Segítséget kérnék zaklatás-ügyben! (beszélgetés)
A rendőrség KÖTELESSÉGE! hogy segítsen. Én biztos balhét csinálnék a rendőrségen, ha el akarnának zavarni. Mégis mit tehet ilyen esetben az ember? Csak hozzájuk tud fordulni.
:(
Marlenka70 nem jelentkezett be már egy ideje...
Sok szörnyűséget olvastam azóta, remélem ő jól van!
Nekem is volt egy zaklatóm, aki egy éjjel alatt hatvanszor próbált meg felhívni, pedig ki volt kapcsolva telefonom. Letiltottam a számát, de hónapokig hívogatott. Kitartó típus. Egyszer megelégeltem, és amikor hívott, oda adtam a telefonom az egyik férfi kollégának, hogy légyszi vegye fel, és mondja, hogy ez az ő új száma, és ne hívogassa. Szerencsére neki ennyi elég volt. Azóta nem jelentkezett.
Az összes létező szervezetet felkeresném, aki csak foglalkozik ilyesmivel, ha kell, naponta mennék a rendőrségre. Végső esetben pedig akár költöznék is. Ez csak azért necces, mert egy ilyen elmebeteg ha csak a munkahelyedet tudja, már követ az új lakhelyre is. Egy életen át bujkálni meg nem lehet. Szörnyű helyzet. A pszichológus ismeri ennek a mukinak a betegségét, és ennyi. Talán nem tekint rá másképp, mint valami feladatként, ugyanakkor nem biztos hogy szembesül a való helyzettel, hogy milyen rémisztő egy ilyen elmebetegnek a célpontja lenni. Talán tényleg segíthet, ha valamilyen módon felkeresed és megpróbálsz vele beszélni. Kell hogy legyen külső megoldás, mert maga a beteg nem fog leállni, ha késztetést érez. Azért hihetetlen ez a világ. A csapból is az folyik, hogy kérj segítséget, előzzük meg a bajt, de a kutya sem segít, ha valóban necces a helyzet. Mindenki hárít.
Az SMS-eket mutatsd be a rendőrségen!!!
Tegyél feljelentést!!!
Akkor pedig csakis a rendőrség segíthet! Ez zaklatás, jelentsd fel!
Mégsem törheti rád az ajtót! Ha van jó szomszédod, kérhetsz tőle is segítséget. Az ilyen erőszakos emberektől csak rosszra lehet számítani.
Nem vagy a tulajdona.
Jól meg kell verni! :( - valakinek
Taplóval, csakis tapló módon lehet elbánni.
Sajnos sms-ben csak könyörög, hogy fogadjam vissza. A fenyegetéseket telefonon intézi azt nem tudom rögzíteni. Erőszakkal vissza tud jönni mert tudja, hogy nem áll mellettem senki és nem tudom megvédeni magam és a családom. Ha nem veszem fel a telefont megkeres személyesen, akár a munkahelyemen is amit nem szeretnék elveszíteni ez miatt.
Ne töröld ki az sms-t és menj el a rendőrségre!
tiltsd le a telefonon, ne beszelj vele. ha egyszer elkoltozott nem eroszakkal, hogyan tudna eroszakkal visszakoltozni?
te ismered, hogy mennyire agressziv, mennyire kell tartani tole
Mit tehetek, ha a volt párom, hetente többször élet veszélyesen megfenyeget? Mindezt telefonon teszi. Folyamatosan hívogat,sms-eket küld nem érti meg, hogy hónapokkal ezelőtt vége lett. Erőszakkal tervezi a visszaköltözését is! Aki volt hasonló helyzetben kérem írja meg mit lehet ilyenkor tenni mert nagyon elkeserít ez a helyzet!
szia. Én tudnék segíteni neked, a munkámból adódóan. Légyszi írj nekem.
Most az van, hogy összeszedem a bizonyítékokat és a tanúkat, bár lehet, hogy nem lesz rájuk szükség, mert időközben kiderítettük, hogy akut mániás epizódok és a skizofrénia egyik fajtáját diagnosztizálták nála. Így csak a háziorvosát és a pszichiáterét fogják felelősségre vonni.
