Segítenétek? Mi legyen a ruházati bolt neve? (tudásbázis)
Kicsit OFF, de erről az jut eszembe, hogy érdekes módon, én azt veszem észre a többéves internetes tevékenységemből leszűrve, hogy leginkább csak mi magyarok problémázunk annyit a másik kiejtésén. Ezer plusz egy éve nézek YT videókat a legkülönfélébb témákban, de a több tízezer???(mitttudoménmennyi)komment közül, amit valaha elolvastam angol nyelven, talán egy vagy kettő rémlik, ahol a videó feltöltőjének akcentusát negatív éllel bírálták volna (lehet azok is éppen magyarok voltak.:))) , nemzetközi szinten, anyanyelvűek és másodnyelvesek is inkább dicsérik és helyesnek vélik még a legdurvább kiejtést is, mintsem kérdőre vonnák. Én személy szerint imádom a feltűnő akcentusokat, mondjuk a magyar nyelvben is rajongok a különféle tájakhoz kötődő egyéni kiejtésért. Nekem az tetszik kevésbé, ha szegényesebb a szókincs, amit meglepő módon leginkább az angolt anyanyelvi szinten beszélőknél veszek észre sűrűbben. Persze lehet, hogy csak éppen így jött ki a lépés, és ilyen értelemben "rossz" csatornákat követek.
Na, ezt a fórumot is szétOFFoltam, hurrá, és bocsánat!:)
Mondjuk a Tribeca-nal jobban semmi nem kötődik a divathoz, ez a neve New York divatnegyedének:D
De ha olasz termékek is lennének, akkor a Via della Spiga a milánói legtrendibb üzletek utcája és erre is felkapja a fejét, aki ismeri.
Tényleg szomorú lenne, ha az egyetlen angol szó amiről mindenkinek a divat jut eszébe, csak a fashion lenne, ennél azért jobban tudnak a nők angolul (remélem!:D), pl Rékabéka is írta a chic beleszövését a szavakba, ezeket is érti a jónép, nem?:)
Teljesen érthető az okfejtésed, elfogadva, leülhetsz, ötös.:)))
Azért megtisztelő, hogy tőlem választottál volna.:))
Egy kalappal!:)
Ohh köszönöm :):)
Ki is választottam magamnak a Style hunter-t, viszont amikor a barátomnak mondani akartam a cég nevét rájöttem, hogy alig tudom, meg alig merem kimondani, szóval maradok a Niki Divatnál vagy valami ilyesmi egyszerűbb névnél. Tudom, hogy nem egy bonyolult a Style hunter de félek angolul beszélni, főleg ha vizsgán ülnek majd szemben velem a tanárok tuti akadozni fog a nyelvem.
Azért köszönöm a segítséget!
Chic Lunatic vagy LunatCHIC
Fashion Feed
Chic Chick
TouCHIC (Oké, leállok a chick-el.:))
Material Girl (A material többértelműsége miatt, mög ezt a kifejezést ismerik a népek.)
Highway to Chic / Highway to Fashion / Highway to Style
Style Fighter / Style Hunter
FantasCHIC (Szójáték a fantastic szóból) Asszem mégsem álltam le a chic-el, de annyira jó hangzása van.:))
Igen, a Fashion Love szerintem igen gyengécske, de jelzem, hogy a Dream Dress sem jobb.:))) Különben meg, nem értem miért ne szerepelhetne a te választott nevedben is a dress szó, nem a barátnéd találta fel, eskü'!:))(Arról eszembe jutott a GodDRESS kifejezés, a godess szóból. Na mindegy, nem erőszak a palacsintaevés, több marad nekem.:))
Hajrá!:)
Az utolsó ötlet tetszik... :)
Már a barátnőm "cégének" Dream Dress a neve, így a dress szó kilőve.
Valami ruhákhoz kapcsolódó angol szó kellene, amit könnyű kiejteni és úgy általában a magyarok tudják mit jelent. Valami ilyesmi ötlete ha van valakinek annak nagyon örülnék...
Gondoltam arra, hogy Fashion Love lesz. Szerintetek ez milyen? Nem túl gagyi? :D
Bár már cikinek érzem, hogy "csak" üzleti tervhez kell a név de én ekkora problémát csinálok belőle :D
Ma nagyon trendi a házszám vagy utcanév+házszám mint üzletnév.
Ennek sincs köze a ruhákhoz, mégis működik, esetleg ha mindenképpen akarod, hogy a névben legyen benne valami ezzel kapcsolatos, akkor pl lehetne "Dress Code 25" (most csak úgy odatettem a 25-öt, ha teszem azt, az üzlet a 25 házszám, vagy Fashion Police 25b, Tribeca 25, vagy ilyenek. Stage 25?:))) Attól is függ, hogy milyen típusú ruhák, milyen korosztálynak és hogy magyar nevet szeretnél vagy angol.
Niki-butik
"Ruhatár"
"topp-rongy"
"göncöl-szekrény"
Üzleti tervet kell készítenem, de már a névválasztásnál is elakadtam. Ehhez szeretnék tippeket :) !
(Korall Kft-re gondoltam és mottónak vagy csak simán mellé írni, hogy "Ruhák zátonya", de ez nem igazán illik ruhákhoz...)
További ajánlott fórumok:
- Végzett már valaki ruházati eladói + kereskedő, boltvezető tanfolyamot az Alfa Kapos Képző Központnál?
- Ha élelmiszerbolti eladói képesítése van valakinek, érdemes elvégezni egy ruházati eladóit, hogy felvegyék ruházati boltba?
- Kismama ruházati boltok
- Egerben holnap lesz nyitva ruházati bolt, étterem vagy bármi?
- Szerintetek egy százezres lakosú városban érdemes molett ruházati boltot nyitni (férfi/női extra méret)?
- Heti 20 órában mennyi a reális fizetés egy ruházati boltban?