Mit lehet tenni, ha a kárpiton foltot hagy a folttisztító? (tudásbázis kérdés)
Nekünk is volt hasonló kanapénk, ez olyan plüss-szerű szövet rajta, ugye?
nem a kárpittisztító hibája, nagyon szar anyag
egy ideig próbáltam karbantartani azzal a módszerrel, hogy átsikáltam az egészet nagyon alaposan, aztán vízszintesen és függőlegesen elhúzogattam a habnyomokat, és száradásig tilos volt bárkinek megérinteni
esetleg kipróbálhatod
de egy idő után ez sem működött, az anyag is kinyúlt, a végső megoldást az jelentette, hogy varrattam rá egy levehető, mosható huzatot
Köszönöm a segítséget! Holnap mindenképpen megpróbálom porszívóval. Az az a spray egyébként.
Eszembe jutott, hogy a porszívóm vizes felületen is használható, úgyhogy holnap még arra is teszek egy próbát, ha szárazon nem jön ki.
Ami még nehezíti a helyzetet, hogy albérlet, így a kanapé sem az enyém.
Ez lenne az?
Ki kellett volna próbálni egy nem túl feltűnő helyen.
Mit tennék?
- Teljes száradást követően megpróbálnám porszívóval.
- Kölcsönöznék egy kárpittisztító gépet.
- Vennék egy új kanapét (addig letakarnám valamivel)
- Ha nagyon kedvemre való a kanapé, akkor kárpitost keresnék.
Vettem egy Van. folttisztító sprayt, szőnyegre és kárpitra. A kanapémon volt pár régebbi folt, lefújtam őket, hagytam hatni, de az előírtnál kicsit több ideig (5 perc helyett kb. 20 percig). Vizes szivaccsal átdörzsöltem, de még rosszabb lett. Az adatlapomra tettem ki róla képet, hogy lehessen látni!
Alig szárad, és ahol szárad, ott is, mintha nagyobb foltot hagyna maga után. Szerintetek mit csináljak vele? Valaki használta már ezt a sprayt?
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet jó áron nátrium perkarbonátot kapni? (Öko mosáshoz, folttisztító, fehérítő só)
- Szerintetek, hogyan lehet kimosni a répa, sütőtök..stb foltot a baba rucijából? (megj.:hiába áztatom le rögtön...)
- Hogyan lehet a ruhákból kiszedni az olaj foltot?
- Hogyan lehet a szörpfoltot kiszedni a kanapéból?
- Hogyan kell kárpiton úgy foltot takarítani, hogy ne látszódjon a vízfolt széle, ha megszáradt?
- Tudtok valami jó folttisztítót ajánlani, ami kihozza a gyümölcsfoltot is?