft a kiadásom alkalmanként.
Akkor 78ezer a bevéltel - 32000Ft a kiadás
Marad: 46000FT
Szia!
Az adószámos magánszemélyként végzett tevékenység adminisztrációja sztem sokkal egyszerűbb, vállalkozóként könyvelő nélkül nem hiszem, h boldogulsz.
Kb mennyi bevételed és mennyi költséged lesz ezzel kapcsolatban?
A bevétel - ktg X 1,27 x 16% az adója, ha marad eredményed.
sziasztok!
Az én esetem a következő..
Van 8órás főállásom.. mellette aerobicot sztnék tartni.. heti 2 alkalom kb.
sztetek mi éri meg jobban?
kiváltani a vállalkozóit vagy így??
Én nem tudom.Ha nem Te végzed a munkát,akkor ki?Alkalmazott?Elméletileg annak kell a szám,aki végzi,nem?
Mondjuk,nálunk is a párom nevére van kiváltva,de tulképp Ő is csinálja,nem csak én.
Sziasztok! Én is adószámos magánszemély vagyok (iparművészeti tevékenység), de még mindig nem vagyok képben a tb-járulékok fizetésével. Tavaly kb. 25.000.-Ft/hó kiadott számlám volt. Ez azt jelenti, hogy be kell fizetnem utána havonta az összes járulékot (munkaadói és munkavállalói részek) plusz a százalékos EHO-t is? (Mivel a minimálbér 30%-át elérte a havi bevétel.)Mert akkor nem sok marad... (Pláne, ha még adót is fizetek...)
Kérek szépen egy kis segítséget a témában jártasabbaktól! Előre is köszönöm!
Az szerintem már csak nagy-nagy kötekedés után derül ki, hogy ki csinálja az ékszereket. És nem fogják leültetni ékszert készíteni a számlaadót egy vizsgálat során, meg egyébként is, egy pasi nem készíthet ilyesmit?!
Már csak azért is, mert nem végzettséghez kötött...
Neked is és csinálj sok szépséget!!
Figyellek!! :)))))))))))))
Mindenképpen írok,ha tudok konkrétumot. :-)
És köszi az eddigieket.
Szép hétvégét mindenkinek!
Hehe
Én ezzel úgy jártam,mint a statisztikai hivatal honlapjával,bemásoltam,megjelent az oldal,de hogy onnan hogyan tovább....pedig nem is vagyok szőke :-D
Bocsi a szőkéktől,de nem hagyhattam ki.
It ez az oldal, itt választ kaphatsz a kérdésedre....a gyeddel kapcsolatban.
Férjed esetleg nem jöhet szóba, mint adószámos?
Végül is mindegy kinek a nevén megy, csak számlát tudj adni, az a lényeg. Sőt ha marad jövedelem, a családi adókedvezmény is jóváírható belőle.
Köszi Ancsuri!
De akkor még másfél évig tuti nem árulhatok.
A kis csodám még csak 8 hónapos. :-))
További ajánlott fórumok:
- Lenne olyan cég vagy magánszemély, aki megengedné, hogy besegítsek neki a munkában ingyen?
- Adószámos magánszemélyek, tudtok segíteni?
- Apeh vizsgálat magánszemélynél. Miért csinálják?
- Ha magánszemélyként, (diákként) 10.000 Ft-ért vállalok honlapkészítést azután kell adózni?
- Mi a jó TEÁOR szám, ha esküvői kiegészítőket akarok készíteni és adószámos magánszemélye akarok lenni?
- Mit kell tudom arról, ha adószámos magánszeméllyé szeretnék válni?