Rokkantsági ellátás... fellebezhetek? (tudásbázis)
A leszázalékolás neki a második műtét előtt lett volna fontos, mert nem tudta még akkor, hogy mikor lesz, és meddig fog tartani a felépülés.
A műtét után 1-2 héttel kapta meg a végzést, hogy nem jár neki semmi. Fél évig még gyógyulgatott és január közepe óta dolgozik újra.
Persze közben kiderült, hogy a térdébe is kellene protézis, de azt húzza, mert pénzt kell keresnie most....
Ha megint lesz egy kis tartalékja, akkor jön a térdprotézis műtét...
Igen, azt mondta a háziorvos, hogy csak annyi kellett volna még ahhoz, hogy kapjon valamit...
A tesóm nem foglalkozott vele...
Az a 3% hova lett?
Testvéremnek is ilyen szépen számolták ki a %-ot.
Átnézték, és így leszázalékolták.
Nem jár pénz. a hallása miatt, csak az igazolvány. Közgyógyot akkor ítélték meg neki, amikor nem volt állása. A cukorbetegségére van adó visszaigénylési lehetőség és ennyi.
Azért nem kapott rokkant ellátást, mert a bizottság szerint 43% ban munkaképes és az egészség károsodás 48%.
Röhejes! Az alkoholistákat meg leszázalékolják, pedig nekik csak inniuk nem kellene....
De a hallás károsodása miatt biztos kap fogyatékossági támogatást, ez nem rokkant ellátás.Házi orvos papírja alapján nem adnak közgyógyot, hacsak méltányossági alapon nem ,mert annyira kevés a jövedelme. A "süket igazolványt",bár ezt a szót nem szeretem inkább halláskárosodási igazolványt pedig szak szakértői bizottsági igazolás után kaphat.Azzal meg együtt jár valamennyi kis pénz nem sok.
Sajnálom hogy nem kapott rokkantságit, lehet hogy a két ellátást nem lehet folyósítan egyszerre ezt nem tudom.
Nem, nem kap semmiféle támogatás, hacsak nem a közgyógyra és a süket igazolványra gondolsz.
Sosem százalékolták le, mert a bizottság szerint munkaképes.
És mint írtam a bizottság annak ellenére nem adott neki még átmenetileg sem rokkant ellátást, hogy a csípőprotézise miatt 2 évig menni sem tudott a fájdalmai miatt, illetve van neki sok-sok más tartós betegsége.
A közgyógy és a süket igazolványa már évek óta meg van neki, már az elszúrt protézis előtt is meg volt, azaz ez nem függ a rokkantsági ellátástól.
A tesómat nem százalékolták le, de rokkant parkolási engedélye és közgyógya van.
Ja, meg utazási kedvezménye, mert van süket igazolványa, ugyan is a fülét műtötték és bár hall valamennyire, de jobban hall a készülékével....
"Amint írták nagyon sok tényleg beteg embernek nem adják meg leszázalékolást, vagy nem olyat, ami után bármi összeg is járhat. "
Ez így igaz. A tesóm 2,5 évig egy fillért sem kapott annak ellenére, hogy járni nem bírt.
Villanyszerelő egyébként, és alig bír felmenni a létrára még mindig, de dolgoznia kell. Persze, nem is úgy akarta, hogy ezen túl abból a minimális összegből él meg a nyugdíjig, de azért, amikor még ennyit sem tudott dolgozni, jól jött volna neki egy kis pénz....
A gerincsérv népbetegség, ahogy a legtöbb, amivel szinte lehetetlen munkát végezni.
Az alkoholizmus viszont leszázalékolással jár (tudomásom szerint).
Itt a hoxán olvastam olyanról is, akinek pont olyan bajai vannak mint nekem. Pajzsmirigy betegség, gerincsérv és ezzel le van százalékolva. Én meg pl. dolgozok. Igaz, én egy meleg irodában ücsörgök....
Sajnos ,nem minden betegséget tudnak figyelembe venni, a százalék pontoknál.
Lehet fellebbezni 15 napon belül, másodfokra, csak nem biztos hogy érdemes.Még az is lehet hogy másodfokon még ennyit sem állapítanak meg ,visszaminősítenek , de ha szerencsés vagy, akkor talán , több százalékot adnak.semmi sem biztos! Ez nagyban függ az orvostól is aki megnézi a papírokat. C2 vel rokkantsági nyugdíjat kaptál, ha visszaminősítenek B2 re azzzal csak járadékos lehetsz. Mennyi az össz egészségi károsodás hány százalék?? Ez a határozat második oldalán van azt hiszem..
Lehet fellebbezéssel élni, de a pakliban az is benne van, hogy másodfokon akár rosszabb (visszaminősítés lesz).
Amint írták nagyon sok tényleg beteg embernek nem adják meg leszázalékolást, vagy nem olyat, ami után bármi összeg is járhat.
Viszont vannak minden hájjal megkent csalók, akik hazudnak, mint a vízfolyás és leszázalékolják őket. Minden csínját-bínját ismerik, mi az amivel nem kell 2 szalmaszálat keresztbe tenni, de kapjanak pénzt.
Az igazi betegeknek, jó egészséget kívánok!
Lehet, hogy a figyelmen kívül hagyott diagnózisok nem számítanak olyannak, amelyre ellátás járhatna.
A tesóm cukorbeteg, kapott egy csípőprotézist, amit elrontottak, majd egy újat és még mindig nem jó, emellett magas a vérnyomása, köszvényes, depressziós és nem százalékolták le.
Nagy nehezen újra munkába állt, de a lába folyamatosan fáj....