Skizofrénia örökölhető? Sajnos van a családban, remélem babánk nem örökölte.Mik a tünetek hogy időben lépni tudjak? (tudásbázis)
18 éves kor körül kezdődik ez a betegség vagy legalábbis akkorra tetőzik.Előbb említett tünetek felerősödnek,durvává,agresszívvá válik a fiatal felnőtt.
Fajulhat odáig is,hogy megveri a szüleit/netán megöli/,kidobálja a bútorokat,összetöri a lakást.Sajnos hallottam ilyenről.Ilyen emberek között dolgoztam néhány évet.
szia.a mi családunkban is van,elég kicsinek kiderült talán 7-8 éves volt(a szülők elváltak,depressziós lett,roszabb anyagi körülmények közé került) mikor azt vették észre a szülők,ha játszott mindíg egy Karen nevű lányként játszott a babáival és teljesen elhitte ő az..de mondom hamar kiderült,nem gyógyítható.mi is mostanság tudtuk meg róla,nem értettük mért színezi más színőre kb havonta a haját,iszonyat stílusváltásokat csinál,és változtatja a hangját,hol kedvesen.hol haragosan beszél...
azt tudom hog yvoltak genetikusnál és azt mondta ez már nagyon kicsi korban észrevehető és nem öröklődik-hajlama lehet,ha már előfordult de nem öröklődik.
Kamaszkorban, fiatal felnőttkorban alakul ki. Oda kell figyelni a szülőnek minden apró intő jelre, nem szabad, hogy elfogult legyen. Vannak gyerekek, akik csak egyszerűen "furcsák", kicsit mások, mint a többi, de még nem mutatnak skizofrén tüneteket. Lehet, hogy soha nem is fognak, de nem árt résen lenni. Minden szülőnek a saját gyereke a legokosabb, legszebb stb..., de azért néha nem árt kritikusnak lenni.
A környezet, a nevelés is ronthat a helyzeten, mint ahogy javíthat is sokat.
"Szerencsére" nem vagyok érintett, de Én is úgy tudom, hogy ez a betegség általában fiatal felnőttkorban szokott kibukni, de legbiztosabbat mindenképp az orvos tud mondani.
Egyébként ajánlom ezt a tpicot, talán nagyobb a tapasztalat ott:
Úgy tudom, hogy örökölhető, de a környezeti tényezők váltják ki a gyerekben.
Első dolog, amire fel kell figyelni, az az óvodai, iskolai fegyelem. Nem képes figyelni huzamosabb időn át, verekszik...
Vagy: nem érdekli semmi, lassú, magába forduló...
De nem is folytatom, mert itt annyira közeli a határ más betegségek közt, hogy össze lehet keverni.
Ha baj van a gyerekkel, akkor érdemes szakemberhez fordulni, ő kiszűri, hogy ez mi.
A skizofrénia a depresszióból alakul ki, annak egy formája.
Szia Csibe!
A legbiztosabbra akkor mész, ha genetikustól érdeklődsz. A hajlam úgy gondolom meg van, hogy öröklődjön. Ez egy alattomos betegség nem is derül ki általában kisgyermekkorban.
További ajánlott fórumok:
- Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban?
- Idősen, betegen családban vagy otthonban képzeled a jövődet?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Indigó gyerek a családban
- Skizofrén a családban