Séta/ futás mennyire használhat? (tudásbázis)
Ez még jobb, és nem megerőltető a gerincnek:
Elnézést, ez a jó link:
Most keresgéltem hogy változatosabb an erősíthessem magamat, és rendkívül jó videókat találtam:
Nincs az előírva hogy 66 évesen el kell puhulni!
Köszi ez jónak tűnik.
Volt idő amikor minden nap útnak indultam. Egyébként a közérzetemnek tényleg jót tett :)
Meg jól aludtam este. Meg a gerincemnek is jó volt.
Nagyon is lehet.
Mikor lehetőségem volt napi 2 órát sétálni, fantasztikus szálkás alakom lett, és fogytam is. Az volt a szörnyű, hogy észre se vetem akkor. :D
Pasi mondta.
jó szívvel tudom ajánlani neked a lépcsőzőgépet-nem stepper!!
nekem van itthon egy kettler,imádom,izmosít,karban tart ,állóképességem elképesztő mértékben javult,mikor sok sok éve,a gép beszerzésekor elkezdtem használni.
nem olcsó,én is csak olcsóbban jutottam akkor hozzá,de megérte.
viszont a futásról szívem szerint lebeszélnélek,fogyáshoz megfelelő mozgásforma,de az ízületeket úgy megterheli,hogy csak na,mondjuk erről sokan nem tudnak,vagy nem veszik tudomásul.
Erőnlétet biztosan, a lábizmokat is erősíti, a tüdőt is tágítja, sőt annyira hozzá lehet szokni, hogy szinte fáj, ha valami miatt kimarad a programból.
Ez a link a napi 30 perces váltott tempót javasolja: gyors gyaloglás és a kirakatnéző tempó, szerintem tökéletes.
Hogy fogytam-e tőle? Nem tudom. De biztos, hogy sokkal jobb lett a közérzetem. Semmit sem veszítel vele, ha kipróbálod. :))
Setalj, kint a szabadban 1 jo cipoben. Kirandulj; van aki egyedul szeret; van aki tarsasaggal, kutyaval; gyerekkel...mindenre van megoldas.
Kondiba en nem mennek; setalni ingyen is lehet, vagy annak az aran jo cipoben, jo helyeken.
Sétálni fantasztikus.
Meg ha a doki mondta, akkor te miért keresel mást?
2 km meg igazán nudli.
Napi 1 órányi gyors gyaloglás nekem bevált. Ez kb. 5km-nek felel meg 66 éves vagyok.
Nem kell a te gerincednek futópad, elég az ingyenes szabadlevegős gyaloglás is.
A youtube-on pedig találsz tornákat, ami segít hogy ne legyél puhány. Pl. Norbi ducitréningjei nagyon jók, hatásosak, gerincet kímélők.
Magadtól is végezhetsz guggolásokat, 3x15-öt, aztán ha kevesled lehet nehezíteni. Csinálj kitöréseket, vagy nyomjad napi szinten a plenket.
Ez nagyon inspiráló: [link]
Ha ezeket a gyakorlatokat végzed, tuti nem leszel puhány.
Én is ülőmunkát végzek. Ez az hogy gyenge meg fáradt érzetem van.
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Mi használható visszér ellen?
- Tablet, mire használható?
- Kislány hány éves korától használhat tampont?
- Szerintetetek mennyire használható a hipermarketekben kapható "Leg Magic", érdemes érte annyi pénzt kiadni?
- Használ valaki mobilszolgáltató által forgalmazott internetet? Szeretném tudni a véleményeket. Milyen sebességű, és mennyire használható?!
- Szegeden a SZVSE pályát használhatja bárki futáshoz?