Segítsetek! Támadnak a levéltetvek!!! Mit tegyek? (tudásbázis)
a vape olyan 1500 forint körül van de két nagy majdnem velem egymagas bokrom van és egy szezonra egy flakon elég. max 2 de a 2.nak a fele már a köv. szezonig megmarad.
ja és obi, prakti ezekbe tuti van
Köszönöm!:)
Ezek hol kaphatók?
OBI, Praktiker, Cora, Tesco, Lidl, Penny nekem elérhető. Ti hol vettétek?
amúgy viccen kívül nekem is amályváimat nyaggatják meg a minirózsám (ami sajnos télen elfagyott :(
de ez bevált (és a méhekre és egyéb rovarokra a leírás szerint legalábbis nem ártalmas, nekem ez is szempont.)
Vape Garden-Fito Levéltetü spary 300 ml
Kitettem a hibiszkuszom az erkélyre még áprilisban. Minden évben, késő őszig ott szoktam tartani és gyönyörű szép virágokkal hálálja meg a gondoskodást.
2-3 hete azonban óriási küzdelmeket vívunk a levéltetvek ellen. Már próbáltam erős csalán lével permetezni, de csak ideig-óráig volt hatásos, mert újból ellepik. Ma lemostam, szinte külön külön minden levelét és hajtásvéget szappanos vízzel. Fogalmam sincs róla mivel tudnám távol tartani ezeket a kis alattomos dögöket! Nagyon szeretem a hibiszkuszom, már évek óta megvan, szép fa lett belőle. A tavalyi virágokról készült képeket megnézhetitek az adatlapomon.
Ha tudtok valamilyen hatékony módszert, szívesen bevetném! Előre is köszönöm!:)
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy ha valaki indít egy fórumot, akkor egyes személyek a fórumindítóra támadnak egyből?
- Miért fordulhat elő ma Mo.-n, hogy harci kutyák támadnak rá/tépnek szét kisgyerekeket? Miért nem figyelnek a szülők gyerekükre-kutyájukra?
- Csípnek-e a levéltetvek?
- Tuti tipp a káli szappan használatáról levéltetvekre?
- Futómuskátli vs. levéltetvek
- Imádom a kertem. A levéltetvek és néhány haverjuk még arra...