Rosszevő gyerek (beszélgetés)
Szia, nekem egy 22 hónapos 10kg-os kisfiam van. Az utolsó másfél hónapban hízott másfél kg-ot. Ami neki bejött (bár most másfél hónap után elkezdett csökkeni az étvágya) a Flavon Kids lekvár. Napi 1 adagolókanállal kapott és evett, mint a gép.
1 évesen még 8 kg sem volt, gasztroenterológia minden rendben talált.
Köszönöm a biztatást! :)
Mivel ennyire elutasított magától MINDENT a gyermek,most egy ideje Nutrinidrinket kap,de amellett se eszik,és az a 2x2 dl kevés a súlytartáshoz is,így a gyarapodás nem igen megy :(
Ja,és hogy adjam a kedvenc ételét??
Bár lenne......,de nincs!
Se tejbegríz,se sült krumpli,se pizza,se gyümölcsök,se más!
Még a tejszeletet is utálja,most kapott először,de egy kis csokin kívül semmi nem fogyott belőle.
Szóval ha valakinek van normális ötlete,nagyon szívesen venném...
Nem szeretem az általánosítást,miszerint "nem halt még éhen egy gyerek sem",és hogy "úrigyerek nem hal éhen",meg hogy "a gyerek tudja,hogy mennyire van szüksége,és azt megeszi...".
Erre a lányom totál rácáfolt... 21 hónaposan 8800 grammal fogyással mentünk s.o.s. gasztróra, hogy most már elég volt ezekből a szövegekből...
Ezt megelőzően 2 hónapig minden étkezésnél játszottam vele az "eszi,nem eszi,nem kap mást" c. "játékot",ami a házidokija szerint 6 nap alatt meghozza a hatást.
Kapott Béres cseppet is.
Eredmény: NULLA!
1-1 falat fogyott az egyes étkezéseknél,vagy csak lenyalta a vajat a kenyérről/kalácsról.
Azóta se jött rendbe a dolog,10 hónap telt el.
Van,hogy egy nap 1 szem kukoricát vett magához a reggeli tápszerén túl,amit muszáj kapnia,mert
*tej- tojásallergiás
*nem eszik semmit,és muszáj pótolni a fehérjét, miegymást...
Nem kapott semmi nasit,az allergia miatt nem is igen kaphatott volna...
Inni csak vizet ivott,kiflicsücsköt még életében nem evett meg.
Egyetlen étkezés sem volt még,amikor a normál adagját megette volna!
Nála eg adag 3-4 darab tészta,vagy ugyanennyi kanál az ebédből,tízóraiból vagy uzsonnából csak a vaj/méz kell a kenyérről.
Kakaót SEM kap,ami elvenné az étvágyát.
Korábban az almát,banánt ette,most már azt SEM.
Az étkezések nem fenyítéssel telnek,nem kiabálok, nem verem meg.
Ennek ellenére köszöni,nem kér....
Múltkor kipróbáltam,hogy meg se kínálom,megvárom, mikor lesz éhes a reggeli tápja után (reggel 8h).
Este 7-kor kért tápit leghamarabb...........
Ennyit az egészséges gyerekről! Laborja tökéletes!!!!!
üdv
Nálunk a családban eddig mindegyik gyerek rosszevő volt, sajnos az én kisfiam is az (14 hónapos), egész nap mindössze fél pohár joghurtot eszik, vagy pedig a főtt kajából 4-5 kanállal hajlandó benyomni. Mivel neked már idősebb a gyerkőc adhatsz neki béres cseppet, a nővérem mindkét lányán ez segített. Étvágynövelő, és a szervezetet is "ráveszi" hogy több vitamint, ásványi anyagot raktározzon. Persze itt is érvényes az, hogy a ló túl oldalára sem szabad esni, szóval amikor látod az érdemleges javulást érdemes elhagyni a béres csepp adagolását.
Sziasztok! Nekem két rosszevő fiam van (5 és fél éves és 16 hónapos), és sokszor nagyon elkeseredek miattuk. Persze tisztában vagyok azzal, hogy nem szabad erőszakolni, úgysem fognak éhen halni... ha felhúzom magam, akkor csakazértsem fognak enni, de mégis elkeserítő. Mindketten a főtt ételt utasítják vissza, amivel pedig egy-másfél-két órát eltöltünk, őket is bevonom, szívesen segítenek (a kicsi inkább még csak játszik a hozzávalókkal, edényekkel), aztán amikor oda kerül a sor, még a hideg is kirázza a főztömtől... Nekem ez esik rosszul, még akkor is,ha tudom: nem ellenem irányul. Mindig elhatározom, nem húzom föl magam ezen, de nem mindig sikerül. 1 éves koráig megette minden főzelékemet, öröm volt neki próbálkozni, az anyukák tőlem kértek recepteket, és most?!
Először próbálkoztam azzal, hogy megvontam a tízórait, hogy éhesebb legyen ebédre, most már a reggeli tejadagot csökkentettem le a kicsinél,hogy célt érjek, de így sem sikerül. Két és fél deci tej (tápszer) és negyed kifli után nem eszik délben. Nem sovány, jó húsban van, de nem az én főztömtől. Nasit eddig sem kapott sokat, de most már egyáltalán! Ráadásul most kezdődik az, hogy nem elég neki, ha kanalat adok az ő kezébe is. Én már ne is etessem, majd ő egyedül! A "levescsapkodást" elég hamar fel szoktam függeszteni, a másodikkal hagyom bíbelődni, de nagyon kevés, amit megeszik.
Visszatérve a nagyra: arra nem vagyok hajlandó, hogy a konfliktust elkerülendő (miszerint leszólja az ételt) csak olyant főzök, amit szeret.
Szóval nálunk így zajlik az élet! :)
Sziasztok!
Az én fiam holnap lesz 16 hós. 1 éves koráig nem volt semmi baj, de mostanában.....Súlya jó, azzal nincs baj, mert amit szeret, abból sokat eszik, de hogy éppen mikor mit hajlandó megenni?
A fehér és piros kajára alapból rá se néz, de újabban a zöldre se. Cékla, borsó, meggy, cseresznye, eper, krumpli stb... kilőve, gyümölcsből csak banánt. Mit csináljak vele? Mert ránéz, és kész, meg se hajlandó kostólni, és úgyanígy van minden szilárddal. Nem eszik kenyeret, zsemlét, kiflit, felvágottat, semmit. És ráadásul nagyon ritkán kapott üvegeset, most meg csak azt, lehet az én kajám, de üvegben kell lennie. És tényleg nem tudom hogyan vegyem rá hogy egyen, egyáltalán megkostólja, mert régen a spenót volt a kedvenc, most látja hogy zöld, és meg sem kostólja. Van valami tipp???
Sziasztok!
Engem is érdekelne ez az étvágynövelő! 20 hónapos a kisfiam és 8 kg 70 dkg, 77 cm, a doki néni most Peritol szirupot írt, de nem túl jókat hallottam róla. Ja egyébként már sok mindent próbáltuk pl: vas csepp, 3 üveg polivitaplex junior, 1 vitacolán szirup, flavon-kid lekvár, stb, hogy a lényegesebbeket említsem.
Sziasztok!
Az én fiam sem túl jó evõ. Nagyon válogatós; zöldséget egyáltalán nem eszik, gyümölcsöt is csak ímmel-ámmal (csak almát és banánt). Húsból inkább csak a csirkét, halrudacskákat (friss halat sajnos nem szereti :(). Amiket szeret: fõzlék, krumplipürés, sült krumpli, tejbegríz. Elõször én is aggódtam miatta kicsit, aztán rájöttem, hogy az csak nekem rossz, õ meg akkor sem fog jobban enni :) Adok neki multivitamint, így minden esetre megvan a napi vitaminszükséglete.
Többen írtátok, hogy rengeteget isznak a gyerekek. Ne adjatok nekik annyit! Egyrészt egy 2,5 éves gyereknek rengeteg az 1 liter tej vagy kakaó, 2 liter folyadékról nem is beszélve. Másrészt annyira eltelítõdnek vele, hogy persze, hogy nem fognak enni, hisz állandóan tele a gyomruk. Régen az én fiam is nagyon sokat ivott. Aztán a védõnõ tanácsára visszafogtuk, azóta jóval többet eszik.
Egy tipp, ami nekünk bevállt. Nem kell túlnagy cécót csinálni az evés körül, a lényeg, hogy maradjon az asztalnál ülve a gyerkõc (ha lehet ne az asztalfõn), aztán onnantól kezdve azt csinál azételével, amit akar. Ha eszik nem, ha nem, akkor éhen marad. Nagyon fontos, hogy ne beszéljetek közben az evésrõl, és fõleg ne piszkáljátok, hogy miért nem eszik, beszélgethettek minden másról. Ami szintén nagyon fontos, ha van egy testvér aki jól eszik, ne dícsérjétek a rossz evõ elõtt, hogy 'látod õ milyen jól eszik'. És természetesen ne adjatok túl nagy adagot. Ezt legalább 3 hétig szigorúan kell csinálni, a gyerekek nagy többségénél beválik. Nálunk mindjárt az elsõ alkalommal elkezdett enni magától a fiam :))
Nálunk is probléma az evés,szinte úgy kell könyörögnöm bele a kaját!Ez az egy amivel föltud dühíteni,szaladgál evés közbe,és már 4-5 kanál után mondja:elég volt!
Nekem is azt mondták majd elmúlik,és megjön az étvágya-remélem így lesz!Bezzeg a csoki meg a nasi az csúszik.De főleg az innivalók napi két liter meg se kottyan neki,szinte csak inna egész nap-este is úgy alszik el a kicsikém!Ő most 2.5 éves múlt.