Rossz hír közlése. Hogyan? (tudásbázis)
akkor csak gratulálni tudok.
Hát gratulálok.
A rossz hír az sajnos rossz hír
De egy vicc eszembejutott:A cigány gondolkodik hogy mondja meg ,hogy meghalt a mama.
Aztán vesz egy negy levegőt és mondja:
lóf@sz van neked nem anyád.
Itt vagyok:)
És köszönöm a hozzászólásokat!
Csak úgy általánosságban szerettem volna megtudni, hogy ki hogyan áll a kérdéshez. Mert ahogy írtátok is, rossz hírek bizony vannak, amiket nem egyszerű közölni, főleg olyannal, akit szeretünk és nem akarunk megbántani...
Lehet,hogy miutan " megemesztene" a hireket,lehiggadna.
Sok szerencset kivanok a dologhoz!
A rossz hír hozóját
lefejezik ugye …
Vagy mégsem?
Információból élünk…
De ki akar rossz híreket hallani?
Pláne azokat elmondani?
A rossz hír Lehangol
Kudarcélményeket gyarapít
Felveti a felelősség kérdését
Megoldást igényel
(valamit tenni kell!)
Rossz hírek azonban vannak…
Szio Rinike!
Na igen,a legfontosabb az öszinteseg lenne.
Szia Pici04! :-)
Kiki!
Fontos a hogyan is, de a legfontosabb, hogy őszintén közöljed. Én a páromnak több éves titkolt dolgát most tudtam meg úgy, hogy nem merte elmondani soha, és én véletlenül rájöttem. Szerintem jobb lett volna, ha bármilyen rosszul mondja el, de elmondta volna.
A hirkapó számára kellemes körülményeket teremtek, pl: nyugodtan otthon kávé, tea mellett.
Nem zavarhat meg senki, egyenesen megmomdod mit szeretnél, érveid vannak, nem veszekszel, ha mérges, meghallgatod a mondandóját.
Szia!
Minket a ferjem "hazaszallitott" a Szüleimhez es emailben közölte,hogy valni akar....
Csak peldanak irom,nehogy hasonlo süljön ki belöle.
Probald meg egyenesen közölni a dolgot.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet megnevelni egy nagyon rossz kutyát?
- Hogyan szelídítsünk meg egy rosszindulatú kollégát?
- Hogyan szánjam rá magam, hogy időben lefeküdjek aludni? Soha nem alszom ki magam, főleg, ha korán kell kelni reggel, már rosszul vagyok...
- Szemölcsök rossz helyen - Hogyan tudnám én eltüntetni őket vagy kihez forduljak vele?
- Hogyan változtassak a rossz világnézetemen?
- Rossz napokon hogyan motiváljátok magatokat?