Segítség! Szülés után folyton csak hízok... (beszélgetés)
Nem hiszem, hogy a szülés formája alakítaná ezt a hízás dolgot. Mert nálam fordítva történt a dolog.
A kislányom császárral született és a szülés után simán lementek a kilók és nem is jöttek vissza. A kisfiam meg természetes úton jött a világra és fél év múlva 14 kilóval voltam nehezebb. Ennek 2 éve és azóta is harcolok, de igen keservesen kopnak a dekák is. :(
Voltam általános vérvételen, hormonvizsgálaton, pajzsmirigyvizsgálaton. De sehol nem találtak semmit. Ez van.
Kedves Fórumindító! Ezeket a vizsgálatokat javasolnám Neked is. És ha minden negatív, akkor tényleg az étkezésed megváltoztatásával kellene próbálkozni.
A LEVEL diéta kétszersültre épít, elég drasztikus, de látványos eredményeket lehet elérni vele. Csak utána vigyázni kell, hogy ne álljon azonnal vissza az ember a régi étrendre, mert akkor jönnek a kilók is.
A diéta alatt a szervezet hozzászokik, hogy kevés kalóriából gazdálkodjon, így utána könnyebb egy középutat találni a diéta és a régi étrend között. Így megtartható a súly, sőt csökkenhet is tovább.
Sok szerencsét kívánok! :) És sok örömöt a Gyerkőccel! :)
Szia
Én mindkét terhességem alatt 5 kg-t híztam, pedig jól ettem, nem sportoltam, egyszerűen így reagált a terhességekre a szervezetem, nagyon hízós fajta vagyok, a szülészetről mindig mínusz 4 kg-al távoztam. Viszont a második terhesség után a kislányom nem nagyon szopott és fél év alatt 67 kg-ról 83-ra híztam, 160 cm magas vagyok. Sem a háziorvosom, sem a belgyógyászom nem talált semmi rendellenességet, ezért akupunktúra segítségével, teljes életmódváltással sikerült lefogynom 67 kg-ra. Ez két éve történt, azóta liftezik a súlyom, de 74 fölé nem mentem, mindig ügyelek és hamar csinálok egy 4 hetes akupuntúrás kezelést és megy is lefele az a plussz :). Borzasztó, hogy az embernek állandóan oda kell figyelni minden falatjára, ez egy örökharcom marad a súlyommal, amíg élek. Nem lehetek terhes mindig, hogy mínusz kilókkal távozzak a szülészetről :)
Kezdésnek az is elég, ha kevesebbet eszel és próbálj meg mozogni, kezdheted 10 perc tornával és minden nap 1-2 perccel többet tornázni, amig lassan elérsz a 30-40 percig. Ha egy gyereked van és még babakocsiban tolod, menjetek el délután egy gyorsabb sétára, amikor a nagyobb lányomnak más programja van, akkor jó tempósan sétálunk kisfiammal.
Nézz utána a neten az ételek kalóriatartalmának, vannak olyan ételek, amiről azt hisszük, hogy hizlalóak és közben nem.
Na, nekem is ezt kéne tennem... Csak olyan nehéz.
Nincs esetleg pár bevált recepted?
Szia. Én pont fordítva voltam, a szülésig híztam 23 kilót (bár ennek a java víz volt), -7-el jöttem haza a kórházból,majd fogytam pár kilót, aztán szoptatás után még 74ről 64-re.Még jó lenne egy 3-4 kilót leadni, de most leálltam.
Nem ettem szénhdrátot, édességet, gyümölcsöt, csak húst, halat és zöldségeket. Neked is ezt kéne tenned, az összes szénhidrátot elhagyni.
A terhességem alatt végig iszonyatosan égett a gyomrom, ezért rengeteg szénhidrátot ettem, ez lett a vesztem :(
Első gyermekemet simán szültem. 8 kg-ot híztam. Szülés után egy héttel 10 kg-mal voltam kevesebb. Ehetem amennyit bírtam, nem híztam.
Második porontynál is 8 kg-ot szedtem fel, de őt császárral szültem. Azóta csak fogyókúrázok, mert rettenetesen hízékony lettem. Ennek 11 éve. Ez van sajnos. Nem tudok mit tenni :(
tudod ez már egy jó dolog, hogy felismerted hogy gond van, sok kisgyerekes követi el azt a hibát, hogy teljesen "elfeledkezik magáról" annyira csak az anyaságra összpontosít.
Remélem hamar megoldódik a problémád!
Nekem sem akartak lemenni a kilók a második szülés után, nagyon sok mindent kipróbáltam. Ami bevált az a Norbi 30 napos diéta, két hét alatt 5 kg-ot fogytam eddig. Meg kell vonni a lisztet, krumplit, rizst, tésztaféléket és így működik, legalábbis nekem igen. Minden másnap tornázok 30-40 percet és a gyerekekkel is sokat mozgunk. Szinte minden este dinnyét vacsorázok, napközben 1-es kódú ételeket eszek. Még 6-8 kg-ot szeretnék leadni, nagyon bízom benne, hogy sikerül és végre felvehetem a régi csinos ruháimat.
Az ember nagyon meg tud magáról feledkezni a szülés után, minden figyelmét a gyerekére összpontosítja. Velem az volt a gond, hogy nem mindig volt időm rendszeresen enni, hanem, amikor éreztem, hogy éhes vagyok, akkor minden félét bezabáltam és ez sajnos súlygyarapodáshoz vezetett.
Sok sikert!
Én is hadonlóan jártam, bár néhány kilóval vagyok több, mint a terhesség előtt. A szülés utám mínuszban voltam a szoptatással viszont inkább híztam, pedig odafigyeltem. Én azt sejtem, hogy az otthonlét és a stresszmentes élet az oka.
Egy cikkben olvastam, hogy aki keveset hízik a terhességgel az általában a szoptatás alatt gyarapszik...
Én 2kg-val kevesebb lettem szülési súlyomhoz viszonyítva.
9,5hónapja szoptatok,én erre fogtam,h.attól fogyok,de aztán most stagnál a súlyom.
További ajánlott fórumok:
- Szülés után újra csinosan
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Szülés utáni depresszió 2014
- A barátnőm folyton utánoz!!!
- Folyton pakolni kell a férjem után. Rém idegesítő.
- Szerintetek normális az, hogy szülés után 3 hónappal egyre csak hízok?Annyit eszem hogy az már sokkk, igaz még mindig szoptatok.