Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás rizzsel töltött gomba recept

Sonkás rizzsel töltött gomba recept

A Sonkás rizzsel töltött gomba hozzávalói:
10-12 db kb 6-8 cm-es gomba
1 nagy hagyma
5dkg szalonna
5-10 dkg sonka
1cs.főtt tasakos rizs
1 tojás
3 dl tejföl
4 tojás
só,bors,


A Sonkás rizzsel töltött gomba elkészítési módja:
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk,rádobjuk az apróra vágott hagymát,majd az apróra vágott gomba szárakat,majd az apróravágottsonkát.Megpároljuk,majd hozzáadjuk a fött rizst.Izesitjük,só,bors,1 tojás,lehet bele rakni petrust is. A gomba fejeket megtöltjük,tepsibe rakjuk.A mardék tojást felverjük,elkeverjük a tejföllel,sózzuk,ráöntjük a gombára,lefóliázzuk,és megsütjük.

A sonka helyett használhatunk 10 dkg apróra vágott füstölt kolbászt is.Azzal is nagyon finom,és köret sem kell hozzá hiszen benne van a gombában.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás rizzsel töltött gomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook