Roma származású a kislányom, de eddig még nem érte hátrány miatta. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek,igaz kaptam kukoricát is de sebaj...
Nagyon jó tanuló példás magaviseletű a kislányom,és igen látszik rajta hogy roma,de ő nem érzi magát annak. Imádták már az oviban is,az iskolában sincs ezzel baj.Angolból nyelvvizsgára készülünk,tolmács vagy fordító szeretne lenni.
Maradjon is így.
Mondjuk már attól, hogy nőnek született, eleve több bizonyítási kényszert ró rá az élet. Ha szép, akkor azt kell bizonyítani, hogy annak ellenére lehet okos is, ha csúnya/kövér akkor meg ugyancsak a rátermettségét, hogy annak ellenére alkalmas lehet X pozícióra.
Nehéz az :az a dolgod, hogy szüljél skatulyából kikerülni, ha még szültél, akkor "ugyisotthonleszelagyerekkel" és a "szaranyavagy" között skatukyáznak be.
Szegény bőr szóról már sok bőrt lehúztak:D
Sok szólás, jelentés kapcsolódik hozzá.
Szerintem az mást jelent, nem? Pont az ellenkezőjét.
Hogy nem tud valaki megváltozni, nem tudja elhagyni a szokásait, olyan marad, amilyen.
A bőrt váltani azt jelenti, hogy valamivé átváltozni.
Nem bőrszínre utal.
Szokták mondani, hogy 'változtatja a bőrét', hol ilyen, hol olyan.
Azért bőrt váltani nem semmi.
Ezt írtad. Hogyan lehet ezt máshogy érteni?
van tapasztalatom!"
Nevezzük tapasztaltságnak az előítéletet, bár nem ugyanaz a kettő
Igen, cigány baRÁTOM MONDTA MENNYIT KELLETT NEKI BIZONYITANI A MUNKÁBAN, HOGY VÉGRE ELISMERJÉK, SŐT MENNYIT KELLETT KILINCSELNI AMIKOR FELJÖTT bP-RE HOGY EGYÁLTALÁN ALKALMAZZÁK
mIÉRT IS? Füfüfü..... ugye nem akarsz belemenni miért?
Lejebb irják, hogy jónéhány kisebbségi népcsoport él nálunk, de azokat nem kell támogatni, beolvadnak a magyarok közé
Miért is lógnak ki az emlitettek a sorból, miért is kell támogatni sokukat?
Van nekem olyan roma ismerősöm, hogy le a kalappal előtte! Már mondtam neki azt is, hogy ha lehetne még egy fiam, azt kívánnám olyan legyen mint ő. Egy nagyon aranyos, szorgalmas, becsületes fiatalember. Az ilyen romákat senki nem bántja. Nem az a gond hogy valaki roma. Magyarok között is vannak kötélrevalók. Csak sajnos az a tapasztalat, hogy a romák többségével nagyon sok probléma van. Vannak akiktől én is valósággal félek. Ettől még nem ítélem el azt aki becsületesen él.
Hazánkban 13 kisebbségi népcsoport él. Köztük a cigányság is, és ez a népcsoport az egyedüli, akik többsége folyamatosan támogatásra szorul. Az örményekről, szlovénekről és a többiről ilyeneket hallani se lehet.
Hidd el, ha kislányod be tud illeszkedni a gyermeki közösségbe, felnőttként se veti ki a társadalom.
Ostoba ember, aki a másikat a származása és nem jelleme után ítéli meg.
Azt kívánom, maradjon is így, legyen boldog és kiegyensúlyozott ember!
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Fekete (afrikai) párom van. Szerintetek szóljak a származásáról bemutatás előtt a szüleimnek vagy jobb a meglepetés ereje?
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?