Kíváncsian várom a fejleményeket. :(
Ja, és nagyon szívesen, bár jobb lenne, ha inkább nem kéne ilyenben segítenem, szörnyű hogy ilyen emberek vannak.
Ja a kóros elmeállapot miatt nem büntethető. Viszont vannak olyan elmebeteg emberek, akik elkövettek már valamit, és utána zárják be őket kezelni, de nem börtönbe.
Kérlek majd jelezz, hogy hogyan alakul tovább a dolog.
Igen, sajnos. Nehezíti a helyzetet, hogy a zaklatóm elmezavarban szenved, és senki nem csinál semmit. Megy az egymásra mutogatás.
Nagyon köszönöm Neked a segítséget!
"A mániás beteg szándéka, késztetése könnyen tettbe fordul, ezért esetenként nemcsak erkölcsi, hanem etikai vagy jogi normákat is sért."
Ez volt a magyarázat, amit kaptam, ja meg az, hogy igen, "hát az ilyen betegek agresszívek, a valóságtól elrugaszkodottak".
De jó. :(
Ja és még annyit, hogy a Ti esetetekben nem biztos, hogy lesz büntetés... mert lehetőség van úgynevezett "tevékeny megbánásra" is, amikor a zaklató megfizeti az esetleges kárt, vagy egyéb módon jóváteszi. Erről sajnos nem tudok többet, de ehhez kell a Ti beleegyezések is. Csak jeleztem, hogy ilyen is létezik.
Én tavaly tanultam erről az egyetemen, és akkor megjegyezte a tanárom, hogy sajnos a rendőrségnek több év kell mire tudatosul bennük, hogy van még egy bűncselekmény. Sajnos ez van. Sokszor csak akkor avatkoznak be, ha vér folyik, vagy már megtörtént a tragédia.
Ha gondolod, elküldöm Neked a tényállást. És akkor tudsz is mire hivatkozni, és feljelentést kell tenni. Bár azzal az is jár, hogy bíróságra kell menni.
Köszönöm szépen! Ezt nem is tudtam. Holnap mindenképpen megyek, de így akkor nagyobb önbizalommal.
Még egyszer köszönöm, aranyos vagy!
Szia, mehetsz a rendőrségre. 2007 óta van egy ilyen úgynevezett "Zaklatás" tényállás a Büntető Törvénykönyvben. Ha a bíróság megállapítja akkor legenyhébb esetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
Évekig kezelés és felügyelet alatt állt, majd ismét kezdődött az egész.
Pár képet anyukám adatlapjáról szedett le rólam, és igen, mivel követett/követ mindenhova, Ő is készített fotókat.
Egyébként most, pár órája fenyegettük meg komolyan. A képeket törölte, majd meglátjuk, mi lesz.
Igen ez lehet, de nagyon cinikus. De ha így gondolkodunk, semmit ne csináljunk, mert úgy is visszaélnek vele. A közösségi portálokon szabály van, mint itt is. Ha valaki felrak az oldalára olyan képet amit nem engedélyez a tulaj, az törvényszegést követ el. Lehet ellene tenni, és kell is.
Akkor honnan szedte a képeket rólad?Titokban lefényképezett vagy hogy?
Csak azt nem bírom érteni hogyan tűrheted ezt nyolc éve?!
Amikor ez az ügy elkezdődött, semmi közöm nem volt a nethez!
Lóf...szt.
Tenni kell ellene, ha te is akartod...
tessék akár naponta 10X kihívni a rendőrséget...
Nem lehet úgy élni, hog yrettegj.. az nem élet....
Egyedül vagy? Nincs fiú testvéred_rokonod_barátod?
Hát ez elég érdekes tanács,ki mondta ezt neked?
Jelentsd fel,fogadj egy ügyvédet.Menj el egy jogtanácsoshoz és kérd ki a véleményét.Ez a legkevesebb amit tehetsz a saját érdekedben.
Egyébként,aki bármit is feltesz magáról a netre,az számolhat vele hogy bármikor visszaélhetnek vele.
További ajánlott fórumok: