Segítségkérés...tűz pusztítás után. (beszélgetés)
Teganp már indítottam egy fórumot,amiben leírtam,hogy leégett a házunk.
Szeretnénk segítséget kérni,aki megteheti és van felesleges "dolga" amit tud nélkülözni vagy már nem kell neki azt szívesen fogadnánk. Esetleg aki megteheti akkor pár száz ft is jól jönne. :(
Nem meggazdagodni szeretnék csak egy kicsiot helyre rakni az életünket.
Kedves első hozzászóló!
A tévében mutatták a tűz miatt leégett a lakás mégis az állam segítséget nyújtott. Gondolom ez volt a célja a közvetlen hozzátartozónak, hogy benneteket jól átverjen és a slamasztikában hagyjon. Mindenképpen ne hagyd magadat, ha a vörösiszap károsultjainak tudtak adni segítséget, meg az árvízeseknek, akkor nektek is úgyanúgy jár és nem beszélve arról ott sem volt mindenkinek biztosítása. A kártérítés pedig jár neked is. Ne hagyd annyiban a dolgot állj a sarkadra. Drukkolok hogy sikerüljön és mélységesen együttérzek veled. Üdv.Ágnes
Szia! Az nem az én "saját" kérdésem volt. A barátnőm kért meg rá. Mivel mondtam neki,hogy én itt szoktam "kérdezősködni". Választ akart a kérdésére és ha ő regisztál,akkor csak 24 óra múlva kérdezhet.
Meg vannak a tűzoltóság által készített képek is. Szerintem senki sem viccelne ilyen dologgal. Ez elég szomorú történet. Sajnos még most sem tudjuk felfogni....
Szia!
Érd mellett.
Leégett ház...Fedél nélkül. Előről kell kezdenünk egy életet.
Eddig nem tudtam átérezni,hogy mit érezhetnek azok akik árvíz, vörösiszappal súlytott területen élnek; de most minden megváltozott. Már áttudjuk élni azt,hogy mások mit érezhetnek.
Nem is tudom,hogy hol kezdejm. :( Annyi mindent szeretnék leírni,de nagyon nehéz. Szeretnék kiírni mindent magamból.
Legégett a házunk 2011. január 24-én. Valószínűleg elektromos zárlat volt... (: Így mindenünk oda lett. Biztosításunk volt..vagyis azt hizzünk. Egy telken élünk,éltünk a párom testvérél. Övé a nagyobb ház és Ő kötött biztosítást(a telek is az Ő nevén van) a telken áló összes épületre(vagyis ezt mondta)Évekig fizettük a biztosítás felét,de a mi balgaságunk volt,hogy nem kértük el a papírokat,hogy mi van biztosítva és mi nincs. Amikor megtörtént ez a szörnyű eset,akkor kértük a papírok,hogy bemenjünk a biztosítóhoz...ott kiderült,hogy csak az Ő háza biztosított. Így mi semmilyen biztosítási péntre nem vagyunk jogosult. Sajnos naivak voltunk.
A második ötletünk az volt,hogy az Önkormányzathoz fordulunk segítségért. Segítettek is. A képviselő testület megszavazott nekünk 10.000ft-ot. Nem írtam el...10.000,azaz tízerez forintot adtak. Ez elég vicces egy ilyen helyzetben. A párom ismerőse befogadott minket és egy céges hitel keretében segített. De sajnos a keret véges és még egyáltalán nem lakható az otthonunk. :(
Egy alapítványhoz is fordultunk,de ők sem tudnak segíteni.
Rendkívűli élethelyzetbe kerültünk és ellehetetlenedett az életünk.
Ebből lesz mint tanulnunk. :( Pl.,hogy ne bízzunk senkiben.)
Ha esetleg valaki tudna segíteni azt megköszönnénk!(