Segítsetek! Mit tegyek hogy ne kívánjam az édességet! (tudásbázis)
Akik kívánják az édességet, azok szervezetéből hiányoznak pl. a magnézium, a C vitamin, a króm.
Elsősorban ezeket kell pótolni.
Rendszeresen szedek ilyeneket és nem is kívánom már régóta az édességeket.
Csokiból is csak az étcsokit szeretem. Ez nem volt mindig így... :))
Nálam is ez vált be.
Egyszerre megeszek egy egész nagy tortát (24 szeleteset) és akkor hónapokig eltelek édességgel, úgy hogy ránézni sem tudok.
De ha ezt elmulasztom és mindig csak kis aadagokat eszek, akkor folyton vágyom rá.
Egyetértek VIKTA-val.
És még hozzá fűznék annyit, hogy agykontrollal is kordában tarthatod az édesség utáni vágyat. Előbb a gondolataidban kell leállítani a vágyat és helyette választani mást a vágy tárgyának és onnantól arra gondolni csak, arra küldeni az energiát.
És még annyit, hogy mindenki mindenféle praktikát használhat, de annak valami konkrét oka van, ha kívánja az ember az édességet és azt kell megszüntetni. Az édesszájúság nem ugyanaz. Én is édesszájú vagyok, világéletemben szerettem az édességet. De 5 éve csokifüggő voltam (orvos szerint a kakaó és a kokain rokonok és okozhat függőséget a kakaó is), biokrómmal szoktam le róla. Most egy éve kb. állandóan kívántam az édességet, legfőképpen este, igaz nem feltétlenül csak azt. Olyan voltam mintha állandó PMS-em lett volna, vagy még inkább, mint aki terhes. Ki is derült, hogy hormonális problémám van, kaptam rá gyógyszert és azóta elmúlt ez a kívánósság, fogytam is nyáron 3 hónap alatt 6 kilót pusztán ettől(semmi diéta, semmi mozgás).
Szóval ki kell deríteni, hátha nem csupán arról van szó, hogy te vagy az édesszájú és akaratgyenge, stb...de ezt mindenki maga érzi, csak azért írtam le, hogy lássátok nem mindig érdemes magunkat gyötörni és esetleg lelkileg tönkretenni olyasvalamiért, ami talán nem is a mi hibánk, csak a testünk űz velünk csúnya játékot...
Emellett persze vannak édesszájúak, akik jobban igénylik az édességet mint mások, és szerintem a szervezetnek szüksége is van édességre(nem műanyagra!). Csak persze mértékkel, lehetőleg nem este és ha lemozgod, akkor nem okozhat gondot...
úh.Ezért irigyellek.Nekem ebből a fajtából jöhet egy egész tábla is!
Szerintem aki édesszájú,nem tudja megállni,csak ideig-óráig.Tapasztalat... sajnos. :(((
Igyál meg egy jó nagy pohár ásványvízet, és ne legyen otthon édesség. Nekem ezek váltak be legjobban. Ha egy ideig kibírod, de aztán mégis bekapsz valamennyit, akkor sajnos kezdheted előlről, mert utána megint kívánni fogod.
Folyamatában ér valamit a dolog.
Nekem az jött be a legjobban, hogy magas kakaótartalmú (min. 75%-os) étcsoki van csak itthon. Abból elég 1 kocka, mert elég keserű és én nem kívok utána többet, néha napokig sem.
Egyébként szerintem pár nap és alább hagy az a nagy vágy.
További ajánlott fórumok:
- Te mennyi édességet eszel egy nap?
- Gyereked mindennap eszik édességet?
- Édesszájúaknak milyen diétás édességet ajánlasz, ami a legkevésbé hízlal?
- Milyen édességet ettél utoljára? Írd le az édesség nevét!🍫
- Mit tegyek, túlzottan igényelem az édességet!? Valóban a KRÓM a legjobb módszer?
- Mit tegyek, hogy újra kívánjam a partnerem?