Rostos üdítőital recept
A Rostos üdítőital hozzávalói:2 kg gyümölcs
1 kg cukor
5 dkg citromsav vagy borkősav
10 l víz
A Rostos üdítőital elkészítési módja:
A gyümölcsöt megtisztítjuk, összedaraboljuk, rászórjuk a citrom,-vagy borkő savat és leöntjük 2 liter vízzel. Egy napig állni hagyjuk. Időnként megkeverjük. Másnap feltesszük a tűzre, és forrástól számított 20 percig főzzük. Kicsit hűlni hagyjuk majd botmixerrel összedolgozzuk vagy turmixoljuk. 8 liter vizet felforralunk 1 kg cukorral belekeverjük a gyümölcspépet, egyet forralunk rajta, és elzárjuk a tüzet alatta. Ha meghűlt üvegekbe töltjük, és a hűtőben tároljuk. Miután nem tartalmaz tartósítószert néhány nap alatt el kell fogyasztani. Narancsból is készíthető. Ehhez a gyümölcsöt nem kell megtisztítani, csak nagyon alapos mosás után vékony karikákra vágni.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 3dd0ff39ce, 2008. ápr. 3. 13:59
A rostos üdítőital elkészítési módja és hozzávalói.