Rózsahimlő (beszélgetés)
Na jártam egy egyetemi docensnél, aki bőrgyógyász. A gyerekeken múlik el fele, nekik használ az Elocom, és nekik vírusfertőzésük van. Ha már 5 orvos mondja, kezdem elhinni nekik... :) Viszont nekem tényleg más bajom van, nem is használ az ő kenőcsük, tényleg csak rosszabb tőle. Hűtő borogatással jobb, de így sem tudtam aludni. Utoljára csütörtökön éjszaka aludtam. Nekem a kiütések is mások, már most jól látszik az eltérés. Tegnap meguntam, hogy hulla fáradt vagyok 26 hetes terhesen, aludni akarok. Körbe jártam a szomszédokat (panelban lakunk) és begyűjtöttem minden olyan készítményt, amit viszketésre, kiütésre vettek, használtak. Egy csomó mindent kipróbáltam, csak aludni tudjak végre. A cinkrázó (asszem így írják talán) használt végre. Igaz reggelre minden fehér lett tőle, de nem érdekel. Végre tudtam aludni.
Ma a bőrgyógy azt mondta, hogy nekem Erythema exudativum multiforme bajom van. Amit kiválthat ételallergia, vagy gyógyszer allergia, esetleg vírus. Valószínűleg a gyerekek vírusa hozta nálam ki, de ez nem biztos. A gyógyszernél leállítótták velem még hétvégén a No-Spa szedését, helyette Phipolfent szedek. Amit a No-Spa mellett szedek Neo-Ferro folgamma és Magnerot, azok vitaminok, így azok nem válthatnak ilyet ki. Az ételeknél most diétára fogtak (:S), 10 nap múlva kell visszamennem kontrollra. Írt fel Calcium-Sandoz tablettát és valami kikeverős kenőcsöt, aminek Flucinar a neve. Gyakorlatilag nem ehetek semmi olyat, amit eddig ettem, és ami minden napos fogyasztás nálunk. Ilyenek pl. kakaó, fahéj, fűszerek, méz, kolbász, szalámi, füstölt hentesáru, de nem ehetek Halat, makrélát, heringet, kagylót, tonhalat, rebarbarát, spenótot, ami nem baj, mert ezeket egyébként sem szeretem, viszont kerülnöm kell a földiepret, málnát, kiwit, ananászt, paradicsomot, paprikát, diót, földimogyorót, vaníliát, csokoládét, tojást, tejet, sajtot és minden tejterméket, sonkát és savanyú káposztát.
De akkor mit egyek?
HIdde lenekem is így kezdődött,csak nálunk nekem jött ki előbb később a Lányomak!!!! Az újjamon főleg a tenyeremen!!!!! És leginkább esténkétn és a melegvíztől viszket!!!!!!Kérj beutalót a Heim Pálba(már ha Pest közelbe vagy ,mert azt elfelejtettem megnézni) vagy iras ki Burow Zinc kenőcsöt(nekünk tényleg bevált).ezzel egy gond van csak hogy kellenek a pontos grammmennyiségek hogy ki tudják keverni!
A szeroidos kenőcsöt meg kerüld el mert csak többet árt mint használ,Lánykámnak is meg nekem is csak rosszabb lett tőle!!!!!Ezért szét is tudnám csapni a bőrgyógyászok fejét,mert csak kísérleteztek rajtunk!!!!!
Sziasztok!
A kálváriánknak nem lett itt még vége.
A kisebbik lányomat csütörtökön du. tudtuk elvinni az orvosunkhoz, mert akkor rendelt. a rosszul léte csak szerdán tartott, másnap nem volt semmi baja. Viszont az iskolából hazaért nagy lányom ugyanarra panaszkodott, mint előző nap a kisebbik. Így őt is vitte magával du. a férjem a dokinkhoz. Egyből a pöttyöket kereste rajtuk (pedig ő maga mondta, hogy nem kaphatják el a kicsitől), de nem volt egy sem. Hétfőn a nagyobbikat vissza kell majd vinnem hozzá, a kisebbiknek adott igazolást, hogy mehet oviba.
Tegnap estére a kisebbik lányunkon is jelentkeztek a kiütések, ennyxit a hétfői oviról, de hogy egy harmadik dokit is meghallgassak, elvittem ma reggel az ügyeletre. A sors véletlen fintora tán, hogy két gyerekem is ugyanolyan kiütések jelentek meg. Az ügyeletes orvos szerint kb. 25-30 féle dolog miatt lehet egy gyerek ilyen kiütéses: vírusfertőzés, mosószer, csalánkiütés.
Hogy ne legyen ez idáig elég, tegnap estére nekem is kiütések jelentek meg a kezemen, a tenyeremen. Ott, ahol a kicsiknek nincsen, és csak a kezemen. Az ügyeletes orvos szerint ekcémás valami lehet. Szóval nem egyszerű a hetünk. Borzasztóan viszketnek a kezeim, és égnek is. A gyerekeknek az orvosok egy keverős kenőcsöt írtak fel, és ajánlották, ami szteroid tartlamú, tehát nem lehet a kezemen attól kiütés az orvos szerint, és nekem is ajánlotta, hogy azzal kenjem be a kezeimet. Illetve allergiára szokták még ajánlani a Phipolfen tablettát, abból reggel-délben felet, este egészet vegyek be. Ha kedd reggelre nem múlik egyik tünetem sem, akkor keressem fel a nőgyógyomat, mert lehet, hogy egy régen szedett gyógyszer okozza, pl. No_Spa.
Nekünk nem sok mindent enyhít a calcium(bár mi pezsgőtabletta formába kaptuk) és a fenistil cseppek sem enyhítik,csak a kenőcs!!!!!!
A bőrgyógyászok felírtak 10000ft-ért ilyen olyan kencéket,amik csak rontottak Dorka bőrén,mert ők a nagy okos fejükkel egyből rávágták hogy ekcéma!!! A szteroidos krém meg még inkább árott szegénykémnek!
Most kevert krémmel kenem már 2 hete!ÉS nem viszket neki már annyira már a 3.napja átalussza az éjszakát kenegetés nélkül is:)
Sziasztok!
Bocsánat, hogy nem tegnap írtam meg, de annyira rosszul volt a kicsi, hogy nem volt rá időm.
A dokinknak, amikor megemlítettem, hogy én rózsahimlőre gondoltam, akkor teljesen hülye nézett, és elfordulva tőlem csak annyit mondott: "Az a fenéket!" Állítólag kisfiamnak egy egyszerű vírusos fertőzése van, ami nem hagyományos módon jött ki rajta. Hurut oldót (pl. Prospan, Rinathiol), láz- és fájdalomcsillapítót ajánlott, a kiütésekre és viszketésre pedig Calciumot, napi egy ampullát két részletben.
Had ne mondjam, hogy szinte semmit sem aludtunk az éjszaka, szenvedett, borzasztóan viszketet neki. Kisebb enyhülést az hozott neki, hogy jobb híján bekentük neki Fenistillel. Még ha tudom is, hogy ez nem arra van, ettől megnyugodott kicsit, és hűsítette valószínűleg neki valamennyire. De én sdajnos ettől még nem nyugodtam meg, úgy hogy a férjem haza jön munkába, visszük a bőrgyógyászatra, ki szeretném kérni egy másik orvos véleményét is. A háziorvosunkat mikor kérdeztem, hogy mivel kenjük vagy kezeljük a kiütéseket kívülről neki, mert annyira viszket neki, akkor csak annyit mondott, hogy nem kell, felesleges, mert a Calcium segíteni fog neki. De még is mennyi idő alatt segít neki ez, kérdezem én? Tegnap du. voltunk ott, tehát este kapott egy fél ampulla Calciumot, de ez nem volt elég, hogy ne viszkessen egész éjszaka. Ja meg még annyit mondott, hogy a két nagyobb gyermekem nem fogja elkapni, nem valószínű. A kisebbik lányom nem ment ma oviba, mert 9-re mentünk fodrászhoz vele, meg kis csajos dolgokat akartam vele csinálni. Ő az, akivel ritkábban vagyunk együtt, mert ha itthon van a férjem, akkor apázik egyfolytában. Hazajöttünk a fodrásztól, de már ott kicsit nyavalygott, aztán fájlalta a nyakát, megmértem, rendes a hőmérséklete, de fázott és álmos volt. Ajánlottam neki, hogy feküdjön kicsit le pihenni az ágyára...., most néztem, elaludt. Tehát nála sem stimmel teljesen valami!?.... :S
Igen, most már én is látom! :)
Hogy rendesen? Az nem kifejezés, nyugodtan viselte ahhoz képest, hogy az első lányom sivított anno tóle. A legtöbb szerintem a fiamnak a feje tetején volt, na meg a pelenkás részen.
MMR:mumpsz,kanyaró, rózsahimlő
Kiskönyvből írtam ki
Mi is hetekig jártunk orvosról orvosra és kiderült a heim Pálba hogy vírus fertőzése van a Lánykámnak Ő is 2.5 éves:)
A betegség neve dermatitis papulosa.Ha volt az elmúlt 3-4 hónapban lázas beteg akkor lehet ez is a baj,mert azt mondta adr.nő hogy enek most van itt a szezonja(én is elkaptam tőle,nekem a kezemen vanak kiütések,főleg este viszket is,az Ő kis testét szite teljesen beborította,a hátán nincs neki,de sok sok apró pötty egymás hegyén hátán!
ha korábban volt lázas beteg,vagy a megfázás miatt.....ez idáig lappangott benne és most csapódott ki a testén........
Én felhívtam a gyerekdokit és az elkülönítőbe mentünk,onnan meg másnpa mentünk a Heim Pálba és ott derült ki mi a baj!
Szia,
Szólj a dokinak, hogy talán ez lehet a baj és ilyenkor az elkülönítőbe kell várakoznotok.
Gugliban egy csomó találat van rózsahimlő/rubeola témakörben...
Egy csomó topicot találtam a bárányhimlővel kapcsolatban, de a rózsahimlőről semmit!?
A kb. 2,5 éves kisfiamon tegnap estére apró piros pöttyök jelentek meg, de nem mindenhol. Némelyik kissé ki is emelkedik, a fenekén 1-2 mintha már ki is fakadt volna. Leginkább a bal térdhajlatában mondható soknak, meg van pár a fenekén, és még pár helyen 1-2 pötty. Az orvosunk délután rendel és nem tudom mi tévő legyek. Egyáltalán jó-e az, ha elviszem a rendelésre, hisz ott más is elkaphatja talán.
A másik aggodalmam, hogy én 26 hetes terhes vagyok. Gyerekkoromban már átestem a bárány- és rózsahimlőn is, tehát így egész életre védve vagyok. De így nem kaphatja el a pici a hasamban?