Sonkás rizzsel töltött gomba recept
A Sonkás rizzsel töltött gomba hozzávalói:10-12 db kb 6-8 cm-es gomba
1 nagy hagyma
5dkg szalonna
5-10 dkg sonka
1cs.főtt tasakos rizs
1 tojás
3 dl tejföl
4 tojás
só,bors,
A Sonkás rizzsel töltött gomba elkészítési módja:
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk,rádobjuk az apróra vágott hagymát,majd az apróra vágott gomba szárakat,majd az apróravágottsonkát.Megpároljuk,majd hozzáadjuk a fött rizst.Izesitjük,só,bors,1 tojás,lehet bele rakni petrust is. A gomba fejeket megtöltjük,tepsibe rakjuk.A mardék tojást felverjük,elkeverjük a tejföllel,sózzuk,ráöntjük a gombára,lefóliázzuk,és megsütjük.
A sonka helyett használhatunk 10 dkg apróra vágott füstölt kolbászt is.Azzal is nagyon finom,és köret sem kell hozzá hiszen benne van a gombában.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2007. okt. 28. 05:49
A sonkás rizzsel töltött gomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.