Skót krémes recept
A Skót krémes hozzávalói:45 dkg liszt
6 dkg margarin
30 dkg porcukor
4 tojás
8,5 dl tej
2 vaníliáscukor
A Skót krémes elkészítési módja:
Skót krémes: 30 dkg lisztet,6 dkg Rama margarinnal,5 dkg porcukorral,1 egész tojással,1 dl tejjel összegyúrjuk.3 lapot sütünk belőlle. Krém: 3 tojássárgáját,25 dkg porcukorral kikeverünk,néhány csepp tejet adunk hozzá és csomómentesen belekeverünk 2 vaníliáscukrot,15 dkg lisztet és 7,5 dl tejet. Tűzre tesszük és krémé főzzük. Ha megfőtt a tojások keménnyé vert habját keverjük óvatosan hozzá. természetesen ezzel töltjük a lapokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: peggy13, 2008. febr. 18. 20:50
A skót krémes elkészítési módja és hozzávalói.