Segítség napallergiásoknak! (beszélgetés)
Szia!
Még annyit,hogy hány miligrammos E vitamint szedsz????Ki a gyártója?
Sziasztok!
A napallergiát 7-8 éve tapasztaltam meg. Hólyagos, viszkető borzalom. Kentem mindennel, nem használt. Kb. 5 éve minden nyáron napi 1 db E-vitamint szedek. Azóta nincs semmi allergia, még napozhatok is! A szedés első 8-10 napjában vigyázni kell, mert még nincs beépülve a bőrünkbe.
Köszönöm a válaszod!
Én is így gondolom,hogy ez nem fog elmúlni,bár olvastam olyat is ,hogy ahogy jött,úgy pár év múlva el is múlt...
Akkor marad a kenekedés...!!!!
Szia!
Nivea 50 faktoros naptejet használok és elég hatásosnak bizonyult eddig. Hétvégén voltunk horgászni és a lábfejemen és az alkaromon előjöttek a pöttyeim. Egyébként máshol a testemen nem jött még ki soha az allergia. Aloe termékeket használok ami segit abban hogy csillapitsa a viszketést és könnyebben elmúlik. (First, zöld kenőcs) Nekem is az első napsütéstől előjön. Nagyon sok bőrgyógyásznál voltam de szerintem ők sem tudják a megoldást. Tanácstalanok. És valóban nekem is kifehéredik nyár végére a foltok helye. De szerintem a sok kenegetéstől. Valaki azt mondta, hogy majd magától elmúlik de ez nem igaz. Már 10 éve minden nyáron előjön és már nagyon unom. De sajnos ezzel kell élni mert egyenlőre nincs megoldás.
Szia!
Kérdezni szeretném,hogy te milyen naptejet használsz?Mert nekem tavaly tényleg nagyon bevált, a Daylong(nyaraláskor is ugyanúgy napon voltam mint bárki más,igaz estére előjöttek a pöttyök,de reggelre mindig el is múltak),de tegnap és ma is hiába kenekedtem be reggel,az alkarom kipirosodott...érdekes az arcom,nyakam nem....attól félek ,hogy már nem fog hatni....talán megszokta a szervezetem?!
Neked is az első napsütéstől előjön???
És még egy kérdés:nyár végére(szept)ahol a piros foltjain szoktak lenni,ott eléggé kifehéredik a bőröm.Neked is van ilyen???Már csomó orvosnál voltam, de igazából senki nem foglalkozik komolyan a dologgal,ne mennyek napra...........ennyivel elintézik!
Sziasztok!
Már én is elég régen szenvedek a napalleriga okozta kiütésektől, viszketésektől. Igazából semelyik kenőcs nem használt soha. Viszont ha kijön az allergiám akkor nálam a legjobb az Aloe Vera. Lehet kapni krém és spray formájában is. Hűsit is és elég szépen visszahúzza a kiütéseket is. Béta-karotin helyett pedig a Kubut szoktam inni.
Szia!
A kakaóvajat nem tudom......
Nekem tavaly nyáron jött ki,már sok mindent próbáltam,természetgyógyászhoz is jártam.
Egyedül egy naptej vált be nekem :Daylong Actinica.
Mdb.hu-n szoktam rendelni.Érdemes figyelni az akciókat, mert sokszor van 1-et fizet 2-kap !
Nekem sajna a szolitól is kijött!
Látom rég nem írt ide senki! Pedig meg akartam kérdezni, hogy védekeztek a napalergia ellen!
Nekem évekkel ezelött jött ki, de olyan szinten, hogy feldagadt az egész testem. Akkor ajánlotta a bőrgyógyász a 60-as naptejet. Jó is volt, de nagyon drága. Aztán hallottam,hogy ha szoliba járnék akkor elmúlna, hát elkezdtem járni, azóta évekig elő se jött. Most viszont megint van, de a karomon és csak kiütés, de borzasztóan viszket és fáj. Elég egy perc a napon :S...szerintetek a kakaóvaj jó az alergiára? ...mert a szoliba is azt ajánlotta a barátnőm.
jaaaaaaaaaaj Balga voltam azt hittem az én allergiám elmúlt
ma strandoltam és viszketeeeeeek
nagyon
sajnos rohantam és nem kente be magam
pedig eddig a kakóvaj a bioderma 50+ nagyon bejött
Hüüpp hüpp
Ugye reggelre elmúlik
Szorítsatok nekem
:)
szia
nekem a szolitól sokkal súlyosabban jön ki mint a naptól.Viszont én csak 25 faktoros napvédőt használok, az eucerint, ami napallergiásoknak van kifejlesztve.ez kb 4500 ft, és 150 ml. nekem jó, akár 3-4 órát is tudok vele napozni...
Sziasztok!
Nálam tavaly jelent meg először, de nekem piros pöttyök jönnek ki és csak a karomon sehol máshol és nagyon viszket. Tavaly azt mondta a bőrgyógyász,hogy ez napallergia és csak 50,60 faktoros naptejjel tudok védekezni ellene. Hát elmentem a gyógyszertárba és mikor meghallottam,hogy ez kb. 7000 ft és 2 hétre elegendő akkor úgy gondoltam,hogy inkább várok egy kicsit,és ahogy teltek a napok egyre jobban megfogta a nap a karom és már el is tünt. Ebben az évben is ugyanez játszódott le, de ma már alig látszik, szerintetek ha szoliba mennék nem tennék kárt magamban vagyis tudjátok bőr rákra meg ilyenekre gondolok.
Csak kitalálunk vmi jó megoldást!!!
Ha száraz típusú a bőröd, akkor mindenképpen testápolózd be mielőtt kimész, meg ha már erősen süt a nap, akkor naptej nélkül ne menj ki!(testápoló száraz bőrre: Sanatopic, naptej: bioderma 50+ - ami nekem bejött és merem ajánlani)
Korábban, mint már írtam itt (vagy máshol:) ) létezett egy Tavegyl nevű gyógyszer, ami valóban jó volt. Azt olvastam vmi amerikai oldalon, hogy onnan lehet hozatni (baromi drágán 40$ 20 bogyó + szállítási költség). Szóval itt ezen az oldalon felsorolt néhány országot, ahol ez még forgalomban van, ha minden igaz Romániában is. Mennek barátaim Erdélybe, hozatok velük, ha lehet ott kapni. Ha ismered a gyógyszert, és érdekel akkor szólj!
Szuper!!Örülök, hogy bevált a krém. Én nem merek a Biodermáról áttérni. Kikéne próbálnom a szolit. Az a baj, hogy már teljes aggyal félek a kiütésektől...:( :)
Várom az újabb fejleményeket!!:)))