Rakott falatok tejföllel recept
60 perc
A Rakott falatok tejföllel hozzávalói:
40 dkg burgony
60 dkg csirkemell v. sertéskaraj
2 fej lilahagyma
4 dl tejföl
sajt a tetejére
só, vegeta ízlés szerint
A Rakott falatok tejföllel elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzőm, a vízbe rakok egy kanál sót. Addig a csirkemell szeleteket vagy sertéskarajt vékony csíkokra vágom, ízlés szerint meglehet szórni egy pici vegetával vagy sóval. A tepsit kizsírozom, beleteszem a karikára vágott burgonya egy részét, rá a húst , a hagymakarikákat, a tetejére a maradék burgonyát. A tejfölbe rakok ízlés szerint sót,vegetát, jól elkeverem és ráöntöm a tetejére. Ezután megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 40 percig közepes lángon sütöm.
A lilahagyma nem olyan erős,mint a vöröshagyma, én szívesebben használom főzéshez, sütéshez. Tejföl helyett rakhatunk tejszínt is kb. 2 dl vízzel elkeverve. A sóval,vegetával vigyázzunk, nehogy sok legyen. Én inkább a tejfölt ízesítem jobban, a burgonyát,húst csak kevésbé.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 09ca1d3343, 2007. okt. 27. 14:45
A rakott falatok tejföllel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.