Rossz alvó babák (beszélgetés)
Én most harmadik éjjel óta alszom velük, és kezd körvonalazódni, mi is a baj az éjszakákkal.
Ha kinn meleg van, pláne, ilyen esős időben, iszonyat bepárásodik a gyerekek kicsi szobája. Most, hogy én is ott alszom, így meg még jobban. És úgy izzadnak, szegények, mint a ló, hiába nyitogatom ki az ablakot. Ill. talán az ablaknyitás számít valamit, de vigyázni kell vele, mert hajnalra aztán lehűl a levegő, akkor meg bedurran a torkuk... Jajj, miért ilyen bonyolult az élet???!
mert nem lesz :-)
mi anyák megérezzük
ügyes vagy! :-)
és nem lesz semmi gond! Okos nagyfiúk, meg fogják érteni ha másként fog működni.
Ismét én - és végre sikerült aludnom!!!
Összetoltam a két gyerek ágyát, és most hárman alszunk két ágyon. Felkelnem egyáltalán nem kellett, és felébrednem is alig, mert tudtam őket takargatni, és Kele is biztonságban érezte magát, nem riadt fel folyton. Úgy örülök!! Persze, kérdés, hogy nem lesznek-e gondjaink így az altatással.Félek, hogy majd megy a hancúr... (Tegnap még nem ment, mert Sebő beájult, olyan fáradt és kimerült volt, és Kele is elég gyengusz volt, de ha meggyógyulnak, lehet,hogy megküzdünk ezzel.)
Sziasztok!
A cumi kérdés engem is aggasztott. De nem kell tőle tartani, úgy igaz ahogy Rora írta. Nekem a nagy nem fogadta el, nem is bántam (ő nem is volt rossz alvó sem). A kicsi ciszont igen (halkan azt is hozzáteszem, ha anyukám nem hoz neki egy cumit kb 2 hetes korában akkor nem tudom hogyan éltük volna túl az első néhány hónapot egy 2 évessel mellette) Szóval nem gáz a dolog, most már én is elfogadam (agy, hogy 18 hónapos :-), lassan leszoktatnom kellene). Lényeg, hogy válassz jó fajtát. Enem amúgy nem is mint szokás iasztott leginkább. A nagyobb miatt a higiéniai dolgoktól féltem (mármint, hogy a tesó alkot vele :-) persze volt is rá példa)
Nem hiszem, hogy becsapnád. Ki mondta, hogy a szopási igény és a szopireflex csak a táplálkozásra vonatkozik? Meg akarja nyugtatni magát vele. De az anyák nem tudnak mindig készen állni arra, hogy élő cumik legyenek!! Sok gyerek ilyenkor találja meg az ujját, amiről aztán sokkal nehezebb leszoktatni, vagy a pelenka végét szopogatja.
Persze, az igaz, hogy nem jó mindig bedugni a gyerek száját, csak azért, hogy hallgasson. Hagyni kell, hogy elmondja, mi bántja, de azt is hagyni kell, hogy megnyugodjon olyankor is, amikor épp nem tudod megszoptatni, vagy nem tudod megtenni, hogy órákon át a melledet áztatod vele...:))
be kell valljam ahogy olvaslak, ez az első alkalom, hogy nem irigylek egy kismamát :-)
most már biztos jobb alvó lesz :-)
Nálunk nappal volt változás az utóbbi két napon. Kele tegnap is, ma is megébredt úgy másfél óra után, majd visszaaludt. Ilyent azelőtt nappal sosem csinált. Magától még éjjel sem. Ezt jelnek veszem. hátha éjjel is könnyebben visszaaltatja majd magát...
De ma,azt hiszem velük kell aludnom. Persze, majd még meglátom, mert ma este különösen koki vagyok, és félek is a lábgörcstől. Azért egy matrac a gyerek ágya mellett a földön, 33 hetesen...háát, majd meglátom még.
ez a délután volt :-)
éjszaka mostanság gyökeres változások vannak (csak el ne kiabáljam)
Akinek inge, az vegye magára :)))
És úgy nézem, Neked is aktuális a kérdés...
Ez délben volt vagy éjjel?
Az enyémek ma boltban meg dokinál voltak, jól elment az idő, háromkor feküdtek, még alszanak (itt most van 4). Muszáj volt letenni őket, mert így is dinkák voltak már. Hamarosan kelthetem is a bagázst.
dehogy kényeszteted el :-)
most ezek szerint arra van szüksége, hogy melletted alhasson
Egyébként eddig is úgy volt, hogy kiságyban kezdtük, az első ébredés után pedig szint reggelig velem maradt, de úgy látszik ez mégsem az igazi :)
Nem mondom, hogy most nem kelt fel, és nem nyöszörgött, de sokkal könnyebben volt kielégíteni az aktuális szükségleteit :) Még mindig alszik...
És Rora, kilenc hónaposan átszoktattad őket a kiságyba?
Hordozom én is Matyit :)
Rengetegszer előfordult, hogy abban nyugtattam, vagy éppen altattam el! De jó, úgy tűnik hasonló elveket vallunk, ennek örülök.
Én együtt aludtam a fiaimmal 9 hós korukig, nem gondolom, hogy elkényeztetnéd. Ezzel a kis mostanival sem tervezem másképp.
Ha nyitott vagy rá, van még pár javaslatom: pl. hordozókendő. Én a kisebbik fiamat majdnem 1 éves koráig kendőben altattam. Volt egy olyan, amit utána csak le kellett csatolnom, és utána le tudtam tenni.
Élménybeszámoló: tegnap este Matyi nem akart elaludni, amikor úgy tűnt nyertünk, felébredt, amint a kiságyba tettük. Kezdődött a sírás. Úgy döntöttem befektetem magam mellé a nagyágyba, hagy szopja az ujjam, a cicim, ami jól esik neki. Elaludt, és végre volt egy jó éjszakánk :) Hajnal négy után is normálisan vissza tudott aludni, én azonnal reagáltam minden nyikkanására.
Tudom, sokan azt fogják gondolni, hogy ez elkényeztetés, meg hozzászokik. Mint korábban írtam: én ebben nem hiszek. Most még biztosan nem fogom elkényeztetni. Erre volt szüksége a pici fiamnak: az anyukájára :)))
További ajánlott fórumok:
- Rossz evő babák anyukái, segítetek!
- Nemalvós vagy rosszul alvó babák anyukái, segítsetek!
- Rossz alvó 7-10 hónapos babák. Nálatok hogyan és mennyi idő alatt jött rendbe a baba alvása?
- Alvászavar babáknál avagy rossz szokások?
- Rossz a Quinny Dreami kupola része, tudtok esetleg spec. babakocsi szervízt Bp.en?
- Mik a tapasztalatok rossz úton a Concord Neo babakocsival?