Rövid, de tartalmas idézetek (beszélgetés)
Amit érted teszek, azt nem tenném senki másért. Mindent feladok a biztos csalódásért.
Amit érted megélek, abba már belehaltam volna. Ezerszer feladnám, ha nem rólad szólna.
"Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja,
de ha lezuhan, fél szárnyát kölcsönadja."
(Szabó Éva: Szög és kereszt)
Vehetsz házat
De otthont nem;
Vehetsz ágyat,
De álmot nem;
Vehetsz órát,
De időt nem.
Vehetsz könyvet,
De tudást nem;
Vehetsz pozíciót,
De tiszteletet nem;
Megfizetheted az orvost,
De az egészséget nem.
Megveheted a lelket,
De az életet nem;
Megveheted a szexet,
De a szerelmet nem.
(kínai tanítás)
Minél tovább ismersz valakit, annál többet változik a külseje. Egy igazán vonzó ember is egyre rondábbá válhat, ha utálod. Közben más, akit alig vettél észre, akire épphogy egyszer ránéztél, ha megszereted, abból egyszerre a világ legszebb tüneménye válhat, és nem akarsz mást, csak a közelében lenni.
Vonzások és állatságok c. film
Ha valaki szomorú, szép sem lehet. A gondolatai is megszépítik vagy elcsúfítják az embert.
Vavyan Fable
Az én kedvencem hosszú évek óta:
"Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél." (Victor Hugo)
„Legyen bátorságod felvállalni az érzéseidet, mert különben leéled az életed olyan módon, ahogy nem kellene és az angyalok sírása kíséri utadat, a kacagásuk helyett."
"Kevés kell a boldogsághoz, egy olyan társ, aki nem az eltelt évek után ismeri már a rezdüléseidet, hanem az első perctől és tudja mikor vagy boldog és szomorú.” - (saját)
"Vannak olyan pillanatok az életben, hogy annyira nagyon hiányzik neked valaki, hogy szeretnéd kiszakítani az álmaidból a valóságba, hogy megölelhesd."
Paulo Coelho
Régi kedvenc:
Nem tudom leszünk-e egymásé, de az érzés, amit adsz nekem, bent marad a szívemben, mintha itt lennél mellettem.
Minden újszölött érkezése azt jelenti,hogy az Úr még mindig nem ábrándult ki teljesen az emberiségből.
/ Rabindranath Tagore/
Erősnek lenni olyan,mint úrinőnek lenni.
Ha bizonygatnunk kell,hogy azok vagyunk,
akkor már nem vagyunk azok./Margaret Thatcher/
Ha a jelen minden pillanatára
odaadóan figyelsz,
a jövő több elégedettséget és
örömet tartogat számodra,
mint hinnéd!!
Az ember egy napon
rádöbben arra, hogy az
életben igazán semmi sem
fontos. Sem pénz, sem
hatalom, sem előrejutás,
csak az, hogy valaki
szeresse őt igazán.
Az ember több, mint az arca,
Mert a lélek és a szív
Nincs a képen rajta!
Az én kedvenceim:
"Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse." (Dalai Láma)
"Az akadály az, amit akkor látsz, amikor leveszed a szemed a célpontról." (V. Lombardi)
"Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"
További ajánlott fórumok:
- Kedvenc idézetek
- Szerelmes versek, idézetek
- Rövid és velős motivációs idézetek
- Mit érdemes megnézni vagy hová érdemes elmenni Budapesten egy 5 és 7 éves gyerekkel, ami számukra érdekes de tartalmas szórakozás is egyben?
- Visszagondolva, ha volt egy tartalmas izgalmas...
- Rövid idézeteket keresek apáknapjára, segítsetek ha tudtok!