Segítsetek! A túlsúlyos emberek ha elkezdik a diétát, tényleg könnyebben fogynak? (tudásbázis)
Ez így van. Egészen pontosan: Évente a meglévő testsúlyunk 8%-ánál többet nem ajánlatos fogyni, mert megborul az anyagcsere és a szervezet rosszul reagál. A havi egy kiló még sok is, amit más paraméterek nélkül említettek ugyan neked.
Függ a kortól, a súly nagyságától, a testalkattől, az általános egészségi állapottól.
A lassú fogyás tartós, a túl gyors (ami relatív, mert minden szervezet más és más) jojó-effektessé is tehet bennünket.
Én azt hallottam nemrég egy okos embertől, hogy az az ideális, ha az ember havonta egy kilót fogy. Ugyanis így szokik hozzá a szervezet a baromi lassan történő átálláshoz. Ha az ember ennél többet fogy, akkor szinte kivétel nélkül vissza fogja hízni,ha kicsit is elengedi magát. Ez persze nem a kifejezetten túlsúlyos emberekre vonatkozik,hanem a magamfajtára, aki 8-9 kilót akar fogyni.
Amúgy tök igaza van, mert ha belegondol az ember, azt a pár kilót se egy hónap alatt szedte fel jobb esetben, hanem lassan-lassan, akár egy év alatt. Nekem nagyon logikusnak tűnik ez a gondolat.
A Diamond-féle Természetes Higiéna módszere.
Holnap megpróbálom összefoglalni fórum méretűre.
Köszi, hogy leírtad (mindannyiunk örömére, akik nem ismertük) a tiédet!
Jó éjszakát!
Nem olvastam végig, ki mit szólt hozzá...
Környzetem tapi alapján,minél több kg. vagy annál látványosabb és gyorsabb (lehet) a fogyás. Viszont kétélű a dolg, mert ha nem társul mellé sport, akkor az izmot veszíted és lottyos marad(hat)sz. Óvatosan!
A lényeg, több legyen a leadott enerdzsi,mint amit beviszel :)
Szia Lhara! :)
Milyen módszered van? :)
Level Diéta:
REGGELI - minden napra:
1 narancs
2 kétszersült
1 csésze kávé vagy tea (max. édesítővel)
1. NAP
Ebéd:
1 narancs,1 tojás,1 tejföl,2 kétszersült,1 csésze kávé vagy tea
Vacsora:
2 paradicsom,1/2 fejes saláta,2 tojás,2 kétszersült,½ tejföl
2. NAP
Ebéd:
1 narancs,1 tojás,1 tejföl,2 kétszersült
Vacsora:
6 dkg tatárbifsztek v. 10 dkg gépsonka,1 paradicsom,1 narancs,1 kétszersült,½ tejföl,1 csésze tea vagy kávé
3. NAP
Ebéd:
1 narancs,1 tojás,1 tejföl,1 fejessaláta
Vacsora:
3 szelet párizsi,1 narancs,1 kétszersült,½ tejföl
1 csésze tea vagy kávé
4. NAP
Ebéd:
12, 5 dkg túró,1 paradicsom,1 csemegeuborka,1 kétszersült
Vacsora:
6 dkg tatárbifsztek v. 10 dkg gépsonka,2 paradicsom,1 kétszersült,1 alma
5. NAP
Ebéd:
20 dkg gépsonka,1 paradicsom,1 kétszersült
Vacsora:
25 dkg vízben főtt zöldség,1 paradicsom,1 tojás
A DIÉTA UTÁN MINDEN HÉTFŐN:
Reggeli:
1 pohár citromos víz
Ebéd:
1 alma,1 kétszersült
Vacsora:
1 tojás,1 paradicsom,1 kétszersült
Így nézne ki! :) nekem eddig bevállt! :)
Ez nagyon jelentős! ...?...
Nem ismerem ezt a módszert... legalábbis a nevéről nem jön be semmi.
Az én módszerem 24 nap alatt 10 kg-t tud.
Az első 14 nap alatt semmi fogyás, de érezhető "tisztulás", közérzetjavulás. Aztán napi -1 kg. A 10. kg után nem szokott tovább menni. Meg kell állnom, mert a közérzetre rosszul hat, ha erőltetem.
Ez egy elég nagy gond...
Nos, sok szerencsét a fogyáshoz...menni fog!!!
A 3X5 nappal először 5 kiló, majd hagytam pihi időt a testemnek/szervezetemnek.
Rá 3 hónapra még egyszer 3X5nap még 4 kiló....a többi "magától" csúszott le...és azóta is fogyok :-)
És hol a napi 5 szöri kaja?
Azt ugye tudod,hogy ha éhezik a szervezeted,nem fogsz fogyni!Sőt!
További ajánlott fórumok:
- Miért hitegetik magukat a túlsúlyos, kövér vagy épp duci nők, hogy nekik így jó, ahelyett, hogy tennének valamit a változásért?
- 2010 nyarára legyünk bombázók! (vagy legalább pár kilóval könnyebbek)
- Teherbeesés túlsúlyosan
- Pécsi edzőpartnert keresek!! Ketten talán könnyebben neki állunk mozogni :)
- Mit szólsz hozzá, hogy Amerikában megadóztatnák a túlsúlyos embereket?
- Miért csak a túlsúlyos embereknek vannak gyógyszerek, tanácsok és rengeteg, drága étrendkiegészítő